Hírek

Így épült fel a ház

-
2018.05.10. - csütörtök

Bár a templomtoronyba telepített webkameránkat az építkezés befejezését követően leszereltük, most itt a lehetőség a teljes felvétel végignézésére. Szerencsére nem tart olyan sokáig, mint az építkezés, a másfél év szűk egy percbe sűrítve tekinthető meg time lapse videónkon.

Kész van a vakolás

2018.05.16. - szerda

A műszaki átadás közeledtével sorra fejeződnek be a szakipari munkák. A gépészeti és elektromos alapszerelés már mindenhol elkészült, ezen a héten pedig a jelenleg a 9. emeleti lakásokban dolgozó vakolók fognak végezni. A hidegburkolás jelenleg az 5. emeleten, a parkettázás a 2. emeleten tart, így a jövő heti bejáráson ezeken a szinteken ügyfeleink már a burkolatokat is láthatják majd.

Kezdődik a színezés

2018.05.02. - szerda

A City Home H belső kert felé néző homlokzatán elkészült a hőszigetelés, és hozzáláttunk a vakolat felhordásához, az úgynevezett színezéshez. A hőszigetelés kívül is folyik, az alacsony szárnyon már elkészült, jelenleg a Máriássy utca felőli részen folyik a munka.

Előzetes bejárás májusban

2018.04.25. - szerda

Egy hónap múlva, május 24-én és 25-én lehetőség lesz még a műszaki átadás előtt bemenni a City Home H lakásaiba. A bejárás célja, hogy még a műszaki átadás előtt ellenőrizni lehessen, hogy a hidegburkolatok, a megrendelt egyedi változtatások ténylegesen az igények szerint készültek-e el, hiba esetén pedig ki tudjuk azt javítani az átadásra. A bejárás pontos idejéről, a feltételekről és a tudnivalókról ügyfélszolgálatunk a héten mindenkit külön e-mailben fog értesíteni.

Beltéri ajtók

2018.04.19. - csütörtök

A parkettásokat szorosan követik a beltéri ajtókat szerelő munkások, egymás után rakjuk be az ajtókat a leparkettázott lakásokba. Jelenleg az első emeleten járunk, ezekben, illetve a földszinti lakásokban már csak a kisebb befejező munkák (parkettaszegély és burkolatváltó profilok lerakása, javítások stb.) és a takarítás van hátra. 

Építjük a Nádasdy utcát

2018.04.19. - csütörtök

Hozzáláttunk a Nádasdy utca utolsó szakaszának kivitelezéséhez, amivel a jelenleg a játszótér végénél lévő zsákutca egészen a Máriássy utcáig épül ki. Az új utca a H épülettel együtt júniusra készül el, a forgalomnak várhatóan júliusban adjuk át.

Parketta a másodikon

2018.04.16. - hétfő

A múlt héten a földszinti lakásokban megkezdődött a parkettázás, gyors ütemben haladunk a munkával. A földszint teljesen elkészült, az első emeleten is a végefelé tart a munka, a héten pedig hozzálátunk a második emeleti lakásokhoz is.

Körbeállványozva a ház

2018.04.09. - hétfő

Az utolsó részt is beállványoztuk a homlokzaton, mindenhol folyik a hőszigetelő polisztirol lapok felragasztása, a belső kert felé néző részeken pedig már a tapaszolásnál tartunk. Az állványzatot várhatóan júniusban bontjuk le, amikor már teljesen kész, befejezett homlokzat lesz látható.

Áthelyezzük a darut

2018.03.22. - csütörtök

Mivel a H épületen minden olyan munka befejeződött (szerkezetépítés, falazás, tetőszigetelés), amihez darura volt szükség, hozzáláttunk az itt lévő toronydaru lebontásához, melynek menetét az érdeklődők a webkamerán keresztül élőben követhetik. A darut nem viszik messzire, a K épületnél állítjuk fel újra, ahol rögtön be is kapcsolódik a már megkezdett szerkezetépítési munkába, amely jelenleg a pinceszinten zajlik

Folyik a szerelvényezés

2018.03.21. - szerda

A H épületen a földszinti lakások megkapták az utolsó festékréteget, ezzel a festés gyakorlatilag elkszült, a festők jelenleg már az első emeleten dolgoznak. A földszinti lakásokba visszatértek a gépészek, hogy felszereljék a WC-ket, mosdókat, és a csaptelepeket, illetve a fűtőtesteket. Velük párhuzamosan dolgoznak a villanyszerelők is, helyükre kerülnek a kapcsolók és dugaljak. Ezekből a lakásokból lényegében már csak a parketta és a beltéri ajtók hiányoznak a teljes készültséghez.

Burkoljuk a folyosókat is

2018.02.28. - szerda

A lakásokkal párhuzamosan folyik a folyosók burkolása is, jelenleg mindkettőnél a második emeleten dolgozunk. A lépcsőházakra, ahol a legnagyobb forgalom zajlik csak áprilisban kerítunk sort, utoljára pedig, gyakorlatilag közvetlen az átadás előtt, az előtér burkolata készül majd el.

Keresés a hírekben