Hírek

Gépészek a pincében

2018.05.11. - péntek

A pinceszinten megkezdték a munkát a gépészek, a felszálló vezetékek alapszerelése folyik. A szerkezetépítés a második emeleten tart, a födémnek már csak egy darabja hiányzik az egyik saroknál. Ezzel párhuzamosan megkezdődtek a harmadik emelet vasbeton falainak és pilléreinek zsaluzása is, a jövő héten ez a szint is elkezd kibontakozni a kamera képén.

Épül a földszint

-
2018.05.11. - péntek

A legutóbbi hírünkben írtaknak megfelelően, az épület Máriássy utca felé eső homlokzatán már láthatóak a földszint első szerkezeti elemei (lásd a lenti képen). Hamarosan a nyugati, illetve a Vágóhíd utca felé néző részen is megjelennek a pillérek, így a kamerán keresztül is látható lesz a felszín feletti szerkezetépítés.

Így épült fel a ház

-
2018.05.10. - csütörtök

Bár a templomtoronyba telepített webkameránkat az építkezés befejezését követően leszereltük, most itt a lehetőség a teljes felvétel végignézésére. Szerencsére nem tart olyan sokáig, mint az építkezés, a másfél év szűk egy percbe sűrítve tekinthető meg time lapse videónkon.

Bejárati ajtók

2018.05.10. - csütörtök

A hidegburkolással nagyjából egyidejűleg folyik a bejárati ajtók tokjának beépítése is, azaz ez a két munkafázis az A és B épületen az első emeleti, a C épületen pedig a földszinti lakásokban zajlik. A Steelman T-1 típusú bejárati ajtók hazai termékek, Gödről érkeznek hozzánk. Nem csak az ajtólapok, hanem a tokok is acélból vannak, többek között ez is hozzájárul a MABISZ minősítéshez.

A gödör alján

2018.05.09. - szerda

Az elmúlt hetekben a folyamatosan működő szivattyúk a kellő szintre süllyesztették a talajvizet, így a héten a földmunkák második szakaszával folytatódik az építkezés. Ennek során elértük a munkagödör legalsó pontját, jelenleg a talaj simításán dolgozunk, hogy a jövő héten nekiláthassunk az alaplemez készítésének.

Készül a pincefödém

Jelenleg a -1-es pinceszint födémén dolgozunk, ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy már a talajszinten vagyunk. A következő napokban-hetekben hozzálátunk a felszín feletti szerkezet építéséhez, az első vasbeton falszakasz már látható is. Ez lesz az építkezés leglátványosabb része, melyet webkameránk segítségével folyamatosan nyomon követhetnek az érdeklődők.

Szerkezetkész az épület

2018.05.08. - kedd

Elkészültek a szerkezet utolsó elemei, a liftek felépítményei, és ezzel az egész épület elérte a szerkezetkész állapotot. A kőművesmunkából sincsen már sok hátra, a C és D lépcsőházban az 5-en, az A-ban és a B-ben a 4-5. emeleteken folyik a munka, a külső nyílászárók beépítése pedig a 3. emeleten tart.

Új lámpás kereszteződés a Váci úton

-
2018.05.08. - kedd

A Metrodom Panoráma lakópark már a méretével is sok változást hoz a környék életébe. Ezek közé tartozik a növekvő autóforgalom is, aminek a káros hatásait elkerülendő, közvetlen, rövid közlekedő utat alakítottunk ki a Váci útra, hogy az autók ne a környező kis utcákat terheljék. 

Az első ablakok

2018.05.07. - hétfő

Miközben a 9. emelet fölött hozzáláttunk a zárófödém kiöntéséhez, a falazás pedig a 2-3. emeleteken folyik, megkezdtük a homlokzati nyílászárók beépítését. Az erkélyajtók és az ablakok, hasonlóan a H épület nyílászáróihoz Magyarországon készülnek, a német Kömmerling által szállított profilokból.

Lakberendezés Csorba Anitával 2.

2018.05.03. - csütörtök

Megjelent a második része a Csorba Anitával készített mintalakás berendezési sorozatunknak, amelyet ide kattintva lehet megtekinteni. Az új epizódból megtudható, miként zajlik a Metrodomnál a műszaki egyeztetések első köre, amely a falakról, a gépészeti és elektromos kiállásokról szól.

Keresés a hírekben