Szent László-lakástípusok 2: kompakt két szobás

A Szent László 41-43. társasház lakásainak bemutatását a kisebbik 2 szobás lakástípussal folytatjuk. (A garzonról itt olvashatnak.) A különálló, zárható hálószoba megléte sokak számára alapelvárás, az egy és két szobás lakások közötti árkülönbözet azonban gyakran egyszerűen túl nagy. Kompakt két szobás lakásunkat azok számára terveztük, akiknek egyaránt fontos a jó ár és a klasszikus beosztású, párok által is jól használható lakás.

Kompakt két szobás lakásaink erkély nélküli, nettó mérete 36 m2, mégis mindent tudnak, amit kell. Az alaprajza egyszerű, jól értelmezhető, valamennyi helyiség jól berendezhető téglalap alakú. Ezek a lakások keleti vagy nyugati tájolásúak, utcára nézőek. Az előszoba jól elkülönült tér, igény esetén egy ajtóval akár teljesen el is zárható a nappalitól. Belépéskor van hova pakolni, 120 centi széles szekrénynek alakítottunk ki helyet.

A nappali és az amerikai konyha egy teret alkotnak, a konyhabútorra pillantva azonban látszik, hogy a konyha nagyobb a kis lakásokba általában tervezettnél, a mosogatógépnek is bőven jut hely. Bár a lakás alapvetően egyetlen párnak készült, a négy személyes étkezőasztal is gond nélkül befér, , nxugodtan lehet vacsoravendégeket hívni.

A nappaliban szintén van bőven ülőhely, a kanapéval szemben van a tévé-kiállás, ide elfér a médiaszekrény is. Könyvespolc vagy más tároló a kanapé mögtti hosszú falra, a kanapé fölé is tehető. Az erkély felőli nagy üvegfelületen át sok fény jut a lakásba, az erkélyre szék vagy asztalka is kirakható. (Első emeleti kompakt 2 szobás lakásaink francia erkélyesek.)

A hálószobában kényelmesen elfér a három oldalról körbejárható franciaágy és egy 60 centi mély gardróbszekrény is. Különösebb kompromisszumot a fürdőszobában sem kell kötni, a kád 170 centi hosszú, a mosdó 60 centi széles és mosógépből sem kell kompakt modellt választani. Ahogy a ház összes fürdőszobájában, itt is törülközőszárítós radiátor van, a mosdó feletti, külön kapcsolható világításkiállás szintén alapfelszerelés.

Ezeknél a lakásoknál persze az egyik legfontosabb kérdés az ár és a fenntartási költség, mi pedig mindkettőre büszkék vagyunk, ugyanis ezeknek a lakásoknak (melyekből összesen 10 darab készül) az ára 13.290.000 forintról indul az előértékesítési időszakban, a közös költségük pedig 7.600 forint körül lesz.

VEGYE FEL

A KAPCSOLATOT

ÉRTÉKESÍTŐINKKEL