Hírek

Projektfinanszírozási szerződés az FHB-val

2013.03.11. - hétfő

A Metrodom Kft. és az FHB Bank március 8-án megkötött szerződése értelmében a Mátyás tér 11. és a Rozsnyay u. 33. FHB-finanszírozással fog felépülni. A szilárd pénzügyi háttér garantálja az építkezések sikeres, határidőben történő befejezését és egyúttal megkönnyíti ügyfeleinknek a lakásvásárlásukhoz esetlegesen szükséges hitel felvételét is.

Tervezzük a fűtőtestek helyét

2013.03.11. - hétfő

Miközben folyik az építési engedélyezési eljárás, mi már a kiviteli terveken dolgozunk, ma például a fűtőtestek helyét véglegesítettük. Ennek során nem csak azt számolták ki a gépész tervezők, hogy melyik helyiségbe mekkora fűtőtestre van szükség, hanem arra is figyeltünk, hogy azok olyan helyre kerüljenek, ahol nem zavarják a bútorozást, nem ütközik beléjük a kinyíló ajtó. Így senkit sem fog az a kellemetlen meglepetés érni lakása műszaki átadásán, hogy az építész által a beépített szekrénynek kialakított falfülke közepén egy fűtőtestet talál.

Kiválasztottuk a csempe-beszállítót

2013.02.27. - szerda

Lezárult a hidegburkolat-beszállítói pályázat, a Mátyás térre az egyik legnagyobb közép-európai gyártó, a lengyel Opoczno padlólapjai és csempéi fognak bekerülni. A felár nélküli kínálatban modern, nagy méretű (25x35 cm), elegáns csempékből és a hozzájuk tartozó padlólapokból lehet válogatni, a színek között visszafogott, barna, bézs és krém mellett fiatalos és élénk színek (sárga, narancs stb.) is találhatóak, így mindenkinek lehetősége nyílik saját stílusának megfelelő fürdőszoba és konyha kialakítására.

A lapok műszaki konzulensünknél már megtekinthetőek, ügyfeleinknek március végéig van lehetőségük a választásra, áprilisban ugyanis már burkolók dolgoznak az építkezésen.

Folytatódik a Magdolna-negyed rehabilitációja

2013.02.22. - péntek

Miként azt a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal a honlapján is közzétette, a kerület 3,8 milliárd forintot nyert az Új Széchenyi Tervből a Magdolna-negyed rehabilitációjának folytatására. Ez már a projekt harmadik üteme lesz (az előzőben újították fel többek között a Mátyás teret is), melynek során 41 régi társasház és további 30 000 m2 közterület újul majd meg.

Beadtuk az építési engedély iránti kérelmet

-
2013.02.08. - péntek

A majdnem három hónapon át tartó tervezési munkálatok lezárultak és beadtuk az építési engedély iránti kérelmünket. Mivel a teljes hatósági ügyintézési rendszer megváltozott január 1-jétől, mostantól ugyanis már csak elektronikus úton zajlik az eljárás és a kapcsolattartás, ezért az engedély kiadásának várható időigényét igen nehéz megbecsülni, de reményeink szerint nem fog két hónapnál tovább tartani.

Megkezdődött a kivitelezés

2013.02.07. - csütörtök

A tervezés lezárultával február 4-én megkezdtük a kivitelezést, az építkezést és a munkákat Pohl Gábor főépítésvezető irányítja. Elsőként falakat bontunk az áttervezett lakásokban, eddig 15 m3 sittet szállíttattunk el a házból.

Átvettük az épületet

2013.01.21. - hétfő

A mai napon hivatalosan is átvettük a Mátyás tér 11. épületét korábbi tulajdonosától. Mivel az áttervezési munkák még tartanak, a kivitelezés megkezdéséig magát a munkaterületet rakjuk rendbe, kiépítjük az ideiglenes világítást, a védőkorlátokat, megtisztítjuk az egész épületet.

Megalakult a Metrodom Kivitelező Kft.

-
2013.01.15. - kedd

A mai napon bejegyezték a Metrodom Kivitelező Kft-t, amely minden Metrodom-ház generálkivikivitelezését végezni fogja a jövőben, így a hamarosan induló Mátyás téri társasházét is.

Megvásároltuk második projektünket

-
2013.01.04. - péntek

Több hónapos tárgyalás után tegnap aláírtuk második projektünk, egy 93 lakásos, szerkezetkész ház adásvételi szerződését . Az épület a VIII. kerületi Mátyás tér 11. alatt, a Szerdahelyi utca sarkán áll, az eladó a CIB volt.

Új irodába költöztünk

2012.12.20. - csütörtök

Mivel az elmúlt hónapokban nem csak két telekkel, illetve házzal, hanem sok munkatárssal is gyarapodtunk, ezért új, nagyobb irodába költözik a cég. 2013. január 2-ától a VI. kerületi Révay utca 10. alatti irodaház első emeletén várjuk ügyfeleinket és üzleti partnereinket, ugyancsak itt működik ügyfélszolgálatunk és február végéig értékesítési irodánk is.

Keresés a hírekben