Hírek

Metrodom gyereknap a City Home-on

-
2018.06.22. - péntek

A Metrodom június 22-én, pénteken, a City Home előtti játszótéren várta a családos munkatársakat, illetve a lakóparkban élő gyerekeket. A fellépők között volt az Alma együttes, a szórakozásról többek között arcfestők, kézműves foglalkoztatás, ugrálóvár és versenyek gondoskodtak. Éhen sem maradt senki, a menü hot-dog, fagylalt és üdítő volt.

Gépészet: kezdődik az alapszerelés

2018.06.19. - kedd

A kőművesek nyomában a gépészek is felvonultak az épületen, megkezdődött a gépészeti alapszerelés. Elsőként a függőleges aknákba, a pincétől az első emeletig húzzák be a víz, a szennyvíz és a fűtés fel- és leszálló vezetékeit.

Megkezdődött a falazás

2018.06.08. - péntek

Miközben a szerkezet már a negyedik emeleten készül, a földszinten a héten megkezdődött a falazás. A C épülethez hasonlóan, itt is hagyományos égetett kerámia falazóelmeket használunk. A téglák a legnagyobb hazai gyártótól, a Wienerbergertől érkeznek, a homlokzatra kerülő Porotherm 30 Klíma falazóelemek kiváló tulajdonságairól, köztük a kiemelkedő hőszigetelő képességéről itt olvashatnak bővebben.

Megújult parkettakínálat

Megújítottuk a IV. és X. kerületi lakóparkjainkban választható feláras parkettáink kínálatát. Nem csak a termékek cserélődtek, a szűkösnek eddig sem nevezhető választék is tovább bővült, a korábbi 20 helyett immár 29 különböző árkategóriába tartozó extra parkettából választhatnak ügyfeleink.

Elektromos alapszerelés

2018.05.30. - szerda

A pinceszinten megkezdődött az elektromos alapszerelés, a villanyszerelők a gépészek nyomában haladnak. A  második emeleti födémmel időközben teljesen elkészültünk, jelenleg már a harmadik emelet vasbeton falain és pillérein dolgozunk, illetve megkezdődött a födém zsaluzása is. 

Gépészek a pincében

2018.05.11. - péntek

A pinceszinten megkezdték a munkát a gépészek, a felszálló vezetékek alapszerelése folyik. A szerkezetépítés a második emeleten tart, a födémnek már csak egy darabja hiányzik az egyik saroknál. Ezzel párhuzamosan megkezdődtek a harmadik emelet vasbeton falainak és pilléreinek zsaluzása is, a jövő héten ez a szint is elkezd kibontakozni a kamera képén.

Új filmen a három épület

A Metrodom Parkról készült első, animációs filmünket nagyon szerették, több mint 12ezren nézték meg YouTube csatornánkon. Ezen azonban csak az első, C ütem volt látható, ezért most elkészítettünk egy új filmet, amelyen már mindhárom épületet, a teljes lakóparkot megnézhetik az érdeklődők.

Kész a földszint

2018.04.11. - szerda

Kiöntöttük a földszint feletti födém utolsó szakaszát is az I. lépcsőháznál, és ezzel teljesen elkészült a földszint szerkezete. Jelenleg az első emelet felszerkezeti elemei készülnek, az V. és IV. lépcsőházaknál pedig már a födémet zsaluzzuk.

Készül a földszinti födém

2018.04.04. - szerda

Lassan kibontakoznak az épület körvonalai, a földszint sorra készülő pillérei és vasbeton falai szépen kirajzolják a ház kontúrját. Az V. lépcsőháznál hozzáláttunk a földszinti födém kivitelezéséhez is, egyelőre a zsaluzás folyik, a munkát kameránkon keresztül folyamatosan nyomon lehet követni.

Kész a pincefödém

2018.03.19. - hétfő

Több mint egy hónapja az V-ös lépcsőház fölött kezdtünk neki a pincefödém kivitelezésének, mostanra készült el az utolsó szakasz is az I-es lépcsőháznál. Időközben a földszinti szerkezet nagyobb része is elkészült, jelenleg már a földszinti födém zsaluzásán dolgozunk.

A felszín felett

2018.03.01. - csütörtök

Miközben a Fogadó utca felőli részen javában dolgozunk a pincefalakon és pillérein, illetve a födémen, a IV-es és V-ös lépcsőházaknál már elkészült a pincefödém, és hozzáláttunk a földszint felszerkezeti elemeihez. Ezzel megkezdődött az építkezés leglátványosabb szakasza, a felszín feletti szerkezetépítés, a következő fél évben élőben lehet követni, mint nő napról-napra az épület vasbeton szerkezete.

Keresés a hírekben