Hírek

Épül az ötödik emelet

2018.02.21. - szerda

Miközben a City Home J épületén a negyedik emeleti födémen dolgoznak, a I épületen már jól látszanak az ötödik emeleti vasbeton pillérek és falak. A felszerkezeti elemeken kívül hozzáláttunk az ötödik emeleti födém első szakaszának a zsaluzásához is, amit szokás szerint majd a vasalás és a födém kiöntése követ.

Bontjuk az állványzatot

2018.02.21. - szerda

Ahogyan tegnapi hírünkben írtuk, lassan végére érünk a homlokzati munkáknak, a teljesen elkészült részeken pedig  - elsőként a Csuka utcai épület belső és külső oldalán - lebontottuk az állványzatot is. Itt már csak a látványtervekről ismerős, színes üvegbetétek hiányoznak, ezeket a következő hetekben szereljük fel. Az állványzat bontásával egyidejűleg, megkezdtük a Babér utcában a járda burkolását, illetve az ottani zöldterületek kialakítását is. 

Mindjárt kész a homlokzat

2018.02.20. - kedd

Lassan végéhez közelednek a homlokzati munkálatok, a burkolók már az utolsó erkélyeken dolgoznak, igyekszünk, hogy a jövő hétre várható keményebb fagyok előtt befejezzük a munkát. A burkolók nyomában az épületlakatosok szerelik a korlátokat, a munka nagyjával, az erkélyek bő kétharmadával már ők is végeztek. A Csuka utcai részen már a homlokzatot illetve az erkélyeket takaró-díszítő fémlemezek is a helyükön vannak, bár az állványzattól ebből még kevés látszik.

Megkezdődött az állványozás

2018.02.19. - hétfő

Lassan az utolsó téglák is a helyükre kerülnek a legfelső szinteken, ezért hozzáláttunk az állványzat felépítéséhez, amire a hőszigeteléshez és vakoláshoz van szükség. Elsőnek az alacsonyabb, kétemeletes szárnnyal határolt, kiskert felé eső belső homlokzatokon építettük fel az állványokat, a következő 2-3 hétben azonban az egész H épület el fog tűnni az állványok mögött. 

Panoráma D a honlapon

2018.02.19. - hétfő

A Panoráma utolsó, D ütemének építését még decemberben kezdtük meg, március 2-án pedig honlapunkon elérhetővé válik a teljes lakáslista árakkal és alaprajzokkal. Az értékesítés megkezdésére további 10 napot kell még várni, március 12-én 10 órától fogadjuk a foglalási igényeket.

Aljzatbeton a lakásokban

2018.02.16. - péntek

A vakolat elkészülte után a földszinti lakásokban hozzáláttunk az aljzatbeton elkészítéséhez ("esztrichtezés").  A vasbeton födémre először egy 2 cm vastag, rugalmas, szivacsos hangszigetelő fóliaréteg kerül, amely a falakra is felkanyarodik. Erre a szigetelésre kerül maga az aljzatbeton amely majd a hideg-, illetve a melegburkolatot fogadja. Így a padlóburkolat és az aljzatbeton kellően el van szigetelve a födémtől, illetve a falaktól, megakadályozva, hogy a fölső szomszéd lépteinek zaja, a cipőkopogás a mennyezeten át lehallatszódjon.

Vízpróba a teremgarázs-födémen

-
2018.02.15. - csütörtök

Akik alaposabban megnézték az épület szintalaprajzait, láthatták, hogy a pinceszint nagyobb, mint a felszín feletti részek, azaz a teremgarázs benyúlik a kert alá is. A pincefödém ezen a részen műszakilag zöldtetőnek számít, amelyet, minden más tetőhöz hasonlóan hő- és vízszigeteléssel kell ellátni. Utóbbinak a próbáját végeztük el a hét elején, elárasztva a teljes födémet, ahogy az a lenti képen látható.

Szerelőbeton

2018.02.15. - csütörtök

A cölöpözés elkészültét és a sóder visszatöltését követően hozzáláttunk az alaplemez készítéséhez. Ennek első szakaszaként, egy vékony réteg szerelőbeton kerül a sóderre - ennek kivitelezését kezdtük meg tegnap -, amit majd a vasszerelés követ. 

Beállók a Lőportár utcában

2018.02.15. - csütörtök

Február 15-étől a Lőportár utcai házunkban lakás nélkül, külön is vásárolhatók gépkocsibeállók. Ha a környéken lakik, és szeretné biztonságban, védett helyen tudni autóját, itt tekintheti meg a szabad beállókat, vagy hívja ingatlantanácsadóinkat.

Szerkezet az ötödiken

2018.02.14. - szerda

Miközben az A és a B lépcsőházakban javában zsaluzzuk a negyedik emeleti födémet, illetve szereljük a betonvasakat, a C és D lépcsőházaknál gyorsan szaporodnak az ötödik emelet vasbeton falai és pillérei. Ez az utolsó teljes emelet, a hatodik emelet már részben ferde tető alatt lesz majd.

Keresés a hírekben