Hírek

Ilyenek lettek a City Home H-K közösségi létesítményei

Ilyenek lettek a City Home H-K közösségi létesítményei

City Home H
City Home I
City Home J
City Home K

2019.08.12

A City Home H-K ütemei a nagyszerű belső parkon és a kerti tavon kívül zárt, csak a lakók által használható közösségi létesítményeket is kaptak. A klubszobában TV, csocsó és biliárdasztal, a fitneszteremben 18 edzőgép, a baba játszószobában pedig kényelmes pihenőhelyek és sok-sok játék várja a lakókat. A létesítmény a beléptető és kamerarendszer kiépítése után, napokon belül megnyitja kapuit, a fotókat pedig már most megtekintheti galériánkban.

Time lapse videó a City Home H-K felépítéséről

Time lapse videó a City Home H-K felépítéséről

City Home H
City Home I
City Home J
City Home K

2019.08.06

Megtörtént a City Home K ütemének műszaki átadása is, és ezzel gyakorlatilag a teljes H-K épülettömb elkészült. A mai napon elbúcsúztunk a 2,5 éve, a teljes építkezést végigközvetítő kamerától, mégpedig egy rövid videóval. Az érdeklődők honlapunknak erre az oldalára kattintva, vagy YouTube csatornánkon most másfél percben tekinthetik meg az elmúlt éveket, ahogyan felépült a 4 társasház.

Megérkeztek az edzőgépek

City Home I
City Home H
City Home J
City Home K

2019.06.19

A City Home I ütemén találhatóak a lakásokon kívül a teljes H-K épülettömb közösségi helyiségei is. Ennek egyik része egy edzőterem is, ahová tegnap kerültek beszerelésre az edzőgépek. Aki kíváncsi a részletekre, kattintson a folytatás gombra.

Az edzőteremben a gépeken kívül külön sarkot alakítottunk ki a bemelegítéshez, itt a nyújtáshoz szolgáló területen kívül bordásfalak, matracok, fitnesz labdák és kötelek, masszázshenger és Cross Fit heveder is várja a lakókat.

Ami az egyes gépeket illeti, a választék a következőkből áll:

  • 3 db futópad,
  • 2 db elliptikus tréner,
  • 3 db szobabicikli/ergométer,
  • 1 db taposógép,
  • 1 db evezőpad,
  • 1 db felsőtest erősítő gép,
  • 1 db alsótest erősítő gép,
  • 1 db hasgép,
  • 1 db állítható pad súlyzókészlettel.

Jó hír a kisgyermekeseknek, hogy edzés közben sincs gond a gyerek elhelyezésével, ugyanis közvetlen az edzőterem mellett található a játszószoba, ahol a hatalmas üvegfalon át edzés közben is láthatjuk miként szórakozik a gyerek. 

Bejegyezték a társasházat

City Home H

2019.02.07

A Földhivatal bejegyezte a City Home H ütemén a társasházat, megnyitotta az egyes albetétekhez tartozó, külön tulajdoni lapokat. A széljegyek átvezetése még folyamatban van, de várhatóan a hónap végéig ezek is átkerülnek az új tulajdoni lapokra. A bejegyzésről az érintett ügyfeleinket a jövő héten levélben is tájékoztatjuk, de a bejegyző végzés már most is letölthető honlapunkról, a szokott oldalról.

Nézz körül egy penthouse-ban!

City Home
City Home H

2019.01.31

Berendeztük a City Home H épületén a 904-es lakást, még ha nem is a valóságban, hanem számítógépen. Aki szeretne körülnézni egy virtuális túrán ebben a penthouse-ban, megnézni a nappalit, a hálószobát, vagy kimenni a teraszra, az erre a linkre kattintva teheti meg. Aki megelégszik az állóképekkel, az kattintson a Folytatás gombra.

Visszafizettük a hitelt

City Home H

2018.12.07

Visszafizettük a City Home H ütemének projektfinanszírozási hitelét a Takarékbanknak, a jelzálogot hamarosan törlik a telek tulajdoni lapjáról. A Földhivatal az albetétesítési eljárás során az új tulajdoni lapokat már tehermentesen nyitja meg, ez várhatóan a más bankoktól hitelt felvevő ügyfeleink ügyintézését is leegyszerüsíti majd.

Eddig 74 átadott lakás

City Home H

2018.12.06

Az elmúlt szűk két hétben a lakások közel felét, 74 darabot adtunk birtokba a City Home H épületében. Idén még két birtokba adási nap lesz, utoljára december 18-án, terveink szerint ezen a két napon további 30 lakást adunk még át.

Költözési információk 4.: Bútorszállítás és pakolás

City Home H

2018.11.23

A költözéssel kapcsolatos sorozatunk utolsó részében magával az átadással és a bepakolással kapcsolatos gyakorlati tudnivalókat és tanácsokat szedtük össze.

A kulcsok átvételét követően azonnal megkezdheti a beköltözést. Akik rendelkeznek gépkocsibeállóval, azok rögtön használatba vehetik a teremgarázst, a leadott telefonszámról hívást indítva ki tudják nyitni a saját beállójukhoz vezető garázskaput. A házban 2 teremgarázs van, a földszinti és  a pinceszinti, előbbi a Nádasdy utcáról nyíló bekötőút felől, utóbbi a Máriássy utcáról nyílik. Minden garázskapunak saját telefonszáma van, ezt az építményhasználati útmutató elején találják. Mindenkinek felhívjuk a figyelmét, hogy a teremgarázs és a kapu nem teherautóra lett méretezve, egy furgonnál nagyobb járművel ne próbáljon behajtani, mert el fog akadni!

Akik nem rendelkeznek beállóval, azoknak sajnos ideiglenes jelleggel sem tudunk behajtási lehetőséget biztosítani.  A beállóval nem rendelkező lakástulajdonosok, illetve a nagyobb járművel költözők egyelőre a Máriássy utcában tudnak megállni, azonban a rendelkezésre álló parkolóhelyek száma erősen korlátozott. (A Nádasdy utcát még nem vette át az Önkormányzat, ennek megtörténtéig azt sajnos nem adhatjuk át a közforgalomnak.)

A bútorok felviteléhez 2 db lift áll rendelkezésre, ezeknek fülkéjét a sérülések ellen faforgács lapokkal kibéleltük. Az ajtókra, a folyosó falaira, a lépcsőházi korlátokra azonban ügyeljenek, mert ezek leverése esetén a hibákat a jótállás keretében nem javítjuk!

A normál és a szelektív hulladék gyűjtésre szolgáló kukákat már megrendeltük a szolgáltatótól, ezek reményeink szerint pénteken már a kukatárolóban várják a lakókat. Kérjük, hogy a szelektív kukákat rendeltésszerűen használják, különben a társasház külön kénytelen fizetni ezek elszállításáért! A költözési hulladékot (dobozok, raklapok, hungarocell, zsugorfólia stb.) az erre kijelölt helyen, a ház előtti konténerbe kell lerakni, amennyiben a kukák nem érkeznének meg, kérjük a megfelelően bezacskózott háztartási hulladékot is ide helyezzék el! Kérjük, a költözési hulladékot rendezetten, a dobozokat lapra hajtva rakják le, hogy a rend és a tisztaság megmaradjon! Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a nem megfelelő helyre elhelyezett hulladék nem esztétikus, valamint elszállítása díjköteles, és ezen költség már a ház lakóit fogja terhelni!

Az első napokban tömegesen beköltöző lakókat nem csak a Metrodom képviselői fogják várni, hanem a távközlési szolgáltató Magyar Telekom, illetve a közös képviselet munkatársai is, akik kérdés esetén szintén állnak ügyfeleink rendelkezésére. Ha a birtokbaadás során valamilyen problémába ütköznének, kérjük, keressék ügyfélszolgálatunkon Teleki Hajnalkát (Tel.: (06 1) 919-3326 (06) 30 369-6190, e-mail: teleki.hajnalka@metrodom.hu). Ha beköltözés után tapasztalnának a lakásban valamilyen hibát, javítás iránti igényüket legegyszerűbben honlapunkon keresztül tudják jelezni (se regisztrációra, se jótállási jegyre, vagy más bizonylatszámra nincs szükség)!

És végül gyors, problémamentes költözést kívánunk minden kedves ügyfelünknek!

Költözési információk 3.: Fűtés okosan

City Home H

2018.11.22

A birtokbaadáshoz kapcsolódó sorozatunk harmadik részében a ház fűtésével ismerkedhetnek meg a lakók, illetve hogy miként használhatják azt a lehető leggazdaságosabban.

Az alábbiakban szeretnénk néhány tippet adni a fűtési rendszer használatához, amivel megóvhatják magukat néhány kellemetlen meglepetéstől.

1. A kazán automatikusan a külső hőmérséklethez igazítja a fűtési víz hőfokát, hogy így is energiát takarítson meg. Amíg éjszaka sem fagy, nem lesznek forrók a radiátorok, ha pedig jó az idő, a fűtés teljesen le is kapcsolhat.

2. Ellenőrizze, hogy a hőmennyiségmérőnél található elzáró szelep teljesen nyitva van-e! Ezt a szelepet nyáron, különböző karbantartási munkák miatt elzárhatják, és ha elfelejtik kinyitni, a lakásban nem lesz fűtés. Ha lakásában minden radiátor hideg, miközben szomszédjainál működnek a fűtőtestek, akkor nem az Ön összes radiátora, vagy a kazán romlott el, hanem ez a szelep van elzárva.

3. Ha csak az egyik radiátora hideg (megfelelően beállított termosztát mellett), akkor lehetséges, hogy az adott termosztát a hibás, ennél azonban jóval valószínűbb, hogy a radiátorban megszorult a levegő (nyáron le van eresztve a víz), és fűtővíz híján nincs, ami átmelegítse a radiátort. A légtelenítés egy csavarhúzóval egyszerűen és gyorsan elvégezhető (ez nem a jótállás körébe tartozó javítás, hanem üzemeltetés, karbantartás). A légtelenítéshez állítsa magas hőfokra a teremosztátot, hogy a szelep biztosan nyitva legyen, majd lazítsa meg a légtelenítő csavart, ezután várja meg, amíg az összes levegő távozik (abba marad a sziszegés). Amikor a levegő helyett víz kezd jönni, ismét meg kell húzni a csavart.

4. Ne állítgassa szélsőséges határok között a termosztátot, mintha egy gázkonvektort csavargatna! Az alacsony hőfokú fűtővíz miatt a felmelegedés, a vastag hőszigetelés miatt pedig a kihűlés is jóval lassabban zajlik, mint egy régi lakásban. A rendszer úgy van megtervezve, hogy alacsony energiafogyasztással tartsa a komfortos hőmérsékletet, ha viszont folyton kihűtik-felmelegítik a lakást, az jóval többe fog kerülni hó végén. (A rendszer körülbelül az autók fogyasztásához hasonlítható, azoknál is az állandó 90 km/h mellett a legalacsonyabb a fogyasztás, a folyamatos gyorsítás és fékezés mellett akkor is megugrik a fogyasztás, ha a végén ugyanúgy 90 km/h lesz az átlagsebesség.)

5. A valóban elérni kívánt hőmérsékletnél (pl. 22 fok), ne állítsa magasabbra a termosztátokat, vagy az okosotthon-rendszert! 

6. Fűtési idényben se feledkezzen meg a rendszeres szellőztetésről, a lakás relatív páratartalmának alacsony szinten tartásáról, különben jó eséllyel számíthat penészesedésre. Az aktuális páratartalmat a lakás vezérlőpaneljéről egy gombnyomással leolvashatja. A szellőztetés alatt sem kell a fűtési költség miatt aggódnia, ilyenkor az okosotthon-rendszer mindaddig lejjebb veszi az adott helyiségben a hőmérsékletet, amíg nyitva van az ablak.

7. A legjobban akkor jár, ha a fűtés vezérlését teljes egészében az okosotthon-rendszerre bízza, illetve nem egyedileg állítgatja folyamatosan a radiátorok termosztátjait, hanem igényei szerint a vezérlőpanelen választja ki az Ön számára megfelelő üzemmódot, vált az egyes üzemmódok között. Arról, hogy hogyan vezérelheti a fűtést az okosotthon-rendszer segítségével, az építményhasználati útmutató első részében olvashat bővebben.

Költözési információk 2.: Óraátírás

City Home H

2018.11.21

A birtokbaadáshoz kapcsolódó tudnivalókról szóló sorozatunk második részében a közműórákról, illetve azok átírásáról lesz szó - egy új építésű lakásnál ebben is van eltérés a használtakhoz képest.

A ház mind a 166 lakásához tartozik egy-egy hőmennyiségmérő-, villany-, hideg-, és melegvíz-óra, melyek a folyosókon, falba épített szekrényekben találhatók. Itt vannak az elzáró kapcsolók- és szelepek is, így egyetlen mozdulattal áramtalaníthatja, víztelenítheti lakását, illetve lezárhatja a lakás fűtését. Ez nem csak javításkor jön jól, hanem műszaki probléma esetén akkor is gyorsan meg lehet szüntetni az ázást, ha a lakás tulajdonosa nincs otthon. Az órákkal a lakónak amúgy semmilyen szinten nem kell foglalkoznia, a szakemberek olvassák le és tartják karban azokat. A lakás birtokbavételét követően azonban gondoskodni kell az átíratásról, a következők szerint.

1. Hőmennyiségmérő
Ezzel az órával semmit sem kell csinálni, mivel a fűtés elszámolását a társasház (közös képviselő) végzi, minden lakó havonta kap elszámolást a fűtés és melegvízhasználatról. Az elszámolás módjáról a közös képviselő ad felvilágosítást, illetve kérdésekkel is hozzá lehet fordulni. Az átadáskor leolvasott óraállást a birtokbaadási jegyzőkönyvben rögzítjük, a jegyzőkönyvet pedig megküldjük a közös képviseletnek, így a következő hónaptól már a lakó kapja a fűtésszámlát.

2. Villanyóra
A villanyórákat az ELMÜ ellenőrizte és plombálta, az átíratást a Metrodom végzi. Ehhez a lakóknak birtkbaadáskor csupán egy meghatalmazást kell aláírnia, amivel munkatársaink eljárhatnak az ELMÜ-nél. Az átírás a birtokbaadási jegyzőkönyvre felvett óraállással történik, a folyamat időigénye az ELMÜ terheltsége miatt elérheti 2-3 hónapot is, ezt követően fogja a szolgáltató elkezdeni a leolvasást, illetve a számlák küldését.

3. Vízórák
A hideg-, és meleg-vízórákra egy háromoldalú, úgynevezett díjmegosztási szerződést kell kötni, amelyet a szolgáltató, a társasház és a lakó ír alá. A közös képviselő által aláírt díjmegosztási szerződéseket birtokbaadáskor kapják meg ügyfeleink, vagy a postaládájukban találják meg. A szerződést ki kell tölteni (óraállás, személyes adatok, aláírás) és a közös képviselőnek leadni! Az összegyűjtött szerződésekkel a közös képviselő kezdeményezi a Vízműveknél a mellékvízmérők átírását, így azzal a lakóknak nem kell foglalkozniuk! Egy-két hónap múlva jelentkezik a Vízművek megbízottja, hogy leplombálja az órákat, végül megtörténik az átírás. A teljes ügymenet így 2-3 hónapot vesz igénybe, ezért az első számlára február előtt senki se számítson!

Költözési információk 1.: Ezt adjuk

City Home H

2018.11.20

A következő napokban folyamatosan publikáljuk honlapunkon a költözéshez kapcsolódó legfontosabb tudnivalókat, hogy a birtokbaadáskor már minden lényegesebb dologgal tisztában legyenek az új lakók. A költözési infók nyitó részében megtudhatják, mi van a "dobozban", azaz mit kapnak a kezükbe a kulcsátadáskor. A csomag egyszerre kicsi és bőséges.

 

1. Kulcsok
Mi sem természetesebb, mint hogy kulcsátadáskor kulcsokat kap az új lakástulajdonos. Ezekből nincs sok, a bejárati ajtó kulcsai (3 db), a postaláda kulcsai (2 db), 3 db proxy, és 1 db kapukulcs kerül a kis zsákocskába.

2. Használati útmutató
Ahogy az autókhoz vagy a háztartási gépekhez, úgy az új lakáshoz is jár használati utasítás. Ez egy könnyen áttekinthető füzet, akit érdekel, november 23-tól honlapunknak erről az oldaláról letöltheti. Az útmutató nem valamiféle "általános leírás", hanem kifejezetten a házhoz írtuk, tartalmazza többek között

- a legfontosabb elérhetőségeket (ELMÜ, Vízművek, garancia, ügyfélszolgálat stb.),
- az okosotthon használati útmutatóját,
- a lakásban, közös területeken, a teremgarázsban lévő berendezésekre vonatkozó kezelési és karbantartási útmutatót,
- a jótállási jegyet.

3. Jótállási jegy
A jogszabályi előírásnak megfelelően az új ingatlanokhoz jótállási jegyet adunk, mely az építményhasználati útmutatóban található, ebben megtalálható többek között a jótállási idő, és hogy pontosan mire vonatkozik a jótállás. A garanciális ügyintézéshez azonban nem lesz rá szükség, sem ezt, sem más bizonylatot nem fogunk kérni, az esetleges hibákat honlapunkon ezen az oldalon egyszerűen és gyorsan be tudja jelenteni.

4. Birtokbaadási jegyzőkönyv
A birtokbaadási jegyzőkönyv rögzíti, hogy rendben megtörtént az átadás, ide kerülnek az óraállások is, amivel átadjuk a lakást.

5. És a többi...
Mivel tudjuk, hogy az adatok legegyszerűbben digitális formában tárolhatók, kezelhetők és használhatók, ezért minden mást egy pendrive-ba "csomagolva" adunk át. A lista a következő.

- lakások alaprajzai
- szintalaprajzok
- fotók (látványtervek, a ház, a környék)
- műszaki leírás
- beépített anyagok és termékek ÉMI tanúsítványai
- használati útmutató (PDF)
- használatbavételi engedély
- alakuló közgyűlés jegyzőkönyve
- SZMSZ és házirend
- biztosítási kötvények (társasházra, illetve lakásra)
- energetikai tanúsítvány
- hibabejelentő lap (ha a személyes ügyintézést választaná)
- egy választható lábtörlő, az alábbi képen látható modellekből

Ezek nagy részére, ha nem is lesz közvetlenül szüksége, a lakás bérbeadásakor, esetleges eladásakor, akár 5-10 év múlva is jól jöhet még. (A fotókat, alaprajzokat a birtokbaadást követően hirdetésekben vagy más módon, magáncélra szabadon felhasználhatja, nem tartjuk fenn ezzel kapcsolatos jogainkat.)