Kiterjesztett valóság app

A vásárlás során a döntés meghozatala előtt az egyik legnehezebb dolog jellemzően az épület, a teljes lakópark elképzelése. A látványtervek, az épületet bemutató videó ad ugyan egy képet, de a konkrét kérdések megválaszolásában nem mindig segít. Mekkora lesz a távolság az egyes épületek között, nem csak méterben, hanem érzetre? Hova fog esni az utcán az ablakom, pontosan hol lesz az erkélyem? A valóságban a telken hol lesznek az egyes épületek, a játszótér? Többek között ezekre a kérdésekre ad egyszerű választ a Metrodom mobiltelefonos alkalmazása, melyet mind Android, mind iOS operációs rendszerű telefonokra letölthet (lásd bal oldalon).

A Metrodom app segítségével, ha kilátogat az építkezésre, a telefon kijelzőjén a valós környezetbe helyezve tekintheti meg a még nem létező épületet, valós méretben, valós arányokkal. Körbejárhatja a telket és az épületeket, bepillanthat a kertbe, láthatja, hol lesznek a bejáratok, a garázskapuk, mennyire lesznek az utcától az egyes épületek. (Az appban a 2020. után átadásra kerülő projektjeink tekinthetők meg, például City Home L-M ütem, Madarász38.) Az épületet akkor is megnézheti három dimenzióban, ha máshol tartózkodik, akár egy asztallapra vagy a padlóra „helyezve”. A telefon kamerája, illetve kijelzője segítségével az épületet madártávlatból, tetszés szerint felülről vagy oldalról, közelebbről vagy távolabbról láthatja a kiterjesztett valóságban.

Hasonlóan egyszerűen és gyorsan nézheti meg lakásainkat három dimenzióban a kijelzőn, a lakásokat tetszés szerint forgathatja, nagyíthatja. Az önt érdeklő lakás megtalálásában, kiválasztásában a honlapunkon találhatóhoz hasonló, egyszerűen kezelhető lakáskereső segít. Ugyancsak egyszerűen és könnyedén eléri a kiválasztott házhoz kapcsolódó legfontosabb fotókat és videókat, köztük az élő építési kameránkat is, így másoknak is gyorsan és egyszerűen meg tud mutatni minden lényeges információt a kiválasztott házzal, illetve lakással kapcsolatban.

Az app működése és funkció egy rövid videóban is megtekinthető, az egyik legnagyobb és legrégibb magyar techblog, az appleblog alapító bloggerének bemutatásában.