Elhelyezkedés

A XIII. kerület délkeleti részén található Lőportár-dűlő ma már csupán a városrész és az utcák nevében őrzi a XIX. századi kaszárnyák és hadianyag-raktárak emlékét. Az ezek helyén épült ipari létesítmények a múlt század ’80-as éveire bezártak, a munkásoknak otthont adó házakat pedig az elmúlt 30 évben lassan felváltották a modern társasházak. A környék egyre nagyobb vonzerejét jól mutatják a folyamatosan emelkedő ingatlanárak, mára a Lőportár-dűlő a szomszédos, közkedvelt Újlipótváros „kistestvérévé” és alternatívájává vált.

A Lőportár utca 9. elhelyezkedése a városrészen belül is kiváló, hiszen pont elég távol van a Lehel úttól, hogy kellemesen csendes legyen, de 7 perc sétával mind a Lehel tér, mind a Lehel út - Dózsa György út kereszteződése elérhető. Ez pedig kiváló közlekedési kapcsolatot jelent, hiszen a Lehel téren található Pest észak-déli tömegközlekedési ütőerének, a 3-as metrónak a megállója. Ugyancsak innen, a 76-os trolival érhető el Újlipótváros, a 14-es villamossal pedig Angyalföld és Újpest. A Dózsa György útról a 75-ös és 79-es trolibuszokkal kényelmesen megközelíthető a Városliget, Keleti pályaudvar vagy a Puskás Ferenc stadion.

A családosoknak sem kell a távolságok miatt aggódnia, a háztól 3 perc sétára, a Kassák Lajos utcában, a nagy park és játszótér mellett található a 2016-ban teljesen felújított, európai szintű, jelenleg legmodernebb és legkorszerűbb Meséskert óvoda, de a Dózsa György út és a Lehel út sarkán lévő Ének-zenei és Testnevelési általános iskola is csupán 7 perc sétára található. Középiskolából szintén van választék, például a jó nevű Berzsenyi Dániel Gimnázium a Kárpát utcában, vagy a Károlyi Mihály Fővárosi Gyakorló Kéttannyelvű Közgazdasági Szakközépiskola, a Váci úton. Bevásárlási lehetőségből sincs hiány, a kisebb boltokon kívül mindenképpen említést érdemel az egyik legnagyobb és legrégebbi, a hét minden napján nyitva tartó piac a Lehel Csarnokban, illetve a szintén a legnagyobbak közé tartozó Westend Bevásárlóközpont, mozijával, éttermeivel és számtalan üzletével. A környék szórakozási lehetőségekkel és kultúr létesítményekkel szintén jól ellátott, elegendő csak a Vígszínházat vagy a Radnóti Miklós Művelődési központot említeni.

A fejlődés irányát jól mutatja, hogy itt valósul meg a Budapest arculata szempontjából meghatározó, egyik legnagyobb állami beruházás is. Ennek keretében a Dózsa György út és a Ferdinánd híd között megszüntetik a Nyugati pályaudvar „előtereként” működő sínhálózat nagyját, a maradékot pedig a föld alá süllyesztik. Az így felszabaduló területen hatalmas parkot, játszótereket alakítanak ki, amely összeköti a Lőportár-dűlőt a VI. kerülettel. Ezáltal a Lőportár utca 9. is a város legújabb és várhatóan az egyik legszebb zöldterületének szomszédságába kerül, ami biztosítja a negyed további felértékelődését.


VEGYE FEL

A KAPCSOLATOT

ÉRTÉKESÍTŐINKKEL