Költözési infók: mi van a dobozban?

A következő hetekben folyamatosan publikáljuk honlapunkon a költözéshez kapcsolódó legfontosabb tudnivalókat, hogy a birtokbaadáskor már minden lényegesebb dologgal tisztában legyenek az új lakók. A költözési infók nyitó részében megtudhatják, mi van a "dobozban", azaz mit is kapnak a kezükbe pontosan a kulcsátadáskor. A csomag egyszerre kicsi és bőséges.

1. Kulcsok

Mi sem természetesebb, mint hogy kulcsátadáskor kulcsokat kap az új lakástulajdonos. Ezekből nincs sok, a bejárati ajtó kulcsai (3 db), a postaláda kulcsai (2 db) és a kaput nyitó proxykártya (3 db) kerül a három kulcskarikára. (A teremgarázs kapuja távirányító helyett mobiltelefonnal működtethető.) Se a kulcstartókon, se a kulcsokon nincs logó vagy cím, így akkor sem kell aggódni és azonnal zárat cseréltetni, ha elhagynánk a kulcscsomót.

2. Papírok

Nem szeretjük a papírkupacokat, ezért csak azokat az iratokat adjuk át fizikai formában is, amit jogszabály tesz kötelezővé, ez konkrétan a birtokbaadási jegyzőkönyvet és a jótállási jegyet jelenti. A közös képviselőtől és a Magyar Telekomtól szintén kerül néhány tájékoztató a csomagba és ki kell még tölteni néhány papírt az ELMÜ részére is, ezek azonban "nem a mi lelkünkön száradnak".

A birtokbaadási jegyzőkönyv rögzíti, hogy rendben megtörtént az átadás és ide kerülnek az óraállások is, amivel átadjuk a lakást. A jótállási jegy rögzíti a jótállással kapcsolatos főbb jogokat, kötelezettségeket és tudnivalókat, a jótállási ügyintézés során azonban nincs rá szükség, mi ennek meglétét vagy bemutatását senkitől se kérjük. (Nem csak a papírkupacokat, a bürokráciát se szeretjük.)

3. És a többi...

Mivel tudjuk, hogy az adatok legegyszerűbben digitális formában tárolhatóak, kezelhetőek és használhatóak, ezért minden mást egy pendrive-ba "csomagolva" adunk át, a lista a következŐ.

- lakások alaprajzai (berendezett és beméretezett műszaki)
- fotók (látványtervek, a ház, a környék)
- műszaki leírás
- beépített anyagok és termékek ÉMI tanúsítványai
- Építmény- és lakáshasználati útmutató (egy 60 oldalas füzet)
- használatbavételi engedély
- SZMSZ és házirend
- biztosítási kötvény
- energetikai tanúsítvány
- hibabejelentő lap
- legfontosabb dolgok (közös képviselő, garancia, ELMÜ, vízművek, Telekom elérhetőségek)

Ezek nagy részére ha nem is lesz közvetlenül szüksége, a lakás bérbeadásakor, esetleges eladásakor, akár 5-10 év múlva is jól jöhet még. És végül egy fotó, ami szokásunkhoz híven ezúttal sem csak illusztráció, hanem a tényleges átadási csomag látható rajta.

 

VEGYE FEL

A KAPCSOLATOT

ÉRTÉKESÍTŐINKKEL