Műgyantáznak a teremgarázsban

Július utolsó napján elkezdtük a pinceszinti teremgarázs padlóburkulatának készítését, a nyers betonra műgyanta réteg kerül, erre festjük fel végül a parkolóhelyeket, a közlekedő utakat és jelzéseket. Maga a padló a homlokzat színvilágát követi, az utak barnák, a beállók bézsek lesznek, így nem csak a teremgarázs hangulata válik kellemesebbé, mintha a szokásos sötétszürke műgyantát használtuk volna, de az is egyértelmű lesz, hogy hova lehet parkolni és hova nem.

A teremgarázs padlóján néhány méterenként összefolyókat helyeztünk el, amelyek csőtörés vagy más hasonló baleset esetén egy külön tartályba vezetik el a nagyobb mennyiségű vizet is, ahonnan azt egy automata szivattyú átemeli a csatornába.

A teremgarázs levegőjének tisztaságáért a szén-monoxidérzékelők és egy nagy teljesítményű szellőztetőrendszer felel, utóbbi a garázsból elszívott levegőt a ház tetején, a lakásoktól távol vezeti ki. A kényelmet a mozgásérzékelős világítás teszi teljessé, az energiatakarékosságot emellett a garázs mennyezetén lévő hőszigetelés is szolgálja, amely ugyanolyan vastag, mint a homlokzaton lévő, így a nálunk a földszinti lakások fűtése se kerül többe, mint az emeletieké, nem hűl ki a padlón keresztül.

Elkészültek a tárolók is, ahogy a lenti képen is láthatók, ezekből már csak 7 darab van szabadon, ezért aki szeretne tárolót is venni lakása mellé, annak érdemes sietnie.