Hírek

Új filmen a három épület

A Metrodom Parkról készült első, animációs filmünket nagyon szerették, több mint 12ezren nézték meg YouTube csatornánkon. Ezen azonban csak az első, C ütem volt látható, ezért most elkészítettünk egy új filmet, amelyen már mindhárom épületet, a teljes lakóparkot megnézhetik az érdeklődők.

Kész a földszint

2018.04.11. - szerda

Kiöntöttük a földszint feletti födém utolsó szakaszát is az I. lépcsőháznál, és ezzel teljesen elkészült a földszint szerkezete. Jelenleg az első emelet felszerkezeti elemei készülnek, az V. és IV. lépcsőházaknál pedig már a födémet zsaluzzuk.

Készül a földszinti födém

2018.04.04. - szerda

Lassan kibontakoznak az épület körvonalai, a földszint sorra készülő pillérei és vasbeton falai szépen kirajzolják a ház kontúrját. Az V. lépcsőháznál hozzáláttunk a földszinti födém kivitelezéséhez is, egyelőre a zsaluzás folyik, a munkát kameránkon keresztül folyamatosan nyomon lehet követni.

Kész a pincefödém

2018.03.19. - hétfő

Több mint egy hónapja az V-ös lépcsőház fölött kezdtünk neki a pincefödém kivitelezésének, mostanra készült el az utolsó szakasz is az I-es lépcsőháznál. Időközben a földszinti szerkezet nagyobb része is elkészült, jelenleg már a földszinti födém zsaluzásán dolgozunk.

A felszín felett

2018.03.01. - csütörtök

Miközben a Fogadó utca felőli részen javában dolgozunk a pincefalakon és pillérein, illetve a födémen, a IV-es és V-ös lépcsőházaknál már elkészült a pincefödém, és hozzáláttunk a földszint felszerkezeti elemeihez. Ezzel megkezdődött az építkezés leglátványosabb szakasza, a felszín feletti szerkezetépítés, a következő fél évben élőben lehet követni, mint nő napról-napra az épület vasbeton szerkezete.

Túl az alapokon

2018.02.07. - szerda

Elkészült a lemezalap utolsó szakasza is, mindenhol épülnek a pince felszerkezeti elemei. Az épület egy részén, a IV-es lépcsőháznál (a kameraképen balra lent), már a pincefödém is teljesen elkészült, február végéig pedig "tető alá kerül" a  teljes pince.

Új toronydaru állt munkába

2018.01.08. - hétfő

Múlt héten újabb toronydarut állítottunk fel a Metrodom Park B ütemén, így már összesen három daru segíti a szerekezetépítési munkálatokat. A Park C épületéhez képest a plusz egy darut a B épület nagyobb mérete, a több lakás indokolja, hogy a kivitelezési idő ugyanolyan hosszú maradhasson.

Készül a pince

2018.01.05. - péntek

Miközben az alaplemez újabb szakaszát öntjük ki, az elkészült részeken hozzáláttunk a pinceszinti szerkezet építéséhez. A következő hetekben látványosan, napról-napra szaporodnak majd a vasbeton falak és pillérek, melyek közül az elsők már láthatóak a kamerán keresztül.

Készül az alaplemez

2017.12.20. - szerda

Kihasználva a kedvező időjárást, hozzáláttunk az alaplemez kiöntéséhez. Az első szakasz már elkészült, a következő hetekben folyamatosan követik majd egymást az újabb részek.

Szerelőbeton a gödör alján

2017.11.30. - csütörtök

Lassan a végéhez közeledik a földmunka, elkészült majdani pinceszintet magába foglaló, hatalmas gödör. Ennek legalján hozzáláttunk a szerelőbeton kiöntéséhez, amit majd a lemezalap vasszerelési munkái követnek. A teljes alapozási munkálatokat, az építkezést élőben közvetítő kameránkon keresztül, itt követheti nyomon.

Keresés a hírekben