Műszaki tartalom

A Metrodom Zugló az első lakóparkunk a XIV. kerületben, mely műszaki megoldásait és szolgáltatásait tekintve nem csak a mi kínálatunkban tekinthető prémium kategóriájúnak, de versenytársaink zuglói ajánlatai közül is kiemelkedik. A lakók itt két, egyaránt fontos és keresett dolgot találnak meg egy helyen, a kiváló elhelyezkedést és közlekedést, illetve a jellegzetes, zuglói lakókörnyezetet, melyekről ezen az oldalunkon olvashat részletesebben. A több mint 6.000 m2-es telken, részben 4, részben 5 emeletes épületben, 4 lépcsőházban kerül kialakításra a 195 lakás. A teremgarázs és a tárolók az épület alatt, a pinceszinten találhatók, mely mind a 4 lépcsőházból, lifttel is és lépcsőn is megközelíthető, a gépkocsibehajtó a Bosnyák utcáról nyílik. Egyedi gépkocsi beállókhoz 500.000 Forintos felárért saját villanyórával ellátott, kulccsal zárható elektromos autótöltő rendelhető. A telken belül a felszínen semmilyen gépjármű forgalom vagy beálló sincs. Minden lépcsőházban 13 személyes, német gyártmányú Kone lift található.

Az épület hagyományos technológiával, hagyományos alapanyagokból épül meg, a homlokzati és lakáson belüli falak égetett kerámia téglából, a hangszigetelést biztosító válaszfalak mészhomok téglából készülnek. Ezt egészíti ki a modern hőszigetelés és a műanyag profilos ablakok, melyek beépített redőnytokkal, illetve elektromos redőnyelőkészítéssel (elektromos kiállás a motornak, és okos-redőnykapcsoló) rendelkeznek. A lakásokon belül a minőség biztosítéka a kiváló anyagok beépítése, például a német Hangsrohe csaptelepek, vagy a fürdőszobákba kerülő akril kádak és zuhanytálcák. Nem csak okos, de látványos megoldás a Metrodom saját, érintésérzékeny villany-, és redőnymozgató kapcsolói, melyek színükkel diszkréten jelzik a működési állapotot (fel vagy le van-e kapcsolva a lámpa).  Az okoskapcsolók a nyílászárók nyitottságérzékelőivel, és a fűtés és hűtés irányításával együtt alkotják a fali vezérlőpanellel, vagy mobiltelefonról/számítógépről állítható okosotthon-rendszert, melybe a Metrodom Zugló esetén a videókaputelefont is integráltuk. A Metrodom fejlett okosotthon-rendszeréről honlapunkon itt olvashat részletesebben.

A Metrodom Zuglóban is saját fejlesztésű, Dual Eco fűtési-hűtési rendszerünk kerül beépítésre, mely a hőszigetelő rendszer elemeivel együtt garantálja a BB - közel nulla energiafelhasználású energetikai besorolást. A rendszer nem csak a fűtésről, hanem a lakások hűtéséről is gondoskodik, természetesen biztosítva a szobánkénti egyedi szabályozást, illetve lakásonként az egyedi hőmennyiségmérést. A fűtés a lehető legkomfortosabb módon történik, a lakószobákban és a fürdőszobában a mennyezet fűtésével, így a fűtőtestek sem lesznek útban egyik helyiségben sem. A nyári melegben a kellemes hőmérsékletet a mennyezet hűtésével érjük el, amely kíméletesen a levegő fújása nélkül éri el a levegő lehűlését. A Dual Eco rendszer felépítéséről, működéséről az érdeklődők ezen az oldalon olvashatnak részletesebben.

A Metrodom Zugló legkedvesebb részlete az árkádos átjáróval összekapcsolt két belső díszkert lesz, melyekre a befelé tájolt lakások néznek. Ezek kizárólag pihenésre, illetve a szem gyönyörködtetésére szolgálnak, szemben az épületet kívülről körbeölelő külső kerttel, ahová a játszótér és a grillezős tűzrakóhely kerül. A közös kertbe mindenhol a kertésztervező által megálmodott, változatos növényzet kerül, az öntözésről pedig automata öntözőrendszer gondoskodik.

A lakópark részletes műszaki leírását más iratokkal együtt erről az oldalról tölthetik le az érdeklődők.