Költözési információk 5.: bútorszállítás és pakolás

A költözéssel kapcsolatos sorozatunk utolsó részében magával az átadással és a bepakolással kapcsolatos gyakorlati tudnivalókat és tanácsokat szedtük össze.

A kulcsok átvételét követően akár azonnal meg is kezdheti a beköltözést. Először is javasoljuk a fűtés beállítását, mivel a lakásokban jelenleg csak temperáló fokozaton megy a fűtés, ne csodálkozzon a viszonylag alacsony hőmérsékleten. Ha az idő továbbra is enyhe marad, a fűtést teljesen leállítjuk. Ha szeretné, hogy ismét beindítsák a központi kazánt, kérjük, ezt ne nekünk, hanem a közös képviselőnek jelezze!

Akik rendelkeznek gépkocsibeállóval, azok rögtön használatba vehetik a teremgarázst, a leadott telefonszámról hívást indítva ki tudják nyitni a garázskaput. Mindenkinek felhívjuk azonban a figyelmét, hogy a teremgarázs és a kapu nem teherautóra lett méretezve, egy furgonnál nagyobb járművel meg se próbáljon lehajtani, mert el fognak akadni!

Akik nem rendelkeznek beállóval, azoknak sajnos ideiglenes jelleggel sem tudunk behajtási lehetőséget biztosítani. Ennek egyik oka az, hogy a beállók nagy része már elkelt, a fennmaradó néhány darabot pedig munkatársaink használják.  Másrészt  a birtokba adás napján a ház feletti rendelkezés átkerül a lakóközösség és a közös képviselő kezébe, mi pedig nem szeretnénk  mások tulajdonának terhére nagylelkűek lenni, aztán magyarázkodni az illetéktelen használat miatt.

A beállóval nem rendelkező lakástulajdonosok, illetve a nagyobb járművel költözők a Rozsnyai utcai parkolóhelyeken tudnak megállni, egy nagyobb parkoló pedig a Rozsnyai u. 22. után zalálnak a sarkon, ez körülbelül 40 méterre van a háztól.

A bútorok felviteléhez igénybe veheti a liftet, a fülkét a sérülések ellen faforgács lapokkal kibéleltük. Az ajtókra, a folyosó falaira, a lépcsőházi korlátokra azonban ügyeljenek, mert ezek leverése esetén a hibákat a jótállás keretében nem javítjuk.

A kukatárolóban beköltözéskor már ott várják a lakókat a kukák, ezekbe azonban csak a zsákba helyezett háztartási szemetet dobja! (A szelektív hulladékgyűjtésről a közös képviselő ad majd tájékoztatást a későbbiekben.) A költözési hulladékot (dobozok, raklapok, hungarocel, zsugorfólia stb.) a ház előtti konténerbe dobja be, ezt a közös képviselő rendszeresen elviteti. (Ide viszont tilos kommunális hulladékot elhelyezni!) Kérjük, a költözési hulladékot rendezetten, a dobozokat lapra hajtva rakja le, hogy a rend és a tisztaság megmaradjon és a konténert minél ritkábban kelljen cserélni - ne feledje, ez már a társasház, azaz az Ön számlájára megy!

És végül gyors, problémamentes költözést kívánunk minden ügyfelünknek, reméljük, a lehető legtöbb lakóval találkozunk szerdán!

VEGYE FEL

A KAPCSOLATOT

ÉRTÉKESÍTŐINKKEL