Szent László-lakástípusok: garzon

Mivel az egyes lakások alaprajzaira egy kicsit még várni kell (szintalaprajzokat értékesítési munkatársainktól lehet kérni), ezért a következő napokban sorra bemutatjuk az egyes lakástípusokat, méghozzá berendezett alaprajzzal együtt. Elsőként a legkisebbel, a garzonnal kezdjük.

Bár sokan keresnek kicsi és olcsó lakást, a garzonokkal szemben mégis több jogos kifogást szoktak felvetni. Senki sem szeret kihúzható kanapén aludni, reggel-este ágyazni, kevés a normális pakolóhely, a konyha általában csak jelzésértékű (régebbi lakásokban rendszerint az előszobában alakítják ki a konyhát), a fürdőszoba használhatatlanul kicsi és kényelmetlen. A Szent László utcában azonban sikerült olyan lakást terveznünk, amellyel szemben ezek közül egyetlen ellenérvet sem lehet felhozni: a hálófülkés garzont.

Az alaprajzról rögtön látszik a lakás legnagyobb előnye: egy különálló, ablakos hálófülke, ahol elfér egy körbejárható, 140 centi széles franciaágy, amin  ketten is kényelmesen aludhatnak. És nem csak az ágynak, de a két éjjeliszekrénynek, valamint a bő 2 méter széles beépített szekrénynek is van helye, igény esetén pedig a hálófülke függönnyel is egyszerűen leválasztható a nappalitól, ha például vendégek jönnek.

Érdemes azonban a többi helyiséget is alaposan megnézni, ugyanis mindegyik büszkélkedhet olyasmivel, ami a garzonoknál ritkaságszámba megy. Először is, itt valódi, különálló előszobába lépünk be, amelyben szintén el lehet helyezni egy 2 méter széles beépített szekrényt. A nappali kompakt, de pontosan azt nyújtja, amit kell, elfér a kanapé, a dohányzóasztal, esetleg egy fotel is, az ülőhellyel szemben pedig ott a tévé, illetve a hozzá tartozó szekrény vagy polcok. Az erkély felé hatalmas üvegfelület van, így a lakások is extra világosak (a garzonok utcára néznek és keleti vagy nyugati tájolásúak), az erkélyre pedig kifér egy napozó szék. (Az első emeleti garzonok franciaerkélyesek.)

A konyha teljes értékű, látható, hogy a hűtőn, mosogatón és tűzhelyen kívül is vannak konyhaszekrények és szabad munkapult, akár egy mosogatógép is beépíthető, a kiállás része az alap műszaki tartalomnak és természetesen a szagelszívót is lesz hova bekötni. A konyhát úgy méreteztük, hogy elhelyezhető legyen egy kétszemélyes étkezőasztal is a székekkel, így az étkezés sem lehet gond.

A fürdőszobában minden "normál" méretű, nem kell kompromisszumot kötni. A kád 170 centi hosszú, a mosdó 60 centi széles és elfér egy normál, 60x60 centis elöltöltős mosógép is. A mosdó mellett nagy méretű törülközőszárító radiátor várja a teregetnivalót, a fali wc beépített tartálya fölötti fülke pedig polcozható vagy szekrényezhető, így a tisztító- és mosószereknek is lesz hely.

A garzonoknál persze az egyik leglényegesebb kérdés az ár és a fenntartási költség. A Szent László utca 41-43-ban az előértékesítési időszakban 9.990.000 forinttól indul a garzonok ára, és mivel mindössze 10 darab készül, valószínűleg gyorsan gazdára is találnak. Garzonjaink közös költsége várhatóan nem fogja elérni a 6.000 forintot sem, és a fűtési költség még a tél közepén se lesz 9.000 forint, köszönhetően az energiatakarékos megoldásoknak. Persze sok múlik a használaton is, de a termosztátokkal és a garantált "A - Energiatakarékos" besorolással nem lesz nehéz takarékoskodni.

 

VEGYE FEL

A KAPCSOLATOT

ÉRTÉKESÍTŐINKKEL