Műszaki tartalom

A Metrodom Őrmező az első lakóparkunk a XI. kerületben, mely műszaki megoldásait és szolgáltatásait tekintve nem csak társasházaink között foglal el kiemelt helyet, de a versenytársak közül is kiemelkedik. A lakók itt két, egyaránt fontos és keresett dolgot találnak meg egy helyen, a kiváló elhelyezkedést és közlekedést, illetve a csöndes, zöldövezeti lakókörnyezetet, melyekről ezen az oldalunkon olvashat részletesebben. A 16.000 m2-es telken, hét különálló, négyemeletes épületben (A - G) kerül kialakításra a 189 lakás. Az épületek alatt két nagyobb közös teremgarázs található, az A-B épület alatti teremgarázs behajtója a Mikes Kelemen utcán, a C-G épületek alatti teremgarázs behajtója pedig az Őrmezei úton van. A telken belül a felszínen semmilyen gépjármű forgalom nincs. Minden épületben az épület méretéhez és lakásszámához igazodó és méretű, német gyártmányú Kone lift található, melyek közül a legkisebb is 8 személyes.

Az épületek hagyományos technológiával, hagyományos alapanyagokból épülnek meg, a homlokzati és lakáson belüli falak égetett kerámia téglából, a hangszigetelést biztosító válaszfalak mészhomok téglából készülnek. Ezt egészíti ki a modern hőszigetelés, és a műanyag profilos ablakok, melyek beépített redőnytokkal, illetve elektromos redőnyelőkészítéssel rendelkeznek. A lakásokon belül a kiváló minőség biztosítéka a német Villeroy&Boch szaniterek és Hangsrohe csaptelepek, a fürdőszobákba kerülő akryl kádak és zuhanytálcák. Nem csak okos, de látványos megoldás a Metrodom saját, érintésérzékeny villanykapcsolója is, mely igény szerint kiegészíthető a redőny mozgatását biztosító kapcsolókkal is. Az okoskapcsolók a nyílászárók nyitottságérzékelőivel, és a fűtés és hűtés irányításával együtt alkotják a fali vezérlőpanellel, vagy mobiltelefonról/számítógépről állítható okosotthon-rendszert, melybe a Metrodom Őrmező esetén a videókaputelefont is integráltuk. A Metrodom fejlett okosotthon-rendszeréről honlapunkon itt olvashat részletesebben.

A Metrodom Őrmező lakóparkban mutatkozik be a különlegesen hatékony, Dual Eco fűtési rendszerünk továbbfejlesztett változata, a Dual Eco Plus, mely a hőszigetelő rendszer elemeivel együtt garantálja a BB - közel nulla energiafelhasználású energetikai besorolást. A rendszer itt már nem csak a fűtésről, hanem a lakások hűtéséről is gondoskodik, természetesen biztosítva szobánkénti egyedi szabályozást, illetve lakásonként az egyedi hőmennyiségmérést. A fűtés a lehető legkomfortosabb módon történik, a lakószobákban a mennyezet, a fürdőszobában pedig a padló fűtésével, így a törölközőszárítós radiátortól eltekintve a fűtőtestek sem lesznek útban. A nyári melegben a kellemes hőmérsékletet a mennyezet hűtésével érjük el, amely kíméletesen a levegő fújása nélkül éri el a levegő lehűlését. A Dual Eco Plus rendszer felépítéséről, működéséről az érdeklődők ezen az oldalon olvashatnak részletesebben.

A Metrodom Őrmező leglátványosabb része kétség kívül a zárt, védett belső kert, mely három terepszintre tagozódik. A felül futó Mikes Kelemen utcától a lenti Őrmezei útig lépcsőzve. A teljes kertet egységes koncepció szerint terveztük meg és parkosítjuk, megtartva a telken lévő értékes fákat. A parkot nem szabdalják fel kerítések, a földszinti lakások melletti kertrészeket sövényekkel, sövényt alkotó növényekkel választjuk el, így biztosítva a földszinti lakók magánszféráját anélkül, hogy tönkre tennénk a park egységes képét. A lakópark igazi különlegessége az épületek által közrefogott, a járókelők tekintete elől elzárt szabadidőparkot. Itt a nagyobb gyerekek által is használható, 85 m2-es, 119 cm mély, feszített víztükrű medence áll a lakók rendelkezésére, a víz temperálását a Dual Eco Plus rendszer hulladékhője biztosítja. A medence körül melegburkolatos napozóterasz, ahhoz kapcsolódóan játszótér készül. A szabadidőpark mellett zöld tető alá rejtőzve áll majd a lakópark klubháza, amelyben nem csak a közösségi  életre nyílik lehetőség, de kapcsolódik hozzá egy edzőterem, illetve szauna is. A lakópark részletes műszaki leírását más iratokkal együtt erről az oldalról tölthetik le az érdeklődők.