Hírek

Készül a 6. emelet

2017.07.05. - szerda

Elkészült az 5. emelet feletti födém utolsó szakasza is, és a Madarász Viktor utcai, A lépcsőház feletti részen hozzáláttunk a 6. emelet felszerkezeti elemeihez. Az 5. emelethez hasonlóan folytatódik a szintek visszahúzása, "visszalépcsőzése", minden emelet egyre kisebbé fog válni, egészen az utolsó, 8. emeletig, amely még ebben a hónapban elkészül.

A 2. emeletig lezárult a választások első köre

2017.06.30. - péntek

Ahogy honlapunkon is megtalálható, nyomon követhető, hogy az épület melyik szintjén, milyen határidőkig lehet változtatni a falakon, gépészeti- és elektromos kiállásokon, illetve választani a burkolatok és beltéri ajtók közül. (A határidők az építkezés előrehaladásával kis mértékben még változhatnak, ezért érdemes figyelni az oldalt.) Az egyeztetések első köre (csempe, padlólap, beltéri ajtó, parketta) a Babér utcai építkezés tekintetében az 1-2. emeleten lezárult a mai nappal.

Megkezdődött a villanyszerelés

-
2017.06.23. - péntek

A lakás elválasztó falak után megkezdődött a lakáson belüli válaszfalak kivitelezése, ezzel együtt pedig a villanyszerelés is.  A födémekbe eleve beépítettük a csillárok kábel csatornáit, az első emeleten pedig már a villanyvezetéket is behúztuk. A villanyszerelők hozzáláttak a válaszfalakba kerülő védőcsövek bevéséséhez.

Hangszigetelő belső falak

-
2017.06.21. - szerda

Ahogy korábbi hírünkben is írtuk, a Babér utcában megkezdődött a falazás, a homlokzaton már láthatóak a klasszikus, vörös kerámiatéglák. Az épület belsejében is dolgoznak a kőművesek, itt azonban másféle falazóelemeket használunk.

Megkezdtük a falazást

-
2017.06.16. - péntek

A földszinten megkezdtük a falazást, a kőművesek a homlokzati falat rakják. Falazóelemek tekintetében cégünk a hagyományos megoldás híve, minden épületünk a természetes alapanyagokból készülő, jó hőszigetelő, klasszikus égetett kerámia téglából épül. Ez ugyan ma már nem a legolcsóbb és leggyorsabb építési technológia, viszont minőségben vagy időtállóság tekintetében sem kell kompromisszumot kötni. A falazáshoz Porotherm Klíma falazóelemeket használunk, mely kiváló hőszigetelő hatású, valamint ennek a hőszigetelésnek köszönhetően kisebb falvastagsággal, nagyobb hasznos alapterület nyerhető.  

Megkezdődött a gépészeti alapszerelés

2017.06.14. - szerda

A pincében elkezdődtek a gépészeti alapszerelések, a strangokban a felszálló csöveket elkezdték behúzni. Elsőként a függőleges aknákba (strangokba) kerülnek be a vízvezeték és a szennyvíz elvezető rendszer csövei. 

Elkészült a harmadik emelet

2017.06.08. - csütörtök

Elkészült a harmadik emeleti födém utolsó szakasza is, vagyis az emelet teljes szerkezete. Ezzel egyidejűleg az A épületen hozzáláttunk a negyedik emeleti szerkezet felszerkezeti elemeinek. Ez az emelet lesz az utolsó teljes szint, az utolsó négy emelet, ahogy a látványterveken is látszik, lépcsőzetesen lesz egyre kisebb.

3-5. emelet: lezárult a választások első köre

2017.06.01. - csütörtök

Az 3-5. emeleteken lezárultak a falakkal, a beltéri ajtók helyével, a gépészeti- és elektromos kiállásokkal kapcsolatos választási lehetőségek. A 6-8. emeleti lakások vevői július közepéig még gondolkodhatnak, július 15-e után azonban már nincs lehetőség változtatni.

Készül a harmadik emelet

2017.05.29. - hétfő

Múlt pénteken elkezdődött a 2. emelet fölötti födém építése, így ezen a héten már a 3. emelet szerkezetei készülnék. Terveink szerint június közepétől kezdjük el a falazás, melyhez a korábbi épületeknél használt Porotherm téglát fogjuk használni, erről azonban majd a későbbiek során írunk egy jóval bővebb hírt.

Készül a második emelet

2017.05.18. - csütörtök

Ahogy közvetítésünkben is nyomon követhető, a Babér utcai házunk A épületénél hozzáláttunk a második emelet szerkezetépítéséhez. Itt a második emeleti, míg a B épületnél az első emeleti födémet zsaluzzuk. Középen jól látható a két lépcsőház, illetve a liftaknák vasbeton falai is.

Keresés a hírekben