Leburkoltuk a folyosókat és a közös tereket

City Home F

2016.07.19

Korábbi házainkhoz hasonlóan, a City Home F épületében is anyagában színezett gres fagyálló gránitőrlemény padlólappal (minimum 8 mm vastag) történik a folyosók hidegburkolása. A mázatlan greslapok kopásállósága kiemelkedően magas, műszaki jellemzői meghaladják a természetes kövekét, továbbá alkalmazása is gazdaságosabb. A máz nélküli greslapok keményebbek, és sérülés esetén sem feltűnő a hiba, mivel anyagában színezett a lap, évtizedekig megőrzik újszerű állapotukat. Főként a folyósók, az erkélyek, és a közös területek burkolásához használjuk. Miért és mire is jók a greslapok?

A hagyományos értelemben vett greslap, egy anyagában színezett, teljes keresztmetszetében azonos homogenitású, máztalan, a természetes kövek hatását tükröző kerámialap. Mint minden más kerámiaárut (edények, csészék stb.), szaniterárut (mosdók, wc-k, bidé-k stb.) építési kerámiák (tégla, cserép stb.) a kerámia greslapokat is agyag, kaolin, homok és más természetes anyagok keverékéből állítják elő. 

A greslapok legfontosabb jellemzője, hogy a vízfelvételük 0,5% alatt van, ami a legalacsonyabb érték a kerámia burkolólapok között. Megkülönböztetünk fajtája alapján mázas, illetve máz nélküli greslapokat. A greslap kiváló minőségét a gyártási technológiának köszönheti: először a különböző összetevőkkel kiegészített agyagot finom porrá őrlik. Majd az összekevert alapanyagokat egy szárítóban porlasztják, így jön létre a préselésre alkalmas granulátum. Ezt egy nagy nyomású prés segítségével összenyomják, így a masszában nem marad levegő, és ekkor alakul ki a burkolólap formája is. A préselés után az immáron formáját elnyert lap ismét egy szárító berendezésbe kerül, hogy a maradék nedvességet is kivonják a lapból, megelőzve ezzel az esetleges hibákat (hajszálrepedések, torzulások). Amennyiben a lap egy mázas greslap, akkor ezt követően kerül a lapra a vékony mázréteg. Végül nem marad más, mint az égetés, amely egy 1200°C feletti kemencében történik. Ez a technológia biztosítja, hogy a greslapoknak kiemelkedően jó a kopásállósága, rendkívül alacsony a porozitásuk, és ezáltal kiváló a fagyállóságuk.

VEGYE FEL

A KAPCSOLATOT

ÉRTÉKESÍTŐINKKEL