Javítások és módosítások

Tökéletes és hibátlan kivitelezés nem létezik, ahol emberek dolgoznak, ott hiba is van - ezeket a közhelyeket mindenki ismeri. Az építkezés során mi is több körben, folyamatosan ellenőrizzük az elkészült munkát és az előforduló kisebb-nagyobb hibákat rutinszerűen javítjuk is. Amiben viszont igyekszünk többet nyújtani, az az, hogy nem csak a minőségi problémákat orvosoljuk, hanem azokat is, amelyek "csupán" kényelmetlenségekeket okoznának a majdani lakóknak - erről olvashatnak az alábbiakban.

Akik régóta követik honlapunkat, a híreket, tudhatják, hogy a Metrodom kiemelt figyelmet fordít a tervezésre, mivel hiszünk benne, hogy jó lakást csak jó tervekkel lehet építeni. Éppen ezért rendeztetjük be lakásainkat már a tervezés korai fázisában, hogy lássuk, valóban elférnek a bútorok, élhető, használható lakás fog születni. Ugyanezért követeljük meg a gépész- és elektromos tervezőtől is, hogy ne csak saját szakmája szabályaira, hanem a várható berendezésre is legyen tekintettel - hiába lenne pont egy fal közepén ideális helyen a fűtőtest, ha a lakó is oda rakná logikusan a gardróbszekrényt. Igyekszünk megfelelni bizonyos alapvető elvárásoknak, a franciaágy mindkét oldalára rakunk konnektort az olvasólámpának, ugyanígy a mosdó mellé is kerül dugalj a hajszárítónak és a villanyborotvának, nagy törülközőszárító radiátorokat építünk be, hogy valóban elférjen és megszáradjon rajta több törülköző is stb. 

Bármennyire is figyelünk és próbálunk előre gondolkodni, több esetben mégis csak az építkezés vége felé derül ki, hogy nem sikerült az optimális megoldást megtalálni. Az elmúlt hónapban ezért átnéztük a készülő és még szabad lakásokat (az értékesítettek amúgy is a vevők igényei szerint lettek kialakítva) és ahol szükségét éreztük, megváltoztattunk ezt-azt. Nem kell nagy dolgokra gondolni, néhány lakásban a fűtőtest, dugalj és kapcsoló költözött odébb, változott a konyha és a nappali közötti burkolatváltás helye, megfordult egy-két ajtó nyílásiránya. Ezek tényleg nem nagy változások, de biztosan mindenki tapasztalta már, mennyi bosszúságot tudnak okozni napi szinten is a nem kellően ergonomikus megoldások egy lakásban.

A folyamat utolsó fázisaként pedig a berendezett és a méretezett alaprajzainkon is lekövettük a változásokat (fűtőtestek, burkolatváltás) és a héten a honlapon is lecseréltük a régebbi alaprajzokat, hogy a még csak most nézelődő érdeklődőket a valóságban is az a lakás fogadja, mint a terveken. (Bár erős kétségeink vannak, hogy enélkül a hír nélkül bárkinek is feltűnt volna a változás...)

VEGYE FEL

A KAPCSOLATOT

ÉRTÉKESÍTŐINKKEL