Szent László-lakástípusok 3: két szobás

A Szent László út 41-43. lakástípusait bemutató sorozatunk harmadik részében nagyobbik két szobás modellünket ismerhetik meg. Tapasztalataink szerint ezek a legkeresettebb lakások közé tartoznak, ahol egy pár hosszabb távon is kompromisszumok nélkül, kényelmesen tud élni - persze csak akkor, ha a lakás minden szempontból megfelel az elvárásoknak.

Két szobás lakásaink keleti vagy nyugati tájolásúak, erkélyesek és a csöndes, dekoratív belső kertre néznek. Az alaprajz itt is egyértelmű, minden helyiség szabályos és jól berendezhető. A lakás helyiségei két részre különülnek, a közösségi életnek helyet adó nappali-konyha-előtér és a privát élet helyszíne, a háló-fürdőszoba-wc jól láthatóan elválnak egymástól.

Az előtérben megvan a helye a kabátoknak, illetve a cipősszekrénynek, innen nyílik a konyha és a nappali. A konyha L-alakú elrendezése jó használhatóságot biztosít, igény és ízlés szerint arra is lehetőség van, hogy a konyha és a nappali közé is "bekanyarítsuk" az alsó szekrényt vagy hogy bárszékes reggelizőpulttal válasszuk el a konyhát és a nappalit. A jelenlegi berendezésben a konyha és a nappali közé tettük a négy személyes étkezőasztalt, azonban ez mindkét irányban mozgatható, elforgatható.

A nappaliban - többi lakásunkhoz hasonlóan - ideális a kanapé és a tévé elrendezése, de emellett gardróbszekrény, sőt egy dolgozósarok is elfér. Az erkély mérete majdnem 5 m2, alakját úgy terveztük, hogy jól berendezhető legyen, így akár az év felében is lehetőség van a kiülős reggelikre és vacsorákra, borozásra a ház belső kertje felett.

A hálószoba, a fürdőszoba és a wc külön közlekedőből nyílik, így ezek eléréséhez nem kell a nappalin átmenni. A hálószobában kényelmesen elfér a három oldalról körbejárható franciaágy a két éjjeliszekrénnyel és a 60 centi mély gardróbszekrénnyel, van tévé- és internetcsatlakozó is. A wc külön helyiségbe került, ez sokak számára fontos szempont, a kézmosót természetesen nem spóroltuk le. A fürdőszoba tágas és jól használható, a kád 170 centi hosszú, a mosdó 60 centi széles, a mosogatógép pedig 60x60 centiméter lehet. A törülközőszárítós radiátort az ajtó mögé rejtettük, így a kád mellé polcokat vagy állószekrényt lehet tenni..

Az ár persze ezúttal sem elhanyagolható szempont, nagyobbik két szobás lakásunk ára 15.290.000 forinttól indul az előértékesítési időszakban, a közös költség pedig kevesebb lesz 8.500 forintnál.