Hírek

Elkészült az energetikai tanúsítvány

-
2013.09.19. - csütörtök

Már több hírben és a honlapon is utaltunk rá, mennyire fontos számunkra az épület és a lakások alacsony energiafogyasztása, olcsó fenntarthatósága. Nem is sajnáltuk a pénzt a hőszigetelésre, a kondenzációs kazánra és sok egyéb kisebb-nagyobb műszaki megoldásra, amelyek segítenek az energiatakarékosságban. A héten pedig elkészült az energetikai tanúsítvány is, ami nem okozott csalódást, sőt még meglepetéssel is szolgált.

Túl vagyunk a helyszíni szemlén

2013.09.18. - szerda

A kerületi önkormányzat, mint építésügyi hatóság munkatársai megtartották a Mátyás téren a helyszíni bejárást, ellenőrizték, hogy az épület a kiadott építési engedély előírásainak megfelelően készült el és mindent rendben találnak. Reményeink szerint a jövő héten beérkeznek a hivatalba az utosló szakhatósági papírok is és október elején kiadják a használatbavételi engedélyt, a jogerőre emelkedést követően pedig birtokba adhatóvá válnak a lakások.

Kiválasztottuk a közös képviselőt

-
2013.09.10. - kedd

Készülünk az egyre közelgő pillanatra, amikor átadjuk a házat a lakóknak, ennek egyik fontos lépése volt a közös képviselőről és a közös költségről való döntés, utóbbit illetően jó hírünk van a lakók részére. A közös képviselőről, a választásról és a mindenkit leginkább érdeklő anyagiakról az alábbiakban olvashatnak részleteket.

Már csak egy hétig tart konyhabútor-akciónk

2013.09.07. - szombat

Felhívjuk minden érdeklődő figyelmét, hogy meghirdetett akciónk szeptember 15-ével véget ér, aki ezt követően szeretne szerződést kötni, azoknak sajnos már nem tudjuk biztosítani az ajándék konyhát. Ugyancsak felhívjuk a figyelmet, hogy helyi irodámk felkeresése előtt mindenképpen egyeztessenek időpontot, illetve ellenőrizzék árlistánkban (ezt minden nap óránként frissítjük), hogy megvan-e még a kiszemelt lakás!

Jól halad a használatbavételi-eljárás

2013.09.05. - csütörtök

Terveink és várakozásaink szerint alakul a használatbavételi engedély kiadására irányuló eljárás, amiről szerdán munkatársain a polgármesteri hivatalban egyeztettek, illetve tájékozódtak. A szakhatóságok többségének hozzájárulása már beérkezett, a hónap végéig pedig várhatóan az eljárás záróaktusaként a hivatal, mint építésügyi szakhatóság is megtartja helyszíni szemléjét.

Kerékpártároló a házban

2013.09.04. - szerda

Sok ügyfelünk érdeklődött, lesz-e kerékpártároló a házban, ők most megnyugodhatnak: lesz. A pinceszinti teremgarázsban találtunk egy megfelelő területet, ahol kényelmesen elférnek a biciklik úgy, hogy se a gyalogos, se az autós közlekedést nem zavarják. Itt a kerékpárosok által máshonnan már biztosan ismert, fix acél korlátokat szerelünk fel, amelyekhez biztonságosan le tudják láncolni a bicikliket és robogókat.

Kezdődhet a bepakolás

-
2013.09.03. - kedd

Tudjuk, milyen sokan várják már a használatbavételi engedély kiadását, hogy végre beköltözhessenek elkészült lakásukba, ezért bizonyára örömmel fogadják a hírt, hogy a bepakolásra mostantól lehetőség van, ezt a jogszabályok is lehetővé teszik. A részletekről és feltételekről az alábbiakban olvashatnak.

Átadtuk magunknak a házat

-
2013.09.02. - hétfő

Augusztus utolsó munkanapján, a lakói műszaki átadások lezárultával a generálkivitelező Metrodom Kivitelező Kft. hivatalosan is átadta a Mátyás tér 10-11-et a megrendelő és beruházó Metrodom Mátyás tér Kft-nek. Azt hihetnénk, ez csak üres formalitás, a kulcsot átraktuk egyik zsebünkből a másikba, pedig ennél többről van szó.

Fotók a kész házról

2013.08.30. - péntek

A múltkori légifotózás után ezúttal közelről is végigfotóztuk a házat a pincétől a tetőig, a képeket pedig külön galériába rendezve közreadjuk a honlapon. Aki unatkozik, összevetheti az eredményt a látványtervekkel és próbálhat eltéréseket keresni, bár előre szólunk, nem fog sokat találni, valóban az ígértek szerint építettük meg a házat.

Tűzoltók a házban

-
2013.08.24. - szombat

Múlt pénteken tűzoltók látogatták meg a Mátyás tér 10-11-et. Nem oltani jöttek, hanem a használatbavételi engedély kiadására irányuló eljárás keretében ellenőrizték a ház tűzbiztonságát és tűzvédelmi rendszerét és mindent rendben találtak. Ha érdekli, pontosan milyen rendszer óvja a házat, az alábbiakban bővebben olvashat róla.

Keresés a hírekben