Műszaki tartalom

A Metrodom Young egy régebben épült szálloda teljes átépítésével valósult meg, melynek során az eredeti épületnek csak a tartófalai és födémei maradtak meg. Az új falak és épületrészek mellett szinte minden más megújult. Új lett a teljes gépészet, a nyílászárók, az elektromos hálózat, a szigetelés, a burkolatok is. A Metrodom Young nem csak műszakilag, de jogilag (illetékkedvezmény vagy hitel szempontjából) is újépítésűnek minősül.

A kedvező ár nem jelent kompromisszumot a minőségben vagy a műszaki tartalomban, ez a lakásokra és az épületre egyaránt vonatkozik. Ügyfeleink itt is ugyanazokkal a hidegburkolatokkal, parkettákkal és beltéri ajtókkal találkozhatnak, mint más házainkban.

Az építkezés során kizárólag márkás termékeket használtunk fel, amelyek nem csak megfelelnek az előírásoknak, de sok esetben túl is teljesítik azokat. Valamennyi beépített anyag ÉMI-tanúsítványát birtokbaadáskor másolatban átadjuk minden lakónak, így pontosan tudhatják, mi kerül lakásaikba.

A Metrodom számára fontos a környezetvédelem és az olcsó fenntarthatóság, az alkalmazott anyagok és műszaki megoldások minőségét mindennél jobban mutatja a ház és a lakások "CC - Korszerű" minősítésű energetikai tanúsítványa, amelyre kötelezettséget vállalunk. Emellett lehetőség van a szelektív hulladékgyűjtésre, illetve a víztakarékosságra (3/6 literes wc tartályok).

A házban központi kazán biztosítja a fűtést és a meleg vizet, lakása hőmérsékletét pedig mindenki igényei szerint szabályozhatja (minden fűtőtestet automata termosztátos szeleppel látunk el), az egyedi hőmennyiségmérők leolvasása rádióhálózaton történik. Az egyedi villany- és vízóráknak köszönhetően mindenki csak a saját fogyasztását fizeti.

Fontos volt számunkra a biztonság is, a közös területeket portaszolgálat és kamerarendszer vigyázza, a kapuk, a közös helyiségek ajtajai proxy kártyával nyílnak. A lakásokba való illetéktelen behatolást MABISZ által minősített, acél tokkal és ajtólappal, fúrásbiztos zárbetéttel rendelkező biztonsági ajtók teszik lehetetlenné, melyek „mellesleg” hang- és hőszigetelő betéteket is tartalmaznak.

A száraz műszaki részletek mellett a kényelemre és az esztétikumra is figyeltünk, ami már az igényes parkba vagy az előtérbe lépve is érezhető. A lakásokba nagyméretű, modern és elegáns csempék és padlólapok közül lehet választani, a parketta és a beltéri ajtók színei is választhatóak, sőt még olyan dolgokra is figyeltünk, hogy minden zuhanytálca kényelmes, 90x90 cm méretű legyen, vagy, hogy a másfél szobás lakásokban a fürdőszoba mellett külön helyiséget kapjon a WC.

A sok apró minőségi részlet mellett a Metrodom Young valamennyi lakása rendelkezik egy fontos extrával, a légkondicionáló előkészítéssel. Ez tartalmazza a megfelelő helyen az elektromos kiállást, a homlokzati kivezetést, valamint a cseppvízelvezető-rendszert, amely a falsík mögött, láthatatlanul bújik meg, így a házban nem fog kondenzvíz csöpögni az erkélyekről. Az előkészítésnek köszönhetően a légkondícionáló berendezés felszerelése egészen egyszerű, és nem kell aggódni a szakszerűtlen munka miatti fal- és szigeteléssérüléstől sem.

 
TERVEZŐ
Experio Kft.
 
1034 Budapest, Zápor u. 2/b.
Tel.: (06 1) 205-4073