Hírek

Így épült fel a ház

-
2018.05.10. - csütörtök

Bár a templomtoronyba telepített webkameránkat az építkezés befejezését követően leszereltük, most itt a lehetőség a teljes felvétel végignézésére. Szerencsére nem tart olyan sokáig, mint az építkezés, a másfél év szűk egy percbe sűrítve tekinthető meg time lapse videónkon.

Az utolsó ablakok

2018.05.18. - péntek

Az A és B épületen már két hete beépítettük az utolsó külső nyílászárókat, a múlt héten pedig az üzletek egyedileg gyártott alumínium-üveg portáljait is beraktuk. Az ablakosok jelenleg a C épület 5. emeletén dolgoznak, hamarosan itt is befejeződik a munka az utolsó ablakok beépítésével. 

Beépítettük a garázskaput

2018.05.14. - hétfő

Helyére került a társasház garázskapuja, amelyet az egyik legismertebb gyártó, a Hörmann szállított nekünk. A kapu nyitása a többi Metrodomos társasházhoz hasonlóan itt is telefonnal történik, a kapu csak a rendszerbe regisztrált garázstulajdonosok mobiljáról indított hívásra nyílik majd ki, így sem az elvesztett távirányítók, sem a rosszhiszemű garázshasználók nem okoznak majd problémát.

Bejárati ajtók

2018.05.10. - csütörtök

A hidegburkolással nagyjából egyidejűleg folyik a bejárati ajtók tokjának beépítése is, azaz ez a két munkafázis az A és B épületen az első emeleti, a C épületen pedig a földszinti lakásokban zajlik. A Steelman T-1 típusú bejárati ajtók hazai termékek, Gödről érkeznek hozzánk. Nem csak az ajtólapok, hanem a tokok is acélból vannak, többek között ez is hozzájárul a MABISZ minősítéshez.

Felvonószerelés

2018.04.25. - szerda

Élő kameránk segítségével folyamatosan nyomon követhető, milyen munkálatok zajlanak az épületek külsején, most például hogyan készül a hőszigetelés. Ugyanakkor odabent is zajlik a munka, a lakásokon kívül a közös területeken is. A héten kezdődött meg a felvonók szerkezeteinek a beszerelése, a három épületben lévő öt lépcsőház mindegyikébe egy-egy felvonó kerül, a lépcsőház méretétől függően 21-42 lakás fog egy liftre jutni, a földszinti lakásokat is beleszámítva.

Elkészültek a falak

2018.04.18. - szerda

A három épület közül utolsóként a C legfelső emeletén is elkészült a körítő falazat, a kőművesesek jelenleg az utolsó válaszfalakat húzzák fel. A C épületen az A-t és a B-t követve a héten itt is megkezdődött a hőszigetelés és a festés. A vakolás és az aljzatbetonozás az elsőn és a másodikon jár. 

Kezdődik a hidegburkolás

2018.04.13. - péntek

A B épület földszinti lakásaiban felvonultak a burkolók, megkezdődött a padlók burkolása és a falak csempézése. A belső kertben eközben hozzáláttunk a talajcseréhez, új termőföld került a régi helyére. A növények telepítésére azonban csak az építkezés teljes befejezését és a műszaki átadást követően, ősszel kerül majd sor.

Festjük a falakat

2018.04.10. - kedd

A vakolók nyomában a festők is megkezdték a munkát, a B épület földszinti lakásai már megkapták az első réteg diszperziós festéket. Itt a festők már az első emeleten dolgoznak, és hozzáláttak az A épület lakásaihoz is. A vakolás és az aljzatbetonozás párhuzamosan zajlik a C épület földszintjén, valamint az A és B épület 2. emeletén, a gépészeti és elektromos alapszerelés a felettük lévő szinteken folyik.

Folyik a hőszigetelés

2018.04.05. - csütörtök

A felső szintekre még várjuk az utolsó ablakokat, de közben már javában dolgozunk a homlokzaton. A Berettyó utca felé néző részeken gyors ütemben rakjuk fel a polisztirol lapokat, amelyek a kamerán keresztül már a B épület nyugati homlokzatán is láthatóak.

A, B: kész a falazás

2018.03.02. - péntek

Bár az utcáról nézve már hetekkel ezelőtt késznek tűntek az A és B épület falai, odabent valójában még dolgoztak a  kőművesek. A héten viszont az utolsó válaszfalak téglái is a helyükre kerültek, a hónap közepére pedig a C épületen is befejeződik a falazás.

Kezdjük az állványozást

2018.02.27. - kedd

A B épületen az utca, illetve az A épület felé eső részeken hozzáláttunk az állványozáshoz, amelyre a homlokzatképzési munkák, például a hőszigetelés felrakásához van szükség. Ezek várhatóan a jövő héten kezdődnek meg, ha enyhül az idő, addig folyamatosan építjük az állványokat, illetve folynak a belső munkák is. 

Keresés a hírekben