Hírek

2500

-
2018.03.21. - szerda

2018. március 21-én aláírtuk a Metrodom 2500. lakásának adás-vételi szerződését, ami tekintettel arra, hogy a cég csak két hónap múlva ünnepli majd 6. születésnapját, igen szép teljesítmény. 2500-dik ügyfeleinket, (középen a képen) akik egyébként a City Home K épületében vásároltak lakást és beállót, egy ünnepség keretében megleptük tortával és egy kis extra árkedvezménnyel.

A, B: kész a falazás

2018.03.02. - péntek

Bár az utcáról nézve már hetekkel ezelőtt késznek tűntek az A és B épület falai, odabent valójában még dolgoztak a  kőművesek. A héten viszont az utolsó válaszfalak téglái is a helyükre kerültek, a hónap közepére pedig a C épületen is befejeződik a falazás.

Kezdjük az állványozást

2018.02.27. - kedd

A B épületen az utca, illetve az A épület felé eső részeken hozzáláttunk az állványozáshoz, amelyre a homlokzatképzési munkák, például a hőszigetelés felrakásához van szükség. Ezek várhatóan a jövő héten kezdődnek meg, ha enyhül az idő, addig folyamatosan építjük az állványokat, illetve folynak a belső munkák is. 

Aljzatbeton a lakásokban

2018.02.16. - péntek

A vakolat elkészülte után a földszinti lakásokban hozzáláttunk az aljzatbeton elkészítéséhez ("esztrichtezés").  A vasbeton födémre először egy 2 cm vastag, rugalmas, szivacsos hangszigetelő fóliaréteg kerül, amely a falakra is felkanyarodik. Erre a szigetelésre kerül maga az aljzatbeton amely majd a hideg-, illetve a melegburkolatot fogadja. Így a padlóburkolat és az aljzatbeton kellően el van szigetelve a födémtől, illetve a falaktól, megakadályozva, hogy a fölső szomszéd lépteinek zaja, a cipőkopogás a mennyezeten át lehallatszódjon.

Zajlik a vakolás

2018.02.13. - kedd

A gépészeti és az elektromos alapszerelés elkészülte után a B épület földszinti lakásaiban hozzáláttunk a vakoláshoz. A tartályokban érkező előre bekevert folyékony vakolatot szórópisztollyal visszük fel a falakra, így biztosítva az egyenletes vastagságot és simaságot. A munka a héten az első emeleti lakásokban folytatódik, hamarosan pedig az A és C épület földszintjén is megkezdődik a vakolás.

Az utolsó födém

2018.01.31. - szerda

A B épület után, január végére szerkezetkész lett a C épület két lépcsőháza is. A szerkezetépítés már csak a legkisebb, A épületen folyik, de itt is a vége felé járunk, bár a kamera képén nem látszik, de az 5., legfelső emelet zárófödémén dolgoznak a munkások.

Az utolsó emelet

2018.01.19. - péntek

A B épület már tavaly elérte a szerkezetkész állapotot, most pedig az A és C épületeken is hozzáláttunk a legfelső, 5. emelet felszerkezeti elemeinek a kivitelezéséhez. Az ütemtervnek megfelelően, február elejére várhatóan a teljes lakópark szerkezetkész lesz.

Az első ablakok

2018.01.03. - szerda

Megkezdtük a külső nyílászárók beépítését, a kamerán keresztül már láthatóak a B épület első ablakai. A házba a műanyag ablakok és erkélyajtók profiljai, melyeknek a kiváló hőszigetelő képességüket köszönhetik, Németországból érkeznek a Kömmerlingtől, amely a legelismertebb gyártók közé tartozik az iparágban. A mellékhelyiségek szellőztető ablakainak kivételével a nyílászárók falsík alatti, beépített redőnytokot kapnak, így utólag anélkül szerelhetők be a redőnyök, hogy a ház jellegzetes homlokzatát elcsúfítanák a külső redőnytokok.

Szerkezetkész a B épület

2017.12.15. - péntek

Ma öntjük ki a Berettyó utca B épület zárófödémének utolsó darabját, ezzel szerkezetkésszé válik az épület. Az A és a C épületnél a harmadik emelet födémén dolgozunk, ezeknél január végére várható a szerkezetkész állapot.

Épül az utolsó emelet

2017.12.04. - hétfő

A B épületen a 4. emeleti födém elkészülte után hozzáláttunk az utolsó, 5. emelethez is. Itt a vasbeton felszerkezeti elemek mellett, azzal párhuzamosan készülnek a téglafalak is, mivel ezen a szinten több helyen a téglafal is tartószerkezeti funkcióval rendelkezik.

Negyedik emeleten a szerkezet

2017.11.13. - hétfő

A B épület I. és II. lépcsőházában elkészületek a 4. emelet pillérei, és hozzáláttunk a födém zsaluzásához. A két lépcsőház, illetve lift vasbetonszerkezete itt az 5. emeleten, azaz az utolsó szinten is elkészült. Az A és a C épületeknél a 2. emeleti födémeken dolgozunk, a földszinten pedig zajlik a falazás.

Keresés a hírekben