Hírek

Június 12-én mutatkozik be a B ütem

2017.05.23. - kedd

Június 12-én, hétfőn mutatjuk be honlapunkon a Metrodom Park második, B ütemét,  teljes árlistával és alaprajzokkal. Az épületegyüttesben az 5 különálló lépcsőházban összesen 234 lakás lesz, itt fog működni a lakóparkot kiszolgáló fitneszterem is. A kert tervezésén még dolgozunk, de annyi már bizonyos, hogy az épület közelében egy szép rózsalugast alakítunk ki, ami a kert dísze lesz.

Érkezik a második daru

2017.05.19. - péntek

Ahogyan az érdeklődők az élő kameraképen keresztül is láthatják, lassan a végéhez közeleldik a Lőportáron a földmunka. A héten kiöntöttük a hamarosan felállításra kerülő második toronydaru alapját (balra lent), amely már aktívan fog közreműködni az épület alaplemezének elkészítésében.

Folytatódik a földkitermelés

2017.05.05. - péntek

Az elmúlt hónapban az építkezés külső szemlélő számára nem tűnt túl izgalmasnak, nem történtek látványos dolgok. Természetesen mi eközben is dolgoztunk, a szivattyúk több ezer köbméter talajvizet emeltek ki. Erre azért volt szükség, mert a Lőportár utca pincéje részben kétszintes lesz, azaz van -2es szint is. Most, hogy a talajvíz kellően alacsonyra süllyedt, hozzáláttunk ennek a résznek a kiásásához, illetve a rézsűfal megerősítéséhez. A kameraképen jól látható, hogyan dolgoznak a földmunkagépek.

A gyerekek is szeretni fogják a házat

-
2017.04.24. - hétfő

Más házainkhoz hasonlóan, a Lőportár utcába is terveztünk egy kis játszóteret, azonban szerettünk volna még több teret adni a családosoknak, illetve a gyerekeknek. Ugyanakkor a kertben lévő zöld területet sem kívántuk csökkenteni, ezért más megoldást választottunk. 

Dolgoznak a szivattyúk

-
2017.04.11. - kedd

A földmunkák és szomszéd épületek alapjainak megerősítését követően zajlik a talajvízszint csökkentése. Erre a munkára azért van szükség, mivel az épület rendelkezik egy második, -2-es pinceszinten lévő teremgarázzsal is, az az közel 7 méterre kell leásnunk az utcaszintről. A víztelenítés egészen hó végéig eltart, ezt követően kezdődnek a látványosabb, alapozási munkálatok.

Alapozás előkészítés

-
2017.03.16. - csütörtök

A Lőportár utcai házunk azon kevés projektünk közé tartozik, ahol az épület már meglévő régebbi házakhoz közvetlenül kapcsolódik. Mivel itt a pinceszint is "összeér" a szomszédokéval, ezért a biztonság kedvéért a munkagödör teljes mélységig történő mélyítése előtt, megerősítjük a szomszédos épületek alapjait, betont injekciózva azok alá. A kameraképen keresztül ez a művelet, pontosabban a folyékony betont tartalmazó silók láthatóak.

Aláírtuk a hitelszerződést

2017.03.06. - hétfő

A mai napon aláírtuk a szerződést, melynek értelmében a Lőportár utca az FHB Bank Zrt. finanszírozásával épül meg. Ezzel folytatódik az FHB és a Metrodom-csoport közötti együttműködés, azaz továbbra is elmondhatjuk, hogy társasházaink többek közt az FHB aktív közreműködésével készülnek el, ami mindennél nagyobb garanciát jelent ügyfeleink számára, valamint projektjeink sikeres megvalósulására.

Elkészült a daru

2017.02.22. - szerda

Hétfőn megkezdtük a toronydaru felállítását az építkezésen, amely a tegnapi napon elkészült. A következő több mint fél évben a maga 35 méteres magasságával a környék meghatározó látványeleme lesz. A daru egyelőre a héten még nem áll munkába, hiszen a jelenlegi munkafolyamatokhoz nem szükségeltetik.

Élő közvetítés az építkezésről

2017.02.13. - hétfő

A bárányokat mindenki szereti, van, aki azért mert aranyosak, van, aki azért mert finomak. És most nekik, pontosabban a magyar juhtenyésztőknek köszönhetően megtaláltuk a kamera helyét, amelynek segítségével az érdeklődők élőben követhetik nyomon a Lőportár utcai házunk felépülését. A kamera képét ezen az oldalunkon találják.

Megkezdődtek a földmunkák

-
2017.02.03. - péntek

A héten megtörtént a felvonulás az építési telken, és elkezdődtek a földmunkák. A közelben lakók már láthatják a növekvő gödröt, innentől kezdve napról napra mélyül majd a lyuk, ahova a társasház teremgarázsa kerül megépítésre. Az alábbi fotón egy még nem túl mély gödör látható.

Elektromos autók a Metrodomnál

Ahogy egy hónappal ezelőtti hírünkben írtuk, lehetővé vált új házainkban elektromos töltőkiállás rendelése a beállóinkhoz. Most honlapunkra is felkerültek a technológiai és pénzügyi részletek, melyeket az egyes házainknál külön lapokon találnak meg: Babér utca, Berettyó utca, City Home, Lőportár utca, Metrodom Panoráma, Metrodom Park.

Keresés a hírekben