Hírek

Beállók a City Home-on

Beállók a City Home-on

City Home
City Home L
City Home M

2021.08.23

Lassan az utolsó lakások is elfogynak a City Home-on, ezért megváltoztattuk a beállók elérhetőségét. Mostantól lakásvásárlás vagy más korlátozás nélkül bárki vásárolhat a City Home L-M szabad beállóiból. Aki szeretne saját parkolót, a szintalaprajzos választóban böngészhet a szabad beállók között, a részletekről pedig ingatlantanácsadóinknál tudnak érdeklődni. Ugyanakkor felhívjuk ügyfeleink figyemét, hogy a City Home L-M ütemeivel befejeződik a fejlesztés, így a jövőben már nem fogunk tudni a lakóparkban újabb beállókkal, más ingatlanokkal ügyfeleink rendelkezésére állni.

Az utolsó City Home lakások

City Home L
City Home M
Metrodom Green

2021.09.23

Lassan az utolsó lakások is elfogynak a City Home-on, jelenleg már csak ez a néhány lakás maradt a kínálatban. Általános jelenség, hogy alig vannak azonnal költözhető lakások, melyekre például a Zöld Otthon Hitelprogramot igénybe lehetne venni. Aki tőlünk szeretne a IX. kerületben lakást vásárolni, annak még fél évet kell várnia a Metrodom Green indulására, ahol terveink szerint 2024-ben kezdődhetnek majd meg az átadások.

Fogynak a kis lakások

City Home L
City Home M

2021.05.03

A City Home utolsó ütemein a végéhez közeledik az értékesítés, a másfél szobás lakások már teljesen elfogytak. Garzonokból is csak 3 darabunk maradt, de a nagyobb, családi lakásaink választéka is napról-napra csökken. A még szabad lakások listáját ide kattintva tekintheti meg.

Megnyílt a tetőterasz

City Home L
City Home M

2021.04.02

Felébredt téli álmából a City Home közösségi tetőterasza, melyet mostantól birtokba vehetnek a ház lakói. A tetőterasz ezekben az időkben a szokásosnál is értékesebb lehet a lakóközösség számára, mivel azt akár késő estig is nyugodtan használhatják, az egymástól távollévő, több kisebb teraszból álló kialakítás pedig nem csak a kellő intimitást, de a biztonságot is garantálja.

Bejegyezték a City M társasházat

City Home M

2021.03.17

Az L épület után a Földhivatal bejegyezte a City Home M ütemén is a társasházat. Ezzel megnyitották a külön tulajdoni lapokat, de az egyes vevők széljegyen lévő tulajdonjogának bejegyzésére még néhány hónapot biztosan várni kell. Az albetétesítés által közvetlenül érintett ügyfeleinket a héten ajánlott levélben értesítjük, a későbbiekben pedig a tulajdonjogi bejegyzésekről, amikor azok megtörténnek, mindenkit levélben tájékoztatunk.

Bejegyezték a City L társasházat

City Home L

2021.03.05

A Földhivatal bejegyezte a City Home L ütemén a társasházat, létrehozva az önálló albetéteket. Érintett ügyfeleinket a jövő héten ajánlott levélben külön is értesítjük a bejegyzésről, a többieket pedig akkor, amikor a Földhivatal tulajdonjogukat ténylegesen is bejegyzi a tulajdoni lapra. Ez azonban több hónapot is igénybe vehet, addig mindenkitől szíves türelmet kérünk.

Szobánként 1 millió forint engedmény

Szobánként 1 millió forint engedmény

City Home L
City Home M

2021.01.29

A City Home-on most minden lakásunk árából annyi millió forint engedményt adunk, ahány szoba található a lakásban! Akciónk részleteiért és az akciós árlistáért kattintson ide!

Videón az elkészült City Home

Videón az elkészült City Home

City Home L
City Home M

2020.11.20

Elkészült a City Home L és M ütemét, az épületet, a tetőteraszt bemutató rövid videóklipp. A filmet azoknak is érdemes lehet megnézni, akik már jártak az épületben, esetleg már be is költöztek, hiszen a levegőből most olyan módon nézhetik meg a házat, ahogyan arra egyébként nem volna lehetőségük. 

Megkezdődtek a kulcsátadások

City Home L
City Home M

2020.11.10

A City Home L és M ütemén megkezdtük a lakások átadását a lakóknak. Az épület minden szolgáltatása elindult, beleértve a portaszolgálatot, takarítást, szemétszállítást is. Mivel az épületet már a fűtési szezonban veszik birtokba a lakók, a rendszernek pedig különösen az első hetekben szüksége van a beállításra, finomhangolásra, kérjük, hogy a fűtéssel kapcsolatos probléma, kérdés esetén közvetlenül a közös képviselethez forduljanak, akik segítenek megoldani a problémát!

Költözési információk 5.: Bútorszállítás és pakolás

City Home L
City Home M

2020.11.09

A költözéssel kapcsolatos sorozatunk utolsó részében magával az átadással és a bepakolással kapcsolatos gyakorlati tudnivalókat és tanácsokat szedtük össze.

A kulcsok átvételét követően azonnal megkezdheti a beköltözést, akik rendelkeznek gépkocsibeállóval, azok rögtön használatba vehetik a teremgarázst. Minden garázskapunak saját telefonszáma van, mely használatához mobiltelefonját előzetesen a közös képviseletnél regisztráltatni kell.  A regisztráció során kapja meg a saját beállójákhoz vezető garázskapu telefonszámát is,melyet a leadott telefonszámról hívást indítva ki tud kinyitni. A házban 2 teremgarázs van, a  pinceszinti az épületet Mester u-ról nyíló közforgalomra átadott magánútról, a földszinti teremgarázs pedig mind az előzőekben írt magánútról, mind a Máriássy utcai garázskapun át közelíthető meg. Mindenkinek felhívjuk a figyelmét, hogy a teremgarázs és a kapu nem teherautóra lett méretezve, egy furgonnál nagyobb járművel ne próbáljon behajtani, mert el fog akadni!

Akik nem rendelkeznek beállóval, azoknak sajnos ideiglenes jelleggel sem tudunk behajtási lehetőséget biztosítani.  A beállóval nem rendelkező lakástulajdonosok, illetve a nagyobb járművel költözők a környező utcákban, vagy a szomszédban üzemelő parkolóban tudnak megállni.

A bútorok felviteléhez lépcsőházanként 2 db lift áll rendelkezésre, ezeknek fülkéjét a sérülések ellen faforgács lapokkal kibéleltük. Az ajtókra, a folyosó falaira, a lépcsőházi korlátokra azonban ügyeljenek, mert ezek leverése esetén a hibákat a jótállás keretében nem javítjuk!

A normál és a szelektív hulladék gyűjtésre szolgáló kukákat már megrendeltük a szolgáltatótól, ezek már a kukatárolóban várják a lakókat. Kérjük, hogy a szelektív kukákat rendeltésszerűen használják, különben a társasház külön kénytelen fizetni ezek elszállításáért! Kérjük, a költözési hulladékot (dobozok, raklapok, hungarocell, zsugorfólia stb.) a kukatárolóban, rendezetten, a dobozokat lapra hajtva rakják le, hogy a rend és a tisztaság megmaradjon! Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a nem megfelelő helyre elhelyezett hulladék nem esztétikus, valamint elszállítása díjköteles, és ezen költség már a ház lakóit fogja terhelni!

Az első napokban tömegesen beköltöző lakókat nem csak a Metrodom képviselői fogják várni, hanem a távközlési szolgáltató Magyar Telekom, a közös képviselet, illetve az okosotthon-rendszer üzemeltetését végző SmartBuild Kft. munkatársai is, akik kérdés esetén szintén állnak ügyfeleink rendelkezésére.

Ha a birtokbaadás során valamilyen problémába ütköznének, kérjük, keressék ügyfélszolgálatunkon Teleki Hajnalkát (Tel.: (06 1) 919-3305 (06) 30 369-6190, e-mail: teleki.hajnalka@metrodom.hu). Ha beköltözés után tapasztalnának a lakásban valamilyen hibát, javítás iránti igényüket legegyszerűbben honlapunkon keresztül tudják jelezni (se regisztrációra, se jótállási jegyre, vagy más bizonylatszámra nincs szükség)!

És végül gyors, problémamentes költözést kívánunk minden kedves ügyfelünknek!

Költözési információk 4.: Fűtés okosan

City Home L
City Home M

2020.11.06

A birtokbaadáshoz kapcsolódó sorozatunk negyedik részében a ház fűtésével ismerkedhetnek meg a lakók, illetve hogy miként használhatják azt a lehető leggazdaságosabban.

Az alábbiakban szeretnénk néhány tippet adni a fűtési rendszer használatához, amivel megóvhatják magukat néhány kellemetlen meglepetéstől.

1. A Dual Eco rendszer kazánjai automatikusan a külső hőmérséklethez igazítják a fűtési víz hőfokát, hogy így is energiát takarítson meg. Amíg éjszaka sem fagy, nem lesznek forrók a radiátorok, ha pedig jó az idő, a fűtés teljesen le is kapcsolhat.

2. Ellenőrizze, hogy a hőmennyiségmérőnél található elzáró szelep teljesen nyitva van-e! Ezt a szelepet nyáron, különböző karbantartási munkák miatt elzárhatják, és ha elfelejtik kinyitni, a lakásban nem lesz fűtés. Ha lakásában minden radiátor hideg, miközben szomszédjainál működnek a fűtőtestek, akkor nem az Ön összes radiátora, vagy a kazán romlott el, hanem ez a szelep van elzárva.

3. Ha csak az egyik radiátora hideg (megfelelően beállított termosztát mellett), akkor lehetséges, hogy az adott termosztát a hibás, ennél azonban  valószínűbb, hogy a radiátorban megszorult a levegő (nyáron le van eresztve a víz), és fűtővíz híján nincs, ami átmelegítse a radiátort. A légtelenítés egy csavarhúzóval egyszerűen és gyorsan elvégezhető (ez nem a jótállás körébe tartozó javítás, hanem üzemeltetés, karbantartás). A légtelenítéshez állítsa magas hőfokra a termosztátot, hogy a szelep biztosan nyitva legyen, majd lazítsa meg a légtelenítő csavart, ezután várja meg, amíg az összes levegő távozik (abba marad a sziszegés). Amikor a levegő helyett víz kezd jönni, ismét meg kell húzni a csavart.

4. Ne állítgassa szélsőséges határok között a termosztátot, mintha egy gázkonvektort csavargatna! Az alacsony hőfokú fűtővíz miatt a felmelegedés, a vastag hőszigetelés miatt pedig a kihűlés is jóval lassabban zajlik, mint egy régi lakásban. A rendszer úgy van megtervezve, hogy alacsony energiafogyasztással tartsa a komfortos hőmérsékletet, ha viszont folyton kihűtik-felmelegítik a lakást, az jóval többe fog kerülni hó végén. (A rendszer körülbelül az autók fogyasztásához hasonlítható, azoknál is az állandó 90 km/h mellett a legalacsonyabb a fogyasztás, a folyamatos gyorsítás és fékezés mellett akkor is megugrik a fogyasztás, ha a végén ugyanúgy 90 km/h lesz az átlagsebesség.)

5. A valóban elérni kívánt hőmérsékletnél (pl. 22 fok), ne állítsa magasabbra a termosztátokat, vagy az okosotthon-rendszert! 

6. Fűtési idényben se feledkezzen meg a rendszeres szellőztetésről, a lakás relatív páratartalmának alacsony szinten tartásáról, különben jó eséllyel számíthat penészesedésre. Az aktuális páratartalmat a lakás vezérlőpaneljéről egy gombnyomással leolvashatja. A szellőztetés alatt sem kell a fűtési költség miatt aggódnia, ilyenkor az okosotthon-rendszer mindaddig lejjebb veszi az adott helyiségben a hőmérsékletet, amíg nyitva van az ablak.

7. A legjobban akkor jár, ha a fűtés vezérlését teljes egészében az okosotthon-rendszerre bízza, illetve nem egyedileg állítgatja folyamatosan a radiátorok termosztátjait, hanem igényei szerint a vezérlőpanelen választja ki az Ön számára megfelelő üzemmódot, vált az egyes üzemmódok között. Arról, hogy hogyan vezérelheti a fűtést az okosotthon-rendszer segítségével, az építményhasználati útmutatóban olvashat bővebben.