Hangszigetelő belső falak

City Home D

2014.06.20

Ahogy korábbi hírünkben is írtuk, a Nádasdy utca 10-ben megkezdődött a falazás, a homlokzaton már láthatóak a klasszikus, vörös kerámiatéglák. Az épület belsejében is dolgoznak a kőművesek, itt azonban másféle falazóelemeket használunk.

Míg a homlokzati fallal kapcsolatban a legfontosabb elvárás a jó hőszigetelés (és a City Home ennek maximálisan meg is felel), addig belül felmerül egy új szempont is: a hangszigetelés. A lakásokon belüli zajok többségéért ugyanis nem a külvilág felel, hanem a szomszédból átszűrődő tévé, a folyosóról behallatszó cipőkopogás, ami a legtöbb régi és sok újabb lakásban is jól ismert probléma.

A City Home-ban az ablakoktól a bejárati ajtón át az aljzatbetonig mindenre figyeltünk, hogy kizárjuk a zajokat (ezekre később külön ki fogunk térni), a legfontosabb azonban maga a fal. A lakásokat egymástól, illetve a folyosótól elválasztó falakat éppen ezért nem üreges kerámiatéglából, hanem a tömör és rendkívül sűrű Silka mészhomok téglából készítjük, ami az egyik legjobb hangszigetelő képességgel rendelkező falazóelem. A Silka téglái emellett a kerámia téglákhoz hasonlóan szintén 100%-ban természetes anyagokból állnak, nagy szilárdságúak, ezért bátran verhetnek szöget a falba vagy csavarozhatnak rá nehéz fali szekrényeket is.

A Silka téglák tulajdonságairól és előnyeiről az érdeklődők a gyár honlapján további részleteket olvashatnak.