A ház

A középső-Ferencvárosban lévő 256 lakásos Bárd u. 2. több szempontból is különleges ház a Metrodom portfóliójában. Ez a társasház ugyanis a Metrodom kivitelezésében készül, de az épület, illetve az abban található lakások, üzletek és gépkocsibeállók teljes egészében az ingatlanhasznosítással foglalkozó Flatco-csoport tulajdonába kerülnek. A Flatco üzleti célú és lakóingatlanok hasznosításával foglalkozik, különlegessége, hogy nem kisbefektetők lakásait közvetíti ki, hanem saját tulajdonú, általa berendezett és üzemeltetett ingatlanokat ad bérbe. Ezáltal a Bárd u. 2. lesz  a II. Világháború óta megépült legnagyobb magántulajdonú bérház.

A 256 lakás két, egy 8, illetve egy 10 emeletes épületben találhatók, melyek a Bárd és a Nádasdy u. felől nyílnak. Az épület, illetve a lakások a Metrodom házakból ismert magasszintű műszaki tartalommal készülnek. A lakások hűtéséről és fűtéséről a Metrodom Dual Eco hőlégszivattyús rendszere gondoskodik, fűtőtestek helyett pedig a lakások mennyezete adja le a hőt, illetve biztosítja a hűtést. A lakások, illetve az épületek rendelkeznek a Metrodom második generációs okosotthon-rendszerével, a bérlők ennek segítségével irányíthatják lakásuk fűtését, hűtését, világítását, redőnyeit, ellenőrizhetik a nyílászárók nyitott vagy zárt állapotát. A lakások modern és elegáns, stílusos burkolatot és berendezést kapnak, teljesen berendezve, gépesített konyhával felszerelve bérelhetőek. 

Az épület kiemelkedő közösségi szolgáltatásokat kínál. A lakóparkban 24 órás portaszolgálat működik, a teremgarázsban külön biciklitároló, illetve az elektromos autóknak töltőpont készül. A földszinten a lakókat 300 m2-es, többfunkciós közösségi létesítmény várja, benne edzőteremmel, közösségi nappalival, valamint biliárddal és X-boxal felszerelt játékszobával. A két épületszárny között kertet alakítunk ki, de az épület körül is rendezzük a közterületet, ide is sok új fa, cserjék és virágok kerülnek majd. 

A lakópark átadására 2021. II. negyedévében kerül sor, a lakások és üzletek is ekkortól válnak bérelhetővé. A lakásokról, árakról és egyéb részletekről bővebb információ a Flatco oldalán található.