Park és játszótér

A Nádasdy utca mellett, a lakópark középpontjában alakítottuk ki a City Home parkját és játszóterét, melyet 2016 novemberében adtunk át. A mintegy 1 700 m2-es zöldterület a C, E és G épületek, a Nádasdy utca fogja közre.

 
Játszótér

A City Home magánjátszótér a lakóparkhoz hasonló igényességgel készült, tartós és esztétikus, egyúttal megfelel az EU szabványoknak is. Az alábbiakban részletesen bemutatjuk, milyen lett a játszótér.

Kerítés és kapuk

A játszóteret 150 cm magas kerítéssel vettük körbe, amely meggátolja, hogy illetéktelenek vagy háziállatok hatoljanak be, de megjelenésében nem "falszerű", nem zárja be a teret. A kertészek számára kialakított autós szervízkapun kívül két személykapu van, hogy minden épületből kerülő nélkül lehessen bejutni. A kapuk a lépcsőházi kapukat is nyitó proxy kártyával működnek, a játszóteret így csak a City Home lakói használhatják. A biztonság érdekében a játszóteret éjszakára bezárják, a kamerarendszer segítségével az egyes épületek őrségei a parkot is felügyelik.

Játékok

A játékokat a gyerekek kora szerint két csoportban helyeztük el, így külön helyet kaptak az 1-4 és a 4-8 évesek, hogy egymás zavarása nélkül játszhassanak. Homokozó, hinták és csúszda mindkét helyen van (persze eltérő méretben), a kicsik emellett rugós játékokkal, a nagyobbak mászóvárral, mérleghintával és trambulinnal is szórakozhatnak. A játékok egységes stílusúak, alapvetően fából készültek.

Focipálya

Szintén a nagyobb gyerekek örülhetnek a számukra készült focipályának is, amit magas labdafogó kerítéssel vettünk körbe. A borítás a "nagy" focipályákéval megegyezően tartós és esztétikus műfűvel borított.

Burkolatok

A sétálóösvényeket itt is díszkő-burkolattal láttuk el, a játékok körüli, a szabványoknak megfelelő méretű bukóteret öntött gumiból készítettük. Ez nem csak a sérülésektől óv, de egységes felületként tartós is, nem jön fel néhány év múlva, mint a különálló lapokból kirakott gumiborítás. A megjelenésre természetesen itt is figyeltünk, az élénk színek jól illeszkednek a játékokhoz.

Pihenőhelyek, felszerelés

A játszótérre bőségesen terveztünk padokat, az árnyékolásról a fák megnövéséig napvitorlák gondoskodnak. Készült egy külön kerti pavilon is, ahol akár egy kisebb zsúrt is meg lehet tartani. Szintén gondoltunk a megfelelő mennyiségű szemetesre is, és van egy ivókút is, ahol sarazáshoz is lehet vizet venni.

Növényzet

Minden park legfőbb dísze a növényzet, a City Home játszótere esetén pedig az átlagosnál is nagyobb figyelmet fordítunk a zöldfelületre. Összesen 75 féle növényt telepítettünk, hogy a park képe változatos és minden évszakban szép legyen. Fából 47 darabot ültettünk el (18 fajtát), hogy néhány év múlva természetes árnyékban lehessen nyáron is a padokon üldögélni. A kisebb-nagyobb évelőkből, cserjékből és félcserjékből több, mint 1100 darab került a parkba, és persze a gyepszőnyegről sem feledkeztünk meg. Az öntözésről automata locsolórendszer gondoskodik, és hogy a vízszámla se legyen magas, a rendszert egy fúrt kút látja el vízzel.

VEGYE FEL

A KAPCSOLATOT

ÉRTÉKESÍTŐINKKEL