Belső bontás

Metrodom Young

2015.10.02

Teljes erővel folyik a régi épületek belső részeinek bontása, amely hasonlóan nagy munka, mintha egy teljesen új házat építenénk fel. Egy sima felújításhoz képest sokkal nagyobb rombolást végzünk, odabent a tartófalak kivételével gyakorlatilag semmi nem marad a régi épületből. 

Első menetben a meglévő burkolatokat, ajtókat és ablakokat bontjuk le, természetesen az összes dróttal, vezetékkel és szerelvénnyel együtt. A második emeletig ezzel a munkával végeztünk, jelenleg a 3-tól a 6.-ik emeleteken takarítjuk ki a házat. Azt, hogy ez milyen mennyiségű sittel jár együtt, jól mutatja, hogy az építkezésen általában látható 6-8 köbméteres konténerek helyett óriási, 25-30 köbméteres sittes konténert rakunk meg nap- mint nap, melyet különleges nehézgépjármű szállít el a lerakóba.
A kitakarított épületrészeken (jelenleg a földszintől a 2. emeletig) megkezdődött az új ajtónyílások kivágása, mellyel a kis szobákból nagyobb lakások lesznek. Emelett a födémeket is átvágjuk a megfelelő helyeken, itt készülnek majd az új strangok, amelyekben a víz- és légvezetékek, valamint a fűtéscsövek mennek. A 15 cm-es vasbeton falak és födémek vágása nem tartozik az egyszerű vagy könnyű munkák közé, különleges szerszámokra és szakemberekre van hozzá szükség. 
A vágók nyomában a földszinten a gépészek is megkezdték a munkát, itt már a helyükre kerültek az első csövek, készül az alapszerelés. A következő hetekben ezek a munkák fognak folyni emeletről emeletre, erről illetve minden fontosabb részletről, ugyanúgy beszámolunk majd, ahogyan más épületeinkről is. 

VEGYE FEL

A KAPCSOLATOT

ÉRTÉKESÍTŐINKKEL