Hírek

Vízszigetelés a tetőn

2017.08.15. - kedd

A B épület 4 emeletes szárnyának tetején a bitumenes lemezek összeolvasztásával elkészült a vízszigetelés. Itt úgynevezett fordított rétegrendű a szigetelés, azaz alulra kerül a vízszigetelés, majd erre rakjuk a hőszigetelést. Az elválasztó rétegeken túl, legfelülre jön a gyökérálló fólia, majd a könnyített talajkeverék amelybe az intenzív zöldtető növényeit telepítjük.

Megkezdtük az aljzatbetonozást

-
2017.08.11. - péntek

Az első emelet lakásaiban elkezdődött az esztrich-ezés, melynek során a vasbeton födémre és az azon vezetett fűtés- és vízvezetékekre egy újabb betonréteg kerül. Ez fog majd alapul szolgálni a lakás padlóburkolatának, a padlólapoknak és a laminált padlónak.

A héten szerkezetkész lesz az épület

2017.08.07. - hétfő

Mint az kameránkon is jól látható, végéhez közeledik a Babér utca szerkezetépítése, az utolsó emelet kivitelezésén dolgozunk, a héten szerkezetkész lesz az épület. A  Csuka utca felöli homlokzaton már az 5. emelet falazását is megkezdtük, míg az épületen belül a 3. emeletig folyik gépészeti alapszerelés.

A legfelső emelet készül

2017.07.31. - hétfő

A 7. emeleti födém elkészültét követően hozzáláttunk a legfelső, 8. emelet felszerkezeti elemeinek kivitelezéséhez. Ez a szint lesz a legkisebb, amely a jövő héten készül el, amivel a teljes épület szerkezetkésszé válik.

Zajlanak az első körös választások

Egyszerre három házunkban is zajlanak az egyeztetések a falak, gépészeti és elektromos kiállások változtatásairól. A mai nappal lezárul a City Home H épületének fszt-3. emeletig terjedő, a Metrodom Park C épületében a 3-5. emeletig, valamint a Babér utcában a 6-8. emeletig az első körös választási határidő.

Megkezdtük az ablakok beépítését

-
2017.07.27. - csütörtök

Miközben a 7. emelet kivitelezése zajlik, az első emeleten már az ablakok és erkélyajtók beépítését is megkezdtük a Csuka utcai oldalon, mely webkameránkon már látható. Más házainkhoz hasonlóan itt is az egyik legkiválóbb gyártó, a német Kömmerling profilból készült, hazai gyártású termékeket használjuk. Az 5 légkamrás profiloknak, a dupla üvegezésnek es a minőségi vasalatoknak is köszönhető, hogy az épület és a lakások is meg fogják kapni az " CC  -  korszerű" minősítést. 

Megkezdődött a vakolás

2017.07.25. - kedd

A földszinten befejeződött a gépészeti és elektromos alapszerelés, a munka az első emeleti lakásokban is a végéhez közeledik, azaz minden vezeték a helyére került a falakban. A gépészek és villanyszerelők helyét a vakolók foglalják el, akik a silókban érkező folyékony vakolatot szórópisztolyokkal viszik fel a falakra, aminek köszönhetően a vakolat vastagsága egyenletesebb, a felülete simább lesz, mint a hagyományos kézi vakolás esetén.

Választási és változtatási határidők

2017.07.17. - hétfő

Honlapunkon is megtalálható, hogy melyik szintjén, milyen határidőkig lehet változtatni a falakon, gépészeti- és elektromos kiállásokon, illetve választani a burkolatok és beltéri ajtók közül. (A határidők az építkezés előrehaladásával kis mértékben még változhatnak, ezért érdemes figyelni az oldalt.) Az egyeztetések első köre (csempék, beltéri ajtók, parketta, padlólap) a Babér utcai építkezés tekintetében az 1-2. emeleten lezárult, a mai nappal.

Kezdjük a 7. emeletet

2017.07.14. - péntek

Mint az kameraképünkön is látszik, a 6. emeletig kész a ház szerkezete, a 6. emeleti födém utolsó szakaszát készítjük, párhuzamosan pedig hozzáláttunk a 7. emelet megépítésének. A falazással már a 3. emeleten tartanak a kőművesek. A földszinten és az 1. emeleten a gépészeti alapszerelések folynak.

 

Válaszfalak a lakásokon belül

2017.07.10. - hétfő

A lakások közti falak építése három hete kezdődött meg (itt számoltunk be róla), mostanra pedig az első emeleti lakásokon belüli válaszfalak is elkészültek. Az eddigi, nagyobb üres területek helyén már egyértelműen felismerhetőek a majdani lakások, az alaprajzokon látható egyes helyiségek. A kőművesek feljebb költözésével az emeletet teljes egészében a gépészek és villanyszerelők foglalták el, sorra vésik a falba a vízvezeték csöveit és az elektromos kábelek védőcsövezését.

Keresés a hírekben