Zajlik az alap-megerősítés

A telek mellett rendszeresen közlekedők láthatták, az elmúlt hetekben mennyi munkagép érkezett, illetve hogy új építmények kerültek  a Szent László út 41-43. alá. Ahogy korábbi hírünkben már írtuk, ezekre a szomszédos épületek alapjainak megerősítéséhez van szükség,

Az újonnan felépülő ház (ami tulajdonképpen két, teljesen független építmény) mindkét oldalon egy-egy régrbbi épülethez csatlakozik, azokkal mintegy összeépül, ezt szokták foghíj-beépítésnek is nevezni. Ilyenkor nagyon fontos, hogy a szomszédos épületek ne mozduljanak el, ne süllyedjenek meg, ezért van szükség azok alapjainak megerősítésére.

A művelet során ferde lyukakat fúrunk a szomszéd házak alá, amelyekbe cementlevet fecskendezünk be (jet-technológia). A cementlé cementpornak (ez van a nagy, függőleges tartályban, azaz silóban) és víznek a keveréke, ami a földel keveredve betonná szilárdul, kb. 3 méter hosszú és 90 centiméter átmérőjű betonoszlopkat alkotva a szomszédos épületek alatt, így "megtámasztva" azokat. A munka során először egy ritkásabb oszlopsort alakítunk ki, majd a hézagok közé újabb és újabb lyukakat fúrunk, míg elég sűrű nem lesz ahhoz, hogy biztosan tartson.

Ez a munkafázis egészen december közepéig eltart, utána indulhat meg az alapok kiásása.

VEGYE FEL

A KAPCSOLATOT

ÉRTÉKESÍTŐINKKEL