Megkezdtük a hőszigetelést

City Home D

2014.11.21

A City Home D épületének földszintjén és első emeletén a nyers téglafalon feltűntek a fehér polystirol lapok, melyeknek a ház az A+ (Fokozottan energiatakarékos) besorolását köszönheti. Amíg az időjárás engedi, ez a fehér felület folyamatosan növekedni fog, míg teljesen be nem burkolja az egész házat. 

A hőszigetelés esetén is igaz a közmondás, hogy az ördög a részletekben van.

Az egyik ilyen részlet, hogy a homlokzaton kétféle anyag van: a vasbeton váz (födémek és pillérek) és a téglafal. Márpedig a kettőnek nagyon eltérő a hővezető képessége, a 30 centi vastag Porotherm akár szigetelés nélkül is teljesítené az előírásokat, a vasbeton viszont jól vezeti a hőt (vagyis rosszul szigetel). Éppen ezért, ha azt akarjuk, hogy a ház homlokzatának egységes legyen a hőáteresztése, ne legyenek olyan részek, amelyek rosszabbak a többinél (hőhidak), eltérő vastagságú hőszigetelésre van szükség. A figyelmes szemlélő láthatja, hogy a falak kissé kiállnak a pillérek síkjából, ugyanis a pillérekre 12, míg a falakra 8 centi vastag hőszigetelés kerül, és erre a kiugrásra azért van szükség, hogy végül egységes, sima legyen a homlokzat, mely mögött a kellő helyeken azért ott lesz a vastagabb polistyrol.

A másik neuralgikus pontot a kiugró erkélyek szokták jelenteni, melyek szigetelés híján szinte "bevezetik" a födémbe és így a lakásokba a kinti hideget. Az igényes munka jegyében minden Metrodom-házban, így a City Home-on is a kiugró erkélyek alul-felül is ugyanolyan hőszigetelést kapnak, mint a falak. Ez a plusz réteg is okozza, hogy a lakásokból egy lépcsőfoknyit felfele kell lépni, ha kimegyünk az erkélyre, de ez igazán nem nagy ár az alacsonyabb fűtésszámláért és a jobb komfortérzetért.

VEGYE FEL

A KAPCSOLATOT

ÉRTÉKESÍTŐINKKEL