Lehetőségek


          Okostermosztát

A Metrodom okosotthonainak egyik legjobb tulajdonsága, hogy igényeink szerint akár az alapprogram beállításait és értékeit testre szabhatjuk, akár teljesen új programokat adhatunk a rendszerhez, és ezeket a vezérlőpanel szabad funkcióbillentyűihez köthetjük. A következőkben csupán példákat hozunk fel, mi mindenre van lehetőség. Az előszobában lévő mozgásérzékelőt és nyitásérzékelőket használhatjuk egyfajta figyelmeztető- és riasztó rendszerként, ami mozgás esetén figyelmeztetést küld a telefonunkra. Rakhatunk további érzékelőket más helyiségekbe is, így például megoldva azt, hogy a WC-be lépve automatikusan kapcsoljon fel a világítás, majd amikor távozunk a helyiségből (kinyitjuk az ajtót) a rendszer oltsa le a lámpát. Akár minden szobához rendelhetünk napszaktól vagy az aktuális programtól függően eltérő hőmérsékletet, például, hogy a hálószobában soha ne legyen melegebb 20 foknál, vagy hogy reggel 7-8 óra között a fürdőszobában kellemes 25 fok legyen, más napszakban azonban csak 21. Ugyanígy lehetőség van a gyerekszobában is állandó hőmérséklet tartására. Okosdugalj hozzáadásával megoldható, hogy a gyerekszobában este a lámpa lekapcsolásakor automatikusan kapcsoljon be az éjszakai fényt adó lámpa. Az összes média eszközünket (TV, DVD lejátszó, hangfalak, házimozi rendszer stb.) az okosotthon rendszerbe integrálhatjuk, amivel összetettebb funkciókat is megvalósíthatunk, például elég a DVD lejátszót bekapcsolni, hogy a TV is bekapcsolódjon, kiválassza a DVD-t, mint jelforrást, lekapcsolja a nappali világítás, napközben lehúzza a redőnyt, így biztosítva a házimozi minden kényelmét.

A rendszer meglévő elemein kívül több ezer, a TouchWand okosotthonnal kompatibilis eszközzel bővíthetjük utólag a rendszert. Okosdugaljak, füstérzékelő, túlfolyás érzékelő, kamera, okos háztartási gépek (mosógép, légkondicionáló, kávéfőző stb.) – a listának szinte csak a fantázia szab határt. Ugyanakkor nem kell feltétlenül megfizetni a legújabb technológiának számító okoseszközök olykor igen borsos felárát, akár meglévő televíziónk vagy egy alap légkondicionáló vezérlése is megoldható egyetlen infra szenzor segítségével, ahogyan ez például a mintalakásunkban is működik. A későbbiekben az okosotthon egyes elemei egymástól függetlenül külön-külön is cserélhetőek ha modernizálni szeretnénk, új, többet tudó eszközökre vágyunk. A nyílt kommunikációs szabványnak köszönhetően a TouchWand okosotthon hosszú ideig nem fog elavulni. 

B303

Próbálja ki nálunk!

Okosotthon-rendszerünket működés közben is megnézheti, kipróbálhatja a City Home-ban lévő mintalakásunkban. Mozgassa a redőnyöket, kapcsolja a lámpákat, állítson a fűtésen és hűtésen, ellenőrizze a hőmérsékletet, a fényviszonyokat! A mintalakás megtekintéséhez kérjük, hogy előzetesen egyeztessen időpontot ingatlantanácsadóinkkal!

TouchWand

Okosotthonaink tervezésében és kivitelezésében partnerünk  a TouchWand Kft.