Költözési információk 1.: ezt adjuk

A következő napokban folyamatosan publikáljuk honlapunkon a költözéshez kapcsolódó legfontosabb tudnivalókat, hogy a birtokba adáskor már minden lényegesebb dologgal tisztában legyenek az új lakók. A költözési infók nyitó részében megtudhatják, mi van a "dobozban", azaz mit is kapnak a kezükbe pontosan a kulcsátadáskor. A csomag egyszerre kicsi és bőséges.

1. Kulcsok

Mi sem természetesebb, mint hogy kulcsátadáskor kulcsokat kap az új lakástulajdonos. Ezekből nincs sok, a bejárati ajtó kulcsai (6 db), a postaláda kulcsai (2 db) és a kapukulcs (1 db) kerülnek a kulcstartóra. Ezek mellett a kaput nyitó egyedi kódot tartalmazó kártyát adjuk a kulcsokkal együtt.

2. Építmény- és lakáshasználati útmutató, jótállási jegy

Ahogy az autókhoz vagy a háztartási gépekhez, úgy az új lakáshoz is jár használati utasítás és jótállási jegy. Ezeket egy könnyen áttekinthető füzetben adjuk át, akit érdekel, honlapunkról már most is letöltheti. Az útmutató nem valamiféle "általános leírás", hanem kifejezetten a házhoz írtuk, sok hasznos információt tartalmaz, érdemes belelapozni.

3. Papírok

Nem szeretjük a papírkupacokat, ezért csak azokat az iratokat adjuk át fizikai formában is, amit jogszabály tesz kötelezővé, ez konkrétan a birtokbaadási jegyzőkönyvet és a jótállási jegyet (lásd előző pont) jelenti. Ezeken kívül adunk egy "Legfontosabb telefonszámok"-összefoglalót, ahol a közös képviselő elérhetőségeitől a biztosítótól a közműcégeken át mindent megtalálnak. A közös képviselőtől és a Magyar Telekomtól szintén kerül néhány tájékoztató a csomagba és ki kell még tölteni néhány papírt az ELMÜ részére is, ezek azonban "nem a mi lelkünkön száradnak".

A birtokbaadási jegyzőkönyv rögzíti, hogy rendben megtörtént az átadás és ide kerülnek az óraállások is, amivel átadjuk a lakást. A jótállási jegy rögzíti a jótállással kapcsolatos főbb jogokat, kötelezettségeket és tudnivalókat, a jótállási ügyintézés során azonban nincs rá szükség, mi ennek meglétét vagy bemutatását senkitől se kérjük. (Nem csak a papírkupacokat, a bürokráciát se szeretjük.)

4. És a többi...

Mivel tudjuk, hogy az adatok legegyszerűbben digitális formában tárolhatóak, kezelhetőek és használhatóak, ezért minden mást egy pendrive-ba "csomagolva" adunk át, a lista a következő.

- lakások alaprajzai (berendezett és beméretezett műszaki)
- szintalaprajzok
- fotók (látványtervek, a ház, a környék)
- műszaki leírás
- beépített anyagok és termékek ÉMI tanúsítványai
- építmény- és lakáshasználati útmutató (egy 60 oldalas füzet)
- használatbavételi engedély
- alakuló közgyűlés jegyzőkönyve
- SZMSZ és házirend
- közös képviselő pályázati kiírás, feladatkör
- biztosítási kötvény
- energetikai tanúsítvány
- hibabejelentő lap
- legfontosabb dolgok (közös képviselő, garancia, ELMÜ, vízművek, Telekom elérhetőségek)

Ezek nagy részére ha nem is lesz közvetlenül szüksége, a lakás bérbeadásakor, esetleges eladásakor, akár 5-10 év múlva is jól jöhet még. (A fotókat, alaprajzokat stb. hirdetéseikben vagy más módon, magáncélra szabadon felhasználhatják, nem tartjuk fenn ezzel kapcsolatos jogainkat.)

VEGYE FEL

A KAPCSOLATOT

ÉRTÉKESÍTŐINKKEL