Költözési Információk 1.: Ezt adjuk

City Home D

2015.06.29

A következő napokban folyamatosan publikáljuk honlapunkon a költözéshez kapcsolódó legfontosabb tudnivalókat, hogy a birtokbaadáskor már minden lényegesebb dologgal tisztában legyenek az új lakók. A költözési infók nyitó részében megtudhatják, mi van a "dobozban", azaz mit kapnak a kezükbe a kulcsátadáskor. A csomag egyszerre kicsi és bőséges.

1. Kulcsok

Mi sem természetesebb, mint hogy kulcsátadáskor kulcsokat kap az új lakástulajdonos. Ezekből nincs sok, a bejárati ajtó kulcsai (6 db), a postaláda kulcsai (2 db) és a kaput nyitó proxykártyákon (3 db) kerülnek a kis zsákocskába. Ezek mellett a lakáskulcs másoltatásához (pontosabban új kulcs csináltatásához) szükséges kódkártyát ia megtalálja.

2. Építmény- és lakáshasználati útmutató

Ahogy az autókhoz vagy a háztartási gépekhez, úgy az új lakáshoz is jár használati utasítás. Ez egy könnyen áttekinthető füzet, akit érdekel, honlapunkról már most is letöltheti. Az útmutató nem valamiféle "általános leírás", hanem kifejezetten a házhoz írtuk, sok hasznos információt tartalmaz, érdemes belelapozni.

3. Jótállási jegy

A jogszabályi előírásna megfelelően az új ingalanokhoz jótállási jegyet adunk, ebben megtalálható többek között a jótállási idő, és hogy pontosan mire vonatkozik a jótálláős. A garanciális ügyintézéshez azonban nem lesz rá szükség, sem ezt, sem más bizonylatot nem fogunk kérni, az esetlges hibákat honlapunkon egyszerűen és gyorsan be tudja jelenteni.

4. Birtokbaadási jegyzőkönyv

A birtokbaadási jegyzőkönyv rögzíti, hogy rendben megtörtént az átadás, ide kerülnek az óraállások is, amivel átadjuk a lakást.

5. És a többi...

Mivel tudjuk, hogy az adatok legegyszerűbben digitális formában tárolhatóak, kezelhetőek és használhatóak, ezért minden mást egy pendrive-ba "csomagolva" adunk át. A lista a következő.

- lakások alaprajzai
- szintalaprajzok
- fotók (látványtervek, a ház, a környék)
- műszaki leírás
- beépített anyagok és termékek ÉMI tanúsítványai
- építmény- és lakáshasználati útmutató (PDF)
- használatbavételi engedély
- alakuló közgyűlés jegyzőkönyve
- SZMSZ és házirend
- biztosítási kötvény
- energetikai tanúsítvány
- hibabejelentő lap (ha a személyes ügyintézést választaná)
- legfontosabb elérhetőségek (közös képviselő, garancia, ELMÜ, vízművek, Telekom stb.)

Ezek nagy részére, ha nem is lesz közvetlenül szüksége, a lakás bérbeadásakor, esetleges eladásakor, akár 5-10 év múlva is jól jöhet még. (A fotókat, alaprajzokat a birtokbaadást követően hirdetésekben vagy más módon, magáncélra szabadon felhasználhatja, nem tartjuk fenn ezzel kapcsolatos jogainkat.)

VEGYE FEL

A KAPCSOLATOT

ÉRTÉKESÍTŐINKKEL