Kiválasztottuk a közös képviselőt

Készülünk az egyre közelgő pillanatra, amikor átadjuk a házat a lakóknak, ennek egyik fontos lépése volt a közös képviselőről és a közös költségről való döntés, utóbbit illetően jó hírünk van a lakók részére. A közös képviselőről, a választásról és a mindenkit leginkább érdeklő anyagiakról az alábbiakban olvashatnak részleteket.

A háznak már a legelső lakó beköltözésekor is teljes mértékben működnie kell, el kell szállítsák a szemetet, takarítani kell a házat, fizetni a számlákat, gondoskodni a fütésről. Ezért is rendelkezik úgy a társasházakról szóló törvény, hogy a legfontosabb kérdésekről (így a közös képviselőről és a közös költségről is) az úgynevezett alakuló közgyűlésen rendelkezni kell, amit a használatbavételi engedély jogerőre emelkedésének napján tartunk meg. Mivel ebben a pillanatban a törvény szerint még az egész ingatlan a Metrodom Mátyás tér Kft. tulajdonában van, ezért egy "egyszemélyes közgyűlésen" születnek meg a határozatok.

Azt mindenképpen szeretnénk leszögezni, hogy cégünk az alapítóként a törvény által ráruházott igen széles jogkört rendeltetésszerűen és etikusan fogja gyakorolni, ami azt jelenti, hogy nem kötjük meg a társasház kezét hosszú távú döntésekkel, határozott idejű vagy felmondhatatlan szerződéssel, drága alvállalkozókkal, csakis a legszükségesebb körben és rövid időre szóló határozatokat hozunk, amelyeket később, a három hónap múlva megtartott közgyűlésen a lakók szabadon megváltoztathatnak.

A közös képviselőt is ennek megfelelően, pályázat útján választottuk ki, amelynek feltételei között szerepelt többek között a felelősségbiztosítás és a nullás adóigazolás, valamint a nagyobb lakásszámú új építésű ház üzemeltetésében szerzett tapasztalat. A legfontosabb szempont azonban az volt, hogy milyen hatékonyan tudja üzemeltetni a házat, aminek legfőbb mutatója a közös költség, hiszen hiába állítjuk, hogy modern, gazdaságos, energiatakarékos házat építettünk, ha a lakóknak mégis magas közös költséget kell majd fizetniük.

A pályázaton az általunk előzetesen kalkulált és a honlapon is közzétett 185 Ft/m2-es becslésnél is jobb eredmény született, eszerint a Mátyás tér lakói 170 Ft/m2 közös költséget fognak majd fizetni lakásaik után, ami kifejezetten kedvezőnek számít. (A beállókra és tárolókra darabonként 2.500, illetve 500 forint lesz a havi költség.) Az új adatokat és a nyertes közös képviselőt honlapunkon is megjelentettük, itt olvasható az is, mit tartalmaz a közös költség. A félreértések elkerülése végett az eladatlan és átadatlan ingatlanok után cégünk ugyanazt a költséget fizeti majd, mint a lakók.

Ami még fontos, hogy ez a közös költség nem tartalmazza a portaszolgálat díját, mivel azt 2014. január 31-éig a Metrodom fizeti a lakók helyett, annak átvételéről és fenntartásáról a januári közgyűlésen a lakók fognak dönteni. Bízunk benne, hogy a ház első közös képviselője, a HEMA-HOME Kft. elnyeri a lakók bizalmát és megelégedésükre üzemelteti majd a társasházat.

VEGYE FEL

A KAPCSOLATOT

ÉRTÉKESÍTŐINKKEL