Hírek

Panoráma D a honlapon

2018.02.19. - hétfő

A Panoráma utolsó, D ütemének építését még decemberben kezdtük meg, március 2-án pedig honlapunkon elérhetővé válik a teljes lakáslista árakkal és alaprajzokkal. Az értékesítés megkezdésére további 10 napot kell még várni, március 12-én 10 órától fogadjuk a foglalási igényeket.

Aljzatbeton a lakásokban

2018.02.16. - péntek

A vakolat elkészülte után a földszinti lakásokban hozzáláttunk az aljzatbeton elkészítéséhez ("esztrichtezés").  A vasbeton födémre először egy 2 cm vastag, rugalmas, szivacsos hangszigetelő fóliaréteg kerül, amely a falakra is felkanyarodik. Erre a szigetelésre kerül maga az aljzatbeton amely majd a hideg-, illetve a melegburkolatot fogadja. Így a padlóburkolat és az aljzatbeton kellően el van szigetelve a födémtől, illetve a falaktól, megakadályozva, hogy a fölső szomszéd lépteinek zaja, a cipőkopogás a mennyezeten át lehallatszódjon.

Zajlik a vakolás

2018.02.13. - kedd

A gépészeti és az elektromos alapszerelés elkészülte után a B épület földszinti lakásaiban hozzáláttunk a vakoláshoz. A tartályokban érkező előre bekevert folyékony vakolatot szórópisztollyal visszük fel a falakra, így biztosítva az egyenletes vastagságot és simaságot. A munka a héten az első emeleti lakásokban folytatódik, hamarosan pedig az A és C épület földszintjén is megkezdődik a vakolás.

Az utolsó födém

2018.01.31. - szerda

A B épület után, január végére szerkezetkész lett a C épület két lépcsőháza is. A szerkezetépítés már csak a legkisebb, A épületen folyik, de itt is a vége felé járunk, bár a kamera képén nem látszik, de az 5., legfelső emelet zárófödémén dolgoznak a munkások.

Az utolsó emelet

2018.01.19. - péntek

A B épület már tavaly elérte a szerkezetkész állapotot, most pedig az A és C épületeken is hozzáláttunk a legfelső, 5. emelet felszerkezeti elemeinek a kivitelezéséhez. Az ütemtervnek megfelelően, február elejére várhatóan a teljes lakópark szerkezetkész lesz.

Az első ablakok

2018.01.03. - szerda

Megkezdtük a külső nyílászárók beépítését, a kamerán keresztül már láthatóak a B épület első ablakai. A házba a műanyag ablakok és erkélyajtók profiljai, melyeknek a kiváló hőszigetelő képességüket köszönhetik, Németországból érkeznek a Kömmerlingtől, amely a legelismertebb gyártók közé tartozik az iparágban. A mellékhelyiségek szellőztető ablakainak kivételével a nyílászárók falsík alatti, beépített redőnytokot kapnak, így utólag anélkül szerelhetők be a redőnyök, hogy a ház jellegzetes homlokzatát elcsúfítanák a külső redőnytokok.

Szerkezetkész a B épület

2017.12.15. - péntek

Ma öntjük ki a Berettyó utca B épület zárófödémének utolsó darabját, ezzel szerkezetkésszé válik az épület. Az A és a C épületnél a harmadik emelet födémén dolgozunk, ezeknél január végére várható a szerkezetkész állapot.

Épül az utolsó emelet

2017.12.04. - hétfő

A B épületen a 4. emeleti födém elkészülte után hozzáláttunk az utolsó, 5. emelethez is. Itt a vasbeton felszerkezeti elemek mellett, azzal párhuzamosan készülnek a téglafalak is, mivel ezen a szinten több helyen a téglafal is tartószerkezeti funkcióval rendelkezik.

Negyedik emeleten a szerkezet

2017.11.13. - hétfő

A B épület I. és II. lépcsőházában elkészületek a 4. emelet pillérei, és hozzáláttunk a födém zsaluzásához. A két lépcsőház, illetve lift vasbetonszerkezete itt az 5. emeleten, azaz az utolsó szinten is elkészült. Az A és a C épületeknél a 2. emeleti födémeken dolgozunk, a földszinten pedig zajlik a falazás.

Megkezdődött a falazás

2017.11.07. - kedd

Miközben lassan elkészül a B épület 3., az A és  C épületeknek a 2. emeleti födéme, hozzáláttunk a falazáshoz. Legtöbb házunkhoz hasonlóan, itt is a hazai gyártású, méltán népszerű és közismert Porotherm égetett kerámia falazóelemeit használjuk. A hőszigetelésen kívül, elsősorban a 30 centis Porotherm Klíma tégláknak köszönhető, melyek a homlokzatra kerülnek, hogy az épület megfelel a korszerű energetikai előírásoknak. 

Választási és változtatási határidők

Ezen a héten több házunkban is lezárulnak választási és változtatási határidők. Honlapunkon is megtalálható, minden házunknál, hogy melyik szinten, milyen határidőkig lehet változtatni a falakon, gépészeti- és elektromos kiállásokon, illetve választani a burkolatok és beltéri ajtók közül. (A határidők az építkezés előrehaladásával kis mértékben még változhatnak, ezért érdemes figyelni az oldalakat.) A héten a Berettyó utcában a 2-3. emeleten zárulnak le a burkolatok, beltéri ajtók választási idejei, a City Home H, I, J ütemein pedig a falak, gépészeti- és elektromos kiállások dátumai (H: 7-9. emelet, I: fszt-3. emelet, J: fszt-3. emelet), valamint a H ütemen 4-6-ig emeletig burkolatok, ajtók választásai is.

Keresés a hírekben