CSOK

A kormány 2023. július 11-én kiadott rendeletével (302/2023 Kormány r.) rendeletével úgy módosította a Családok Otthonteremtési Kedvezményéről (CSOK) szóló jogszabályt, hogy a CSOK a nagyobb településeken lévő lakásokra, mint amilyenek a Metrodom által kínált ingatlanok, csak 2023 év végéig igényelhető. Azaz, aki 2023. december 31-ig adásvételi szerződést köt, és beadja a bankhoz a CSOK igénylését, az még élhet az állami támogatással. Fontos tudni, hogy ez nem csak a vissza nem térítendő támogatást jelenti (új lakás vásárlása esetén 1 gyermek után 600.000, 2 gyermek után 2.600.000, 3 gyermek után 10.000.000 Ft), hanem a kapcsolódó kamattámogatott hitelt, valamint azt is, hogy akár egy gyermekes CSOK esetén is visszaigényelhető a lakás teljes áfája, és a vásárlás is illetékmentes. 

Amennyiben szeretné még év végéig kihasználni a vissza nem térítendő állami támogatást, a kamattámogatott hitelt és visszaigényelni lakása áfáját, úgy a Metrodom valamennyi 40 nm-nél nagyobb lakása közül választhat. Amennyiben CSOK felhasználásával szeretne lakást vásárolni, kérjük, ezt még a szerződéskötés előtt jelezze ingatlantanácsadójának, hogy a végleges adásvételi szerződést november 15-ig mindenképpen megkössük. A végleges adásvételi szerződés határidejére garanciát vállalunk az előszerződésben, így Önnek elegendő ideje lesz a CSOK kérelem benyújtására a kiválasztott bankhoz.
 
Munkatársaink, illetve finanszírozó partnereink, a Magyar Bankholding Zrt. (MBH) és az OTP Nyrt. munkatársai egyaránt felkészültek, hogy az adásvételi szerződés, a CSOK igénylés (esetleges hiteligényléssel együtt), a CSOK szerződés és a támogatás folyósítása a jogszabályoknak megfelelően, a megkövetelt határidőkön belül gördülékenyen megtörténhessen. Ezért ha a Metrodom lakásai közül választ családjának új otthont, biztosítjuk, hogy ahhoz fel tudja használni a CSOK-ot, hogy visszaigényelhesse a lakás áfáját. 
Honlapunkon itt találja meg az elérhető lakásokat, ha pedig további információkra lenne szüksége, keresse ingatlantanácsadóinkat!

VEGYE FEL

A KAPCSOLATOT

ÉRTÉKESÍTŐINKKEL