Hírek

Szaniterek az első emeleten

-
2018.01.24. - szerda

A gépészek a fűtőtesteket követően a múlt héten hozzáláttak a porcelán szaniterek és a csaptelepek felszereléséhez. Az első emeleti lakásokban már minden a helyére került, jelenleg a második emeleten folyik a munka. A szaniterek és a csaptelepek is Németországból érkeznek, előbbiek a Villeroy & Boch, utóbbiak a Hansgrohe termékei.

Színezzük a homlokzatot

2018.01.23. - kedd

Szinte teljesen elkészült a homlokzati hőszigetelés, lassan az utolsó polisztirol elemek is a helyükre kerülnek, ahogyan a tapaszolás is a végéhez közeledik. A Csuka utca felőli részen, ahova a kamera is néz, hozzáláttunk a homlokzatképző munka utolsó szakaszához, a színezéshez. Ezt követően már csak az erkélyek burkolása, illetve a díszítő szerkezeti elemek felhelyezése van hátra.

Végéhez közeledik a hidegburkolás

2018.01.17. - szerda

A 4. emeletig teljesen elkészült a lakásokban a hidegburkolás, jelenleg az 5. és 6. emeleteken párhuzamosan folyik a munka. Várhatóan még januárban felérünk az utolsó emeletre is, ezután már csak az erkélyek és az előtér burkolása van hátra.

Kezdődik a szerelvényezés

-
2018.01.12. - péntek

Az alapszerelés befejezését követően egy rövid pihenő után, a gépészek visszatértek az első emeletre, és megkezdték a fűtőtestek felszerelését. A fűtőtestek az osztrák Vogel & Noot-tól érkeznek, amely közel 150 éve gyárt különböző vasárut és szerelvényeket. A fűtési rendszer tesztelésére és elindítására csak az utolsó fűtőtest felszerelése után kerül majd sor.

Szereljük a lifteket

2018.01.09. - kedd

Megkezdtük a Babér utca liftjeinek beépítését, a társasházban lépcsőházanként két-két, azaz összesen négy felvonó fog működni. Közülük a két kisebb befogadóképessége is 8 fős, a két nagyobb kabin teherbírása pedig 13 fő, illetve 1 tonna, így ezeket a költözéshez is lehet majd használni. A liftek német gyártmányúak, a Kone szállítja és szereli be azokat.

Lassan kész a vakolás

2018.01.05. - péntek

A gépészeti és elektromos alapszerelések elkészülte után, lassan a vakolás is a végéhez közeledik. Jelenleg a hetedik és nyolcadik emeleteken folyik a munka, a hónap közepén várhatóan az utolsó lakásban is kész lesz a vakolás. Beépítettük az utolsó bejárati ajtó tokját is, maguk az ajtólapok pedig a negyedik emeletig vannak beszerelve. 

Kész az alapszerelés

2017.12.13. - szerda

A legfelső emeleten is elkészült a gépészeti- és elektromos alapszerelés, a villanyszerelők és a gépészek, kis szünet után az első emeleti lakásokban fogják újrakezdeni a munkát, ezúttal már a szerelvényezéssel. A vakolás a hatodik emeleten tart, a hidegburkolás az ötödiken kezdődött meg a héten. Lejjebb a fűtőtestek szerelése, és a bejárati ajtók beépítése folyik.

Szaniterek a fürdőben

2017.12.06. - szerda

Az első emeleti lakásokban megkezdtük a porcelán szaniterek, azaz mosdók, kézmosók és WC kagylók felszerelését. A szaniterek az egyik legnagyobb prémium gyártótól, a Német Villeroy & Boch-tól érkeznek, amely európa egyik legelső porcelánmanufaktúrája volt, és már több, mint 250 éve gyártanak minőségi porcelántermékeket. 

Fűtőtestek a lakásokban

-
2017.12.01. - péntek

Az első emeleti lakásokba belépve a puszta falakon kívül immár fűtőtesteket is láthatunk, melyeket a festők nyomában járó gépészek szerelnek fel. A radiátorok az osztrák Vogel & Noot termékei, amely 80 éve gyárt hőtechnikai berendezéseket.

Szereljük a bejárati ajtókat

2017.11.28. - kedd

Az első és a második emeleti lakásoknál beépítettük a bejárati ajtókat, ezek a lakások már zárhatóak. A Steelman bejárati ajtók magyar termékek, Gödről érkeznek hozzánk. Mind a tok, mind az ajtólapok acélból készülnek, és számos megoldás növeli a biztonságukat. A zárás több pontos (egy aktív bevésőzár, három csap), az ajtó leemelését két passzív gátló akadályozza meg, az ajtó minőségét a MABISZ is tanúsítja.

Keresés a hírekben