Légkondícionáló-előkészítés a Metrodomtól

Általános

2015.06.13

Az egyre forróbb nyaraknak köszönhető, hogy a légkondícionálók iránt, egyre növekvő a kereslet. Az utólagos beszereltetés azonban sokszor nehéz és drága dolog. Az újépítésű lakások számos előnyei közé tartozik, hogy kérésre már a kivitelezés során beépítjük a szükséges vezetékeket, nem utólag kell falat vésni, homlokzatot fúrni, szigetelést és vakolatot helyreállítani. Most megtudhatja, nálunk mit és mennyiért kap, ha Metrodom-lakásához légkondícionáló-előkészítést rendel.

Légkondícionáló szerelésnél a legnagyobb kihívás a kültéri és a beltéri egység összekötése a hűtendő levegőt oda-vissza szállító vezetékkel. Ehhez át kell fúrni a homlokzatot, mindezt úgy, hogy a külső hő- és vízszigetelés továbbra is maradéktalanul ellássa feladatát, hiszen senki sem szeretné, ha a cső mellett télen a mínuszok is bejönnének a lakásba. Mivel az építkezés során a cső beépítése megelőzi a homlokzatképzést, nem gond a kimenő vezeték gondos körbeszigetelése, a színezés, azaz nem utólag kell javítgatni. Odabent a cső a falsík alatt halad a beltéri egységig, így esztétikai téren sem kell kompromisszumot kötni.

A másik probléma a hűtés során keletkező lecsapódó pára, a kondenzvíz elvezetése. Utólagos szerelésnél ezzel nem sokat bajlódnak, az erkélyről kilógatott csőből egyszerűen kiengedik a vizet, ami aztán a járókelők fejére vagy a járdára csöpög. Mi ezzel szemben a kondenzvíznek külön vezetéket építünk ki, ami szintén a falsík alatt, láthatatlanul fut, és a szennyvízveztékbe van kötve. A kondenzvíz így észrevétlenül, kultúrált módon, mások zavarása nélkül távozhat.

Szintén gondot szokott jelenteni az áramellátás is, kevés lakásban van a beltéri egység közelében, a mennyezet alatt dugalj vagy elektromos kiállás, így vagy vésni kell a falat, vagy hosszabbítót használni. Nálunk a kiállás temészetesen ugyanakkor készül, mint a teljes elektromos hálózat, pont a megfelelő helyre kerül, és külön áramkört kap, saját biztosítékkal.

A légkondícionáló-előkészítés költsége legfőképpen a kül- és a beltéri egység távolságától függ, de rendszerint bruttó 80-100 000 forintos költséget jelent egy helyiségre, ami a gépek árát nem tartalmazza. Aktuális projektjeink közül a City Home F épületén és az Ambrus utcai lakásokba lehet még előkészítést kérni.

VEGYE FEL

A KAPCSOLATOT

ÉRTÉKESÍTŐINKKEL