Műszaki tartalom

A Metrodom Babér utca 13-15. már a megjelenésével kiemelkedik az átlagos újépítésű társasházak közül, amit az épület homlokzatát kívülről körülvevő, modern szálcement buroknak köszönhet. A dinamikus, izgalmas külső mögött pedig minden részletében igényes, prémium anyagokból megépülő  lakások találhatóak, melyeket elsősorban a kifejezetten igényes otthont kereső ügyfeleinknek ajánlunk.
 
 
Az épület egyik leglátványosabb megoldása a különböző magasságú épületszárnyak tetején kialakított intenzív zöldtetők. Ezek a 30-40 m2-es tetőkertek egy-egy lakáshoz tartoznak, a lakóközösség pedig a belső, zárt díszparkot használhatja pihenésre és kikapcsolódásra. A közös területek sem szokványosak, az utcai és a belső homlokzatot egyetlen, 7 méter magas, lenyűgöző előtér köti össze, amelyet a hatalmas üvegportálok, a térben függőhídként átvezetett első emeleti átjáró, a belsőépítész által megálmodott színvilág és anyagok tesznek egyedivé. Szintén az előtérben működik a portaszolgálat, innen közelíthető meg a kert és a két lépcsőház. Minden lépcsőházban két-két felvonó működik, ezek közül egy-egy, 1 tonna teherbírású, hosszított fülkés lift teszi könnyebbé a költözést és a babakocsival való kényelmes közlekedést. A lakások fűtéséről és melegvíz-ellátásáról takarékos, kondenzációs kazánok gondoskodnak, többek között ennek, illetve a minőségi nyílászáróknak és hőszigetelésnek köszönhető a garantált  "CC - Korszerű" minősítésű energetikai tanúsítvány. A lakások fogyasztását mérő valamennyi óra a közös területen kerül elhelyezésre, így azok a lakók zavarása nélkül, a távollétükben is leolvashatóak.
 

A lakások felszereltsége is messze meghaladja az átlagos színvonalat. A Metrodom Babér utca 13-15-ben kerül először beépítésre komplex okosotthon-rendszerünk, mellyel ellenőrizhető, irányítható az otthonok fűtése (opcionálisan hűtése is), és többek között füstérzékelőt, okosdugaljakat, hő-, fény- és mozgásérzékelőt is tartalmaz, bővebben ezen az oldalunkon olvashat a rendszerről. Az általános rendszeren túl a Babér utca lakásai kiépített légkondícionáló-előkészítést, rejtett, falba épített redőnytokokat és komplett redőnyöket is kapnak. A minőségi, alumínium redőnyök mozgatásáról kézzel vagy távirányítóval működtethető motorok gondoskodnak, ami természetesen szintén integrálva lesz okosotthon-rendszerünkbe, így az életmód vagy napszak, fényviszonyok szerint is programozható a redőnyök mozgása.

A lakásokba beépítésre kerülő szaniterek és csaptelepek minősége is igazodik a ház színvonalához.  A német prémiumgyártók: Villeroy and Boch szállítják a porcelán szanitereket, a csaptelepeket pedig Hansgrohe, ezekről a műszaki leírásokban talál részletes információkat.
 
TERVEZŐ
TÉR 64 STÚDIÓ Építészeti Kft.
 
1026 Budapest, Hűvösvölgyi út 33.
Tel.: (06 1) 202-6265