Készülnek a belső falak

Miközben a 4. emelet feletti födémet zsaluzzák, odabent dolgoznak a kőművesek, készülnek a belső, lakásokat elválasztó falak, valamint a homlokzati falazás is megkezdődött a földszinten.

Míg a homlokzati fallal kapcsolatban a legfontosabb elvárás a jó hőszigetelés, addig belül felmerül egy új szempont is: a hangszigetelés. A lakásokon belüli zajok többségéért ugyanis nem a külvilág felel, hanem a szomszédból átszűrődő tévé, a folyosóról behallatszó cipőkopogás, ami a legtöbb régi és sok újabb lakásban is jól ismert probléma.

A Metrodom Parkban az ablakoktól a bejárati ajtón át az aljzatbetonig mindenre figyelünk, hogy kizárjuk a zajokat (ezekre később külön ki fogunk térni), a legfontosabb azonban maga a fal. A lakásokat egymástól, illetve a folyosótól elválasztó falakat éppen ezért nem üreges kerámiatéglából, hanem a tömör és rendkívül sűrű Silka mészhomok téglából készítjük, ami az egyik legjobb hangszigetelő képességgel rendelkező falazóelem. A Silka téglái emellett a kerámia téglákhoz hasonlóan szintén 100%-ban természetes anyagokból állnak, nagy szilárdságúak, ezért bátran verhetnek szöget a falba, vagy csavarozhatnak rá nehéz faliszekrényeket is.

A Silka téglák tulajdonságairól és előnyeiről az érdeklődők a gyár honlapján további részleteket olvashatnak.

VEGYE FEL

A KAPCSOLATOT

ÉRTÉKESÍTŐINKKEL