Őszi újdonságok a Metrodomtól

Őszi újdonságok a Metrodomtól

Általános

2018. 07. 09.

A pénzügyminiszter nyilatkozata után, amelyből egyértelműen kiderült, hogy 2020. január 1-től ismét 27%-ra emelkedik az új építésű lakások áfája,  többen is érdeklődtek a közeljövőben induló projektjeinkről, hogy még élhessenek a kedvezményes áfával történő vásárlás lehetőségével. Bár ősszel induló projektjeink átadása már 2020-ban lesz, a jövő év végéig kifizetett vételárrészekre (ez a vevők döntése alapján akár a teljes vételár is lehet) csak 5% áfát kell fizetni. Az alábbiakban most összefoglaljuk, hogy hol és milyen új házaink építését és értékesítését kezdjük meg az ősszel.

Folytatás ...

Gépészeti alapszerelés

Metrodom Park B

2018. 07. 10.

Javában készül a 4. emelet feletti födém, melyet már a teljes szinten kizsaluztunk, és a vasszerelés nagyja is elkészült. A héten több szakaszban öntjük a födémet, az I. lépcsőháznál pedig már az 5. emeleti vasbeton falakon dolgozunk. Közben megkezdődött a gépészeti alapszerelés is, az aknákban már a 3. emeletig be vannak húzva a csövek, de a földszinten már a lakásokban is dolgoznak a gépészek.

Kész a vakolás

A C épület 7. emeletének utolsó lakásában is befejeződött a vakolás, a vakolók levonultak az épületről, de nem sokáig pihenhetnek, hamarosan a B épületen folytathatják a munkát. A festők az 5-en, a hidegburkolók a 4. emeleten dolgoznak, a parkettások pedig hamarosan végeznek az első emeleten.

Készülnek a válaszfalak

Metrodom Park B

2018. 06. 28.

A kamerán keresztül jól látható, amint napról-napra növekszik a homlokzati kitöltő falazat. A kőmvesek odabent is dolgoznak, a földszinten jelenleg a lakások közötti válaszfalak készülnek, melyek a lakásokat egymástól választják el, illetve a folyosó felől határolják. Ezekhez a falakhoz teljesen más falazóelemeket használunk, mint amelyek a homlokzaton láthatók. 

Gépészet: kezdődik az alapszerelés

Metrodom Park B

2018. 06. 19.

A kőművesek nyomában a gépészek is felvonultak az épületen, megkezdődött a gépészeti alapszerelés. Elsőként a függőleges aknákba, a pincétől az első emeletig húzzák be a víz, a szennyvíz és a fűtés fel- és leszálló vezetékeit.

Elektromos alapszerelés

Metrodom Park B

2018. 05. 30.

A pinceszinten megkezdődött az elektromos alapszerelés, a villanyszerelők a gépészek nyomában haladnak. A  második emeleti födémmel időközben teljesen elkészültünk, jelenleg már a harmadik emelet vasbeton falain és pillérein dolgozunk, illetve megkezdődött a födém zsaluzása is. 

Gépészek a pincében

Metrodom Park B

2018. 05. 11.

A pinceszinten megkezdték a munkát a gépészek, a felszálló vezetékek alapszerelése folyik. A szerkezetépítés a második emeleten tart, a födémnek már csak egy darabja hiányzik az egyik saroknál. Ezzel párhuzamosan megkezdődtek a harmadik emelet vasbeton falainak és pilléreinek zsaluzása is, a jövő héten ez a szint is elkezd kibontakozni a kamera képén.

Új filmen a három épület

Kész a pincefödém

Metrodom Park B

2018. 03. 19.

Több mint egy hónapja az V-ös lépcsőház fölött kezdtünk neki a pincefödém kivitelezésének, mostanra készült el az utolsó szakasz is az I-es lépcsőháznál. Időközben a földszinti szerkezet nagyobb része is elkészült, jelenleg már a földszinti födém zsaluzásán dolgozunk.

A felszín felett

Metrodom Park B

2018. 03. 01.

Miközben a Fogadó utca felőli részen javában dolgozunk a pincefalakon és pillérein, illetve a födémen, a IV-es és V-ös lépcsőházaknál már elkészült a pincefödém, és hozzáláttunk a földszint felszerkezeti elemeihez. Ezzel megkezdődött az építkezés leglátványosabb szakasza, a felszín feletti szerkezetépítés, a következő fél évben élőben lehet követni, mint nő napról-napra az épület vasbeton szerkezete.