Megkezdődött az aljzatbetonozás

A növekvő épületszerkezetnek és falaknak köszönhetően, odabent is újabb és újabb szakipari munkanemek kezdődnek meg. A vakolás elkészülte után a földszinti lakásokban az aljzatbetonozás is megkezdődött, ennek során a vasbeton födémre és az azon vezetett fűtés- és vízvezetékekre egy újabb betonréteg kerül. Ez fog majd alapul szolgálni a lakás padlóburkolatának, a padlólapoknak és a laminált padlónak.

 

Az esztrich nem közvetlenül a födémre kerül, hanem egy polifoamból készült "bölcsőbe", amely a falakra is felkanyarodik, ezt hívják úsztatott aljzatbetonnak. A megoldás célja a hangszigetelés, mivel a vasbeton a levegőben terjedő hangokat (pl. beszéd, zene) jól hangszigeteli, a közvetlenül a betont érő kopogtatásból eredő hangokat azonban nem. Aki hallotta már a felső szomszéd cipő- vagy papucskopogását, az jól ismeri a probléma lényegét.

A polifoam szigetelőréteg viszont teljesen elválasztja a födémet az aljzatbetontól, és elnyeli a rezgéseket, így senkinek se kell a fölötte lakók lépteit hallgatnia, vagy amiatt aggódnia, hogy ő fogja zavarni az alatta lakót. A technológiának persze megvannak a maga korlátai, a kosárlabdát továbbra se a lakásban pattogtassuk, de lényegi célkitűzést kiválóan teljesíti az úsztatott aljzatbeton.

VEGYE FEL

A KAPCSOLATOT

ÉRTÉKESÍTŐINKKEL