Liftek: miért kell még gyalogolni?

Több ügyfelünk is kérdezte, miért kell még mindig gyalog közlekedni az emeletek között egy olyan házban, ami gyakorlatilag készen van, talán valami baj van a liftekkel? Nos, erről természetesen szó sincs, a Németországból érkezett két Schindler lift tökéletesen működik, pontosabban működne.

Amiért viszont mégsincsenek használatban, annak két oka is van.

Az első, hogy egy lift működtetésének szigorú jogi feltételei vannnak, így például a használatbavételi engedély, amelyet a liftekre az épülettől függetlenül, külön adják ki. Emellett biztosítani kell, hogy baj esetén a vészhívó be legyen kötve és meghibásodás esetén gyorsan ki lehessen menteni a bent rekedteket.

A második ok, amiért az engedély kiadása után sem kapcsoljuk be a lifteket egészen a beköltözésig, az újszerű állapot megőrzése. Ezeket a lifeteket ugyanis bármennyire is könnyítette volna az anyagmozgatást, nem használtuk az építkezés során, nem szállítottak sittet, csempét vagy más építőanyagot, senki sem lépett be szöges bakancsban, nem koszolták össze - most is ugyanolyan makulátlan állapotban vannak, mint amikor elkészültek a gyárban és még az esélyét is szeretnénk kizárni, hogy valamilyen kisebb javítási munka miatt például felboruljon a fülkében egy vödör festék.

Mivel pedig tudjuk, hogy a liftekre a költözés és a bútorszállítók is veszélyt jelenthetnek, ezért kibéleltük a fülkéket farostlemezekkel, amelyeket várhatóan csak jövő év elején távolítunk majd el, amikorra a lakók többsége már beköltözött. A ház átadásáig pedig mindenkinek a türelmét és a megértését kérjük, ezek az intézkedések a ház és a lakók hosszabb távú érdekeit szolgálják, hogy valóban egy minden szempontból hibátlan épületben élhessenek.

VEGYE FEL

A KAPCSOLATOT

ÉRTÉKESÍTŐINKKEL