Hírek

Megkezdődött az építkezés

-
2017.09.19. - kedd

Kiadták a Metrodom Park B ütemének építési engedélyét, az iratot honlapunknak erről az oldaláról lehet letölteni. Természetesen nem csak az engedély beszerzésén dolgoztunk, hanem a kivitelezés megkezdésére is felkészültünk, így gyakorlatilag az engedély kiadásával egyidejűleg hozzáláttunk az építkezéshez. Mint mindig, az első hetek ezúttal is a földmunkával telnek, amit még idén követ majd a lemezalap elkészítése.

Födém az ötödik emelet felett

2017.09.08. - péntek

Készül a födém az ötödik emelet felett, ezzel az épület elérte a teljes magasságának kétharmadát, azaz már csak négy emelet van hátra a legmagasabb pontig. Felvonultak a gépészek, a pincében megkezdtük a felmenő vezetékek beszerelését a strangokba.

Választási és változtatási határidők

Ezen a héten több házunkban is lezárulnak választási és változtatási határidők. Honlapunkon is megtalálható, minden házunknál, hogy melyik szinten, milyen határidőkig lehet változtatni a falakon, gépészeti- és elektromos kiállásokon, illetve választani a burkolatok és beltéri ajtók közül. (A határidők az építkezés előrehaladásával kis mértékben még változhatnak, ezért érdemes figyelni az oldalakat.) A héten a Lőportár utcában a 3-4. emeleten, a Berettyó utcában a 2-3. emeleten zárulnak le a falak, gépészeti- és elektromos kiállások dátumai, míg a Babér utca 3-5. emeletén és a City Home H fszt-3. emeletén a burkolatok és ajtók kiválasztását zárjuk le.

Kezdődik a kőművesmunka

2017.08.25. - péntek

A földszinten megkezdtük a falazást, a kőművesek a homlokzati falat rakják. Falazóelemek tekintetében cégünk a hagyományos megoldás híve, minden épületünk a természetes alapanyagokból készülő, jó hőszigetelő, klasszikus égetett kerámia téglából épül. Ez ugyan ma már nem a legolcsóbb és leggyorsabb építési technológia, viszont minőségben vagy időtállóság tekintetében sem kell kompromisszumot kötni. A falazáshoz Porotherm Klíma falazóelemeket használunk, mely kiváló hőszigetelő hatású, valamint ennek a hőszigetelésnek köszönhetően kisebb falvastagsággal, nagyobb hasznos alapterület nyerhető. 

Helyzetjelentés a City Home-ról

2017.08.22. - kedd

A City Home H épületében, a földszinten megkezdődtek a gépészeti alapszerelések. Ezen kívül a 3. emelet feletti födém vasalásának utolsó szakasza zajlik, és néhány 4. emeleti pillér és fal is látható már webkameránkon. Az "I" épületen a napokban befejezzük a fejtömbök készítését, és hozzálátunk a föld visszatöltésének is.

Épül a harmadik emelet

-
2017.08.03. - csütörtök

A Máriássy utca felőli részen a 2. emeleti födém utolsó szakasza készül, miközben a Nádasdy utcánál hozzáláttunk a 3. emelet felszerkezeti elemeinek kivitelezéséhez. Ez és az efölötti szintek jóval kisebbek lesznek az első két emeletnél, amelynek a játszótér felé eső része már nem lesz magasabb. Ennek az alacsonyabb szárnynak a tetején nagy méretű, öntözött intenzív zöldtetőt alakítunk ki, amelynek látványát a lakópark összes erre néző lakásának ablakából élvezni lehet majd.

Zajlanak az első körös választások

Egyszerre három házunkban is zajlanak az egyeztetések a falak, gépészeti és elektromos kiállások változtatásairól. A mai nappal lezárul a City Home H épületének fszt-3. emeletig terjedő, a Metrodom Park C épületében a 3-5. emeletig, valamint a Babér utcában a 6-8. emeletig az első körös választási határidő.

Falak és pillérek kivitelezése

2017.07.12. - szerda

A City Home H épületén az 1. emelet feletti födémén több szakaszban zajlanak különböző munkafolyamatok, vasszerelés, zsaluzás és betonozás. Amint az a kameraképen jól látható, nekiláttunk a 2. emeleti pillérek és falak kivitelezésének is.

Az első emeleten vagyunk

2017.07.06. - csütörtök

A földszinti födém elkészültét követően, hozzáláttunk az első emelet vasbeton pilléreinek és falainak kivitelezéséhez. Ez a szint már a védőkerítések felett, a ház melletti utcákról is látható. Mostantól a környékbeliek kamera nélkül is könnyedén megfigyelhetik, miként növekszik hétről hétre az épület.

Készül a földszint feletti födém

2017.06.26. - hétfő

Jelenleg a földszint feletti födém 3. szakaszának betonozásának előkészítése zajlik, folyik a zsaluzás és a vasszerelés. Az épületet körülvevő föld visszatöltése szinte teljesen megtörtént, valamint a korábbi hírünkben írt rámpa munkálatai is befejeződtek, már a betonozása is megtörtént. Jelenleg a kameraképünk műszaki okból nem elérhető, de hamarosan javítjuk a hibát. Türelmüket addig is köszönjük!

Földszinti falak és pillérek

2017.06.07. - szerda

Miközben a pincefödém utolsó részletén folyik a betonvas szerelése, gyorsan szaporodnak a földszinten a pillérek és a vasbeton falak. Emellett készül a Máriássy utca pinceszinti teremgarázsba vezető rámpa is, itt szintén vasszerelésen dolgozunk. A munkálatokat kameránkon keresztül élőben is nyomon követhetik.

 

Keresés a hírekben