Hírek

City Home L-M: az első képek

-
2018.01.12. - péntek

Akik lemaradtak volna a City Home korábbi ütemein a kinézett lakásról, azoknak jó hír lehet, hogy idén ősszel kezdődik a City Home következő, L ütemének építése és értékesítése. Az új épület a Mester utca és a Máriássy utca sarkán áll majd, az L és M épületekben összesen 349 lakás lesz. A City Home L-M legfőbb különlegessége a 10. emeletre tervezett klubház és közösségi teraszok lesznek, melyekről most megmutatjuk az első látványterveket.

Gépészeti alapszerelés

2018.01.10. - szerda

Ahogy a C és D lépcsőházakban elkészültek a földszinti téglafalak, a feljebb illetve tovább vonuló kőművesek nyomában megkezdődött a lakásokban a gépészeti alapszerelés. Ennek során lefektetjük, illetve a szükséges helyeken bevéssük a falakba a fűtés- és vízvezeték csöveit, illetve helyükre kerülnek a strangokban a függőleges vezetékek. 

Kezdődik a falazás

2017.11.29. - szerda

Miközben a C és D lépcsőházaknál a 2. emeleti födém készül, a földszinten hozzáláttunk a falazáshoz. Legtöbb házunkhoz hasonlóan, itt is a hazai gyártású, méltán népszerű és közismert Porotherm égetett kerámia falazóelemeit használjuk. A hőszigetelésen kívül, elsősorban a 30 centis Porotherm Klíma tégláknak köszönhető, melyek a homlokzatra kerülnek, hogy az épület megfelel a korszerű energetikai előírásoknak. 

Födém az első emeleten

2017.11.03. - péntek

Az A lépcsőház kivételével a teljes épületen elkészült a földszint szerkezete. A még hiányzó részen a jövő héten zsaluzzuk a pilléreket. A C és D lépcsőházaknál már az első emelet vasbeton szerkezete is kész, ott jelenleg az emeleti födémet zsaluzzuk.

Válasszon ajtót

A csempék és parketták után, az utolsó választható termékcsoport, a beltéri ajtók is felkerültek honlapunkra. A Metrodom Panoráma kivételével (itt még nincs meg a beszállító), ügyfeleink még a személyes műszaki konzultáció előtt megnézhetik, milyenek az alap és feláras beltéri ajtók, hogyan kombinálhatóak a színek a hideg-, és melegburkolatokkal.

Készül a földszinti födém

2017.10.11. - szerda

Már az épület teljes területén készülnek a földszinti szerkezet vasbeton falai és pillérei, hátul, a C és D lépcsőházaknál hozzáláttunk a földszinti födém zsaluzásához is. Az épület váza már nem csak a kamerán keresztül, hanem a helyszínen az utcáról is látható.

Talajszint felett a szerkezet

-
2017.09.27. - szerda

Miközben a II. lépcsőháznál a -1-es pincefödém utolsó darabja készül, a III. és IV. lépcsőházaknál (a képen hátul) sorra készülnek a földszint vasbeton pillérei és falai. Sokuknak hosszúnak tetszhetett az idő, mire "kijöttünk a földből", akit érdekelnek a részletek, az alábbiakban olvashat róla bővebben.

Földkiemelés és visszatöltés

2017.09.13. - szerda

Ahogy kameránkon keresztül látható, miközben a két pinceszint lassan elkészül, a terület közepén ismét hozzálláttunk a földkiemeléshez. Ide nem kerül semmiféle építmény, ezen a helyen lesz a társasház belső kertje, ahova az építkezés végén termőföld kerül majd. A most innen kiemelt földet nem szállítatjuk el, hanem az elkészült pincefalakhoz töltjük vissza egészen az utca síkjáig.

Készülnek a pincefödémek

2017.09.01. - péntek

Az alaplemez utolsó szakaszának elkészültét követően, gyorsan épülnek a -2-es pinceszint maradék pillérei és falai, illetve lassan ez a szint teljesen eltűnik a növekvő vasbetonfödém alatt. Közben a -1-es szint is készül, alig lemaradva a legalsó szinttől, terveink szerint a hónap végére a föld alatti szintek teljesen készek lesznek.

Választási és változtatási határidők

Ezen a héten több házunkban is lezárulnak választási és változtatási határidők. Honlapunkon is megtalálható, minden házunknál, hogy melyik szinten, milyen határidőkig lehet változtatni a falakon, gépészeti- és elektromos kiállásokon, illetve választani a burkolatok és beltéri ajtók közül. (A határidők az építkezés előrehaladásával kis mértékben még változhatnak, ezért érdemes figyelni az oldalakat.) A héten a Lőportár utcában a 3-4. emeleten, a Berettyó utcában a 2-3. emeleten zárulnak le a falak, gépészeti- és elektromos kiállások dátumai, míg a Babér utca 3-5. emeletén és a City Home H fszt-3. emeletén a burkolatok és ajtók kiválasztását zárjuk le.

Feljegyezték az előzetes társasház-alapítást

2017.08.24. - csütörtök

Beadtuk a földhivatalhoz a Lőportár utca 9. előzetes társasház alapító okiratát, amit is fel is jegyeztek a telek tulajdoni lapjára. Maga az alapító okirat letölthető erről az oldalról. Az alapok lerakása az építkezésen is zajlik, párhuzamosan készül az alaplemez utolsó szakasza, valamint a két pinceszint szerkezete és födémei.

Keresés a hírekben