Szerelik a radiátorokat

Az első emeleti lakásokba belépve az érdeklődők  a puszta falakon kívül immár a fűtőtesteket is láthatják, melyeket a festők nyomában járó gépészek szerelnek fel. A radiátorok az osztrák Vogel & Noot termékei, amely 80 éve gyárt hőtechnikai berendezéseket. A radiátorokról és a Mátyás tér 11. fűtéséről az alábbiakban olvashatnak részletesen.

A Mátyás téren, ahogy ez a legtöbb új építésű társasházban szokásos, úgynevezett házközponti fűtés kerül kialakításra, azaz valamennyi lakás fűtését és meleg víz ellátását egyetlen központi kazán biztosítja. Ez nálunk egy holland Remeha kondenzációs kazán, amely a legmodernebb technológiát képviseli, alacsony hőfokú fűtővizet állít elő, amellyel jóval takarékosabb üzemre képes, mint a hagyományos kazánok. A kazán a széles körű beállítási lehetőségek mellett a külső hőmérsékletet is figyeli és ahhoz alkalmazkodva változtatja a fűtővíz hőfokát, hogy mindig a lehető legköltséghatékonyabban tudjon üzemelni.

Minden egyes lakás külön fűtési egységet képez, saját hőmennyiség- és meleg vizes mérőórával, valamint elzárószeleppel, így mindenki csak a saját fogyasztásáért fizet. Az órák a folyosókon vannak elhelyezve, azokat a lakók zavarása nélkül tudja a gondnok minden hónapban leolvasni, a nem fizetőket pedig gyorsan ki tudják zárni a fűtésből és a meleg víz-ellátásból.

A lakásokon belül minden egyes fűtőtesthez termosztátos szelep tartozik, melyek segítségével az egyes helységek hőmérsékletét a lakók külön-külön tudják állítani. A termosztát - szemben a hagyományos szelepekkel - nem mindig ugyanannyi vizet enged át a radiátorokon, hanem a szoba hőmérsékletét mérve, a beállított hőfoknak megfelelően nyitja-zárja a szelepet, amivel nem csak energiát és pénzt takarít meg, de az állandó hőmérsékletet is biztosítja, amivel növeli a komfortérzetet. A legtöbb ember ugyanis a hálószobájában a hűvösebb (18-20 ºC-os), a nappaliban és konyhában a közepes (21-23 ºC), míg a fürdőszobában a melegebb (24-26 °C) hőmérsékletet szereti - ezekben a lakásokban ez is minden gond nélkül megoldható lesz.

VEGYE FEL

A KAPCSOLATOT

ÉRTÉKESÍTŐINKKEL