Hírek

Metrodom gyereknap a City Home-on

-
2018.06.22. - péntek

A Metrodom június 22-én, pénteken, a City Home előtti játszótéren várta a családos munkatársakat, illetve a lakóparkban élő gyerekeket. A fellépők között volt az Alma együttes, a szórakozásról többek között arcfestők, kézműves foglalkoztatás, ugrálóvár és versenyek gondoskodtak. Éhen sem maradt senki, a menü hot-dog, fagylalt és üdítő volt.

Aljzatbeton a földszinten

-
2018.06.14. - csütörtök

A vakolók fölértek az első emeletre, a földszinten pedig hozzáláttunk az aljzatbetonozáshoz, melynek során a vasbeton födémre és az azon vezetett fűtés- és vízvezetékekre egy újabb betonréteg kerül. Ez fog majd alapul szolgálni a lakás padlóburkolatának, a padlólapoknak és a laminált padlónak.

 

Megkezdtük a vakolást

2018.05.29. - kedd

A kőművesek és az ablakosok nyomában (a falazás az ötödik, a nyílászáró beépítések a második emeleten tart), megkezdődött a lakások vakolása. A vakolás az egyike azoknak a munkanemeknek, ahol jelentős változás történt az elmúlt évtizedekbena kivitelezési technológiában. A korábban a helyszínen bekevert kézzel felvitt anyag helyett ma már a vakolat folyékony formában érkezik, hatalmas silókban tároljuk, a munkások pedig szórópisztollyal viszik fel a falakra.

Az első ablakok

2018.05.07. - hétfő

Miközben a 9. emelet fölött hozzáláttunk a zárófödém kiöntéséhez, a falazás pedig a 2-3. emeleteken folyik, megkezdtük a homlokzati nyílászárók beépítését. Az erkélyajtók és az ablakok, hasonlóan a H épület nyílászáróihoz Magyarországon készülnek, a német Kömmerling által szállított profilokból.

Az utolsó emelet

2018.04.26. - csütörtök

Ahogy a kamerán keresztül is látható, immár az I épület utolsó, 9. emeletén dolgozunk. Míg lejjebb a téglának a kitöltő falazat szerepe jutott, amivel jelenleg a 2-on tartunk, a 9-en a tégla, legalábbis a homlokzaton maga a tartó szerkezet, ami a zárófödém súlyát fogja viselni.

Födém a hetediken

2018.04.06. - péntek

Elkészültek a 7. emelet felszerkezeti elemei, és hozzáláttunk a födém kivitelezéséhez. Az épületből már csak két szint van hátra, májusban fogjuk elérni a szerkezetkész állapotot. A földszinten és az első emeleten közben megkezdődött a falazás, a H épülethez hasonlóan itt is a Porotherm falazóelemeit használjuk.

Megkezdődött a gépészeti alapszerelés

2018.03.26. - hétfő

Miközben az I épületen a hatodik, a J épületen pedig az ötödik emeleti födém készül, a kőművesek már az első emeleten dolgoznak. A kőműveseket követve a gépészek is megkezdték a munkát, elsőként a pince és a földszint már elkészült aknáiba szerelik be a felfelé menő vezetékeket.

Megkezdődött a falazás

2018.03.07. - szerda

A City Home H-n elkészültek a falak, a kőművesek pedig átvonultak a City Home I és J épületeire. A földszinten már  meg is kezdődött a munka, a H épülethez hasonlóan itt is hagyományos égetett kerámia falazóelmeket használunk. A téglák a legnagyobb hazai gyártótól a Wienerbergertől érkeznek, a homlokzatra kerülő Porotherm 30 Klíma falazóelemek kiváló tulajdonságairól, köztük a kiemelkedő hőszigetelő képességéről itt olvashatnak bővebben.

Épül az ötödik emelet

2018.02.21. - szerda

Miközben a City Home J épületén a negyedik emeleti födémen dolgoznak, a I épületen már jól látszanak az ötödik emeleti vasbeton pillérek és falak. A felszerkezeti elemeken kívül hozzáláttunk az ötödik emeleti födém első szakaszának a zsaluzásához is, amit szokás szerint majd a vasalás és a födém kiöntése követ.

Már csak burkolat választható

2018.02.01. - csütörtök

Ahogy emelkedik a szerkezet (jelenleg a 4. emelethez látunk hozzá), sorra zárulnak a választási- és változtatási határidők. A falakon és a kiállásokon már sehol sem lehet módosítani, a 4. emelettől felfelé azonban burkolat és beltéri ajtó választásra még van lehetőség. Aki ezekben az épületekben gondolkodik lakásvásárláson, és szeretné maga kiválasztani a csempét és a parkettát, annak érdemes sietnie a döntéssel.

Födém a harmadikon

2018.01.24. - szerda

A sorra készülő pilléreknek köszönhetően, lassan testet ölt a 3. emelet tömege, a héten pedig hozzálátunk a 3. emeleti födém zsaluzásának is. Ez az első szint, ahol látható a különbség a magasabb és az alacsonyabb szárny között, innentől válnak "kisebbé" az emeletek.

Keresés a hírekben