Hírek

Megkezdődött a 2. ütem kivitelezése is

Megkezdődött a 2. ütem kivitelezése is

Metrodom River A
Metrodom River B

2021.10.15

Készül az alaplemez

Metrodom River A

2022.01.14

A cölöpözés befejezésével hozzáláttunk az alaplemez készítéséhez. A munka első szakaszában a betonvasak kerülnek a helyükre, ezt követően kerül majd sor az alaplemez kiöntésére.

Cölöpözés a B épületnél

Metrodom River B

2022.01.07

Az  A épületen lassan befejeződik a cölöpözés, illetve a cölöpfejtömbök készítése, így ez a munka a B épület területén folytatódik. Terveink szerint februárra itt is befejeződik a cölöpözés kivitelezése.

Készülnek a fejtömbök

Metrodom River A
Metrodom River B

2021.12.20

Miközben sorra készülnek a cölöpök, hozzáláttunk az alapozási munka következő szakaszához, a fejtömbök készítéséhez. Ennek során a 2-4 darabból álló cölöpcsoportokat egy-egy vasbetonból készült, úgynevezett fejtömbbel fogjuk össze, amelyek fölé majd az épület súlyát tartó pillérek kerülnek.

Új kamera az építkezésen

Metrodom River

2021.12.14

Az érdeklődők mostantól még egy kamerán keresztül figyelhetik a Metrodom River felépülését, az új kamera érdekessége, a nagyobb látószög, így nem csak az építkezés, de a teljes terület nagyobb része is látszik, beleértve a partot és a Dunát is, így azonnal látható az épületek fekvése, elhelyezkedése a folyóhoz képest.

Kezdődik a cölöpözés

Metrodom River A

2021.11.24

A Metrodom River A épületénél befejeződött a földmunkák első szakasza, ezzel párhuzamosan pedig hozzáláttunk a cölöpözéshez. A Metrodom River A 13 emeletes épületeinek ugyanis nem volna elég a kisebb társasházaknál megszokott lemezalap, itt a szerelőbeton és az alaplemez alá vasbeton cölöpök kerülnek, amelyek biztosítják, hogy a ház valóban szilárd alapokon álljon.

A cölöpök 1-2-3-as csoportokban kerülnek a földbe, a pillérek alá, így véve át, tartva és oszlatva el az épület tömegét. Maguk a cölöpök vasbetonból készülnek, 40-60 cm átmérőjűek és 9-12 méter hosszúak, a cölöpök átmérője és hossza a terheléstől függ.

A cölöpök "elhelyezése" során nem valamiféle óriás cölöpverő gépet használunk, hanem, ahogy a kamerán keresztül is követhető, lyukat fúrunk a földbe, amit kiöntünk betonnal és a még híg betonba süllyesztjük be a betonvasakat, majd hagyjuk az egészet megkötni, így minden cölöp valóban pontosan oda kerül, ahová kell.

Megkezdődött a víztelenítés

Metrodom River A

2021.11.17

Még mindig folynak a földmunkák, jelenleg naponta kb. 1000 köbméter földet visznek el a teherautók az építkezésről. A hatalmas mennyiség magyarázata, hogy egyszerre készül az A és B épület, amelyek alatt ráadásul kétszintes lesz a teremgarázs, valamint a lakópark 6 épületének teremgarázsait a Budafoki úttal összekötő alagút, melyben a 2x1 sávos út fut majd. A kiásott részeken munkába állítottuk a szivattyúkat, hogy a talajvizet az alapozás megkezdéséhez szükséges szintre csökkentsük, a szivattyúzás várhatóan december végéig tart majd.

Ilyen lesz a kilátás

Metrodom River
Metrodom River C

2021.11.12

Nagyjából egy év múlva a Metrodom Riveren már a harmadik, közvetlenül a Duna-parton álló ütem kivitelezése és értékesítése kezdődik meg. Mivel sokakat érdekel, milyenek lesznek az itteni lakások, illetve milyen lesz a panoráma, ezért virtuálisan berendeztünk egy 9. emeleti lakást (B épület 901), nem feledkezve meg a látványról sem, melyet a majdani lakók élvezhetnek majd. A képek az alábbiakban tekinthetők meg.

Kezdődik a műszaki konzultáció

Metrodom River A

2021.10.19

A héten megkezdődnek a műszaki konzultációk, először a földszinti, első és második emeleti lakást vásárló ügyfeleinket keressük meg. A műszaki konzultáció első körében elsősorban a gépészeti és elektromos kiállások helyén lehet változtatni, több dugaljat kérni, áthelyezni a kapcsolókat, a beltéri ajtók nyílását. Erre a legalsóbb emeleteken december 15-ig van lehetőség, a felsőbb emeleteken még a jövő év első hónapjaiban is lehet változtatni. (Az egyes emeletekhez tartozó határidők a műszaki leírás végén találhatóak.)

Újra működnek a kamerák

Metrodom River
Metrodom River A

2021.10.07

A technikai szünet után újra működnek a Metrodom Riveren az építkezést közvetítő kamerák. Amint látható, jelenleg is zajlanak a földmunkák, mélyül a gödör.

Okosredőnnyel bővül a Metrodom River alapfelszereltsége

Okosredőnnyel bővül a Metrodom River alapfelszereltsége

Metrodom River A
Metrodom River

2021.09.26

Mostantól a Metrodom Riveren nem csak a redőnyelőkészítés, hanem a teljes, motoros alumínium redőnyözés része a lakások alapfelszereltségének. A műszaki tartalom más elemekkel is bővült, ezek közül a legfontosabbakról az alábbiakban olvashat.

- porcelán szaniterekben a német Villeroy & Boch termékei kerülnek be

- az eddig használt kétrétegű üvegezés helyett háromrétegű, hővédő üvegezéssel ellátott külső nyílászárókra váltunk

- várhatóan a Metrodom River első ütemén mutatkozik majd be harmadikgenerációs okosotthon-rendszerünk, mellyel többek között visszatérünk a klasszikus kialakítású villanykapcsolókhoz

A valamennyi változást tartalmazó, módosított műszaki tartalom már letölthető honlapunkról, a mostantól előszerződő ügyfeleink már a bővített műszaki tartalommal vásárolhatják meg a lakásokat. Már meglévő ügyfeleink számára is lehetőséget biztosítunk arra, hogy ingyen, bármiféle felár fizetése nélkül választhassák az új, bővített műszaki tartalmat, ennek részleteiről külön levélben tájékoztatunk mindenkit.