Szobafalak: szigorúan csak téglából!

A Metrodom Green első emeletén már a lakásokon belüli válaszfalak készülnek, a homlokzathoz hasonlóan szintén hagyományos, égetett kerámia téglából. Hogy mi másból is készülhetnének a szobák falai, mint téglából, és miért szükséges ezt külön megemlítenünk, arról az alábbiakban olvashatnak részletesebben az érdeklődők.

Sok más iparághoz hasonlóan, az építőipar is folyamatosan keresi azokat az új anyagokat és megoldásokat, melyekkel nem csak egyre energiahatékonyabb épületeket építhet, de mindezt a lehető legolcsóbban és leggyorsabban teheti meg. Ezzel azonban nem feltétlenül jár jobban a fogyasztó, azaz a későbbi lakó. 

Nagyon keveseket érdekel, hogyan és miből épülnek napjainkban a kisebb-nagyobb lakóparkok. Leginkább csak azokat, akik új lakás vásárlásán gondolkodnak. De még ők sem böngészik át feltétlenül a műszaki leírásokat, amelyek rendszerint amúgy sem bővelkednek a részletekben. Pedig olyan dolgokra is érdemes figyelni, mint hogy miből készülnek a falak, ugyanis egyre inkább terjed, hogy a lakáson belüli válaszfalak gipszkartonból, vagy valamilyen gyorsan kivitelezhető, alternatív falazóelem-rendszerből készülnek. 

Teremészetesen ezek is megfelelnek a jogszabályi előírásoknak, és ha minden rendben van, az élettartamuk sem lesz rövidebb a hagyományos téglafalakénál. A hangszigetelő képességük - amelyre lakáson belül nincs kötelező előírás - azonban elmaradhat a megszokottól, márpedig az áthallás családon belül is zavaró lehet. Rögzítésnél is fel kell készülni, hogy a szokásostól eltérő tiplikre, csavarokra, technológiára lehet szükség, legyen szó akár csak egy kép felrakásáról. Tremészetesen mindenre van megoldás, de nem biztos, hogy az mindig a legkényelmesebb. 

A Metrodomnál viszont nem a mi kényelmünk volt az elsődleges szempont az anyagválasztásnál, ahogy a homlokzati falak, vagy a lakások közti válaszfalak, úgy a szobák válaszfalai esetén is a lehető legjobb, legidőtállóbb alapanyagok mellett döntöttünk. Ez a gyakorlatban a Porohterm 10 cm vastag, égetett kerámia tégláit jelenti, ezzel együtt pedig kizárólag természetes alapanyagokból álló, szilárd falakat, melyekhez bátran és könnyen rögzítetünk nehéz tárgyakat bútorokat is. Ügyfeleink pedig nyugodtan várhatják a lakások átadását, mi helyettük is figyelünk a legkisebb részletekre is, hogy egy minden szempontból kiváló, jól használható lakás tulajdonosai lehessenek. 

VEGYE FEL

A KAPCSOLATOT

ÉRTÉKESÍTŐINKKEL