Hírek

Hétfőn indul a Panoráma B

2017.07.24. - hétfő

Korábbi hírünknek megfelelően, július 31-én, délben kerül ki honlapunkra a Metrodom Panoráma következő ütemének, a B épületnek a teljes lakáslistája, árai, az épület szinatalaprajzai és az egyes lakások alaprajzai. Maga az értékesítés augusztus 8-án, kedden kezdődik meg, addig ingatlantanácsadóinknál érdeklődhetnek a részletekről.

Zajlanak az első körös választások

Egyszerre három házunkban is zajlanak az egyeztetések a falak, gépészeti és elektromos kiállások változtatásairól. A mai nappal lezárul a City Home H épületének fszt-3. emeletig terjedő, a Metrodom Park C épületében a 3-5. emeletig, valamint a Babér utcában a 6-8. emeletig az első körös választási határidő.

Megkezdtük az ablakok beépítését

-
2017.07.27. - csütörtök

Miközben a 7. emelet kivitelezése zajlik, az első emeleten már az ablakok és erkélyajtók beépítését is megkezdtük a Csuka utcai oldalon, mely webkameránkon már látható. Más házainkhoz hasonlóan itt is az egyik legkiválóbb gyártó, a német Kömmerling profilból készült, hazai gyártású termékeket használjuk. Az 5 légkamrás profiloknak, a dupla üvegezésnek es a minőségi vasalatoknak is köszönhető, hogy az épület és a lakások is meg fogják kapni az " CC  -  korszerű" minősítést. 

Megkezdődött a vakolás

2017.07.25. - kedd

A földszinten befejeződött a gépészeti és elektromos alapszerelés, a munka az első emeleti lakásokban is a végéhez közeledik, azaz minden vezeték a helyére került a falakban. A gépészek és villanyszerelők helyét a vakolók foglalják el, akik a silókban érkező folyékony vakolatot szórópisztolyokkal viszik fel a falakra, aminek köszönhetően a vakolat vastagsága egyenletesebb, a felülete simább lesz, mint a hagyományos kézi vakolás esetén.

Választási és változtatási határidők

2017.07.17. - hétfő

Honlapunkon is megtalálható, hogy melyik szintjén, milyen határidőkig lehet változtatni a falakon, gépészeti- és elektromos kiállásokon, illetve választani a burkolatok és beltéri ajtók közül. (A határidők az építkezés előrehaladásával kis mértékben még változhatnak, ezért érdemes figyelni az oldalt.) Az egyeztetések első köre (csempék, beltéri ajtók, parketta, padlólap) a Babér utcai építkezés tekintetében az 1-2. emeleten lezárult, a mai nappal.

Kezdjük a 7. emeletet

2017.07.14. - péntek

Mint az kameraképünkön is látszik, a 6. emeletig kész a ház szerkezete, a 6. emeleti födém utolsó szakaszát készítjük, párhuzamosan pedig hozzáláttunk a 7. emelet megépítésének. A falazással már a 3. emeleten tartanak a kőművesek. A földszinten és az 1. emeleten a gépészeti alapszerelések folynak.

 

Válaszfalak a lakásokon belül

2017.07.10. - hétfő

A lakások közti falak építése három hete kezdődött meg (itt számoltunk be róla), mostanra pedig az első emeleti lakásokon belüli válaszfalak is elkészültek. Az eddigi, nagyobb üres területek helyén már egyértelműen felismerhetőek a majdani lakások, az alaprajzokon látható egyes helyiségek. A kőművesek feljebb költözésével az emeletet teljes egészében a gépészek és villanyszerelők foglalták el, sorra vésik a falba a vízvezeték csöveit és az elektromos kábelek védőcsövezését.

Készül a 6. emelet

2017.07.05. - szerda

Elkészült az 5. emelet feletti födém utolsó szakasza is, és a Madarász Viktor utcai, A lépcsőház feletti részen hozzáláttunk a 6. emelet felszerkezeti elemeihez. Az 5. emelethez hasonlóan folytatódik a szintek visszahúzása, "visszalépcsőzése", minden emelet egyre kisebbé fog válni, egészen az utolsó, 8. emeletig, amely még ebben a hónapban elkészül.

A 2. emeletig lezárult a választások első köre

2017.06.30. - péntek

Ahogy honlapunkon is megtalálható, nyomon követhető, hogy az épület melyik szintjén, milyen határidőkig lehet változtatni a falakon, gépészeti- és elektromos kiállásokon, illetve választani a burkolatok és beltéri ajtók közül. (A határidők az építkezés előrehaladásával kis mértékben még változhatnak, ezért érdemes figyelni az oldalt.) Az egyeztetések első köre (csempe, padlólap, beltéri ajtó, parketta) a Babér utcai építkezés tekintetében az 1-2. emeleten lezárult a mai nappal.

Megkezdődött a villanyszerelés

-
2017.06.23. - péntek

A lakás elválasztó falak után megkezdődött a lakáson belüli válaszfalak kivitelezése, ezzel együtt pedig a villanyszerelés is.  A födémekbe eleve beépítettük a csillárok kábel csatornáit, az első emeleten pedig már a villanyvezetéket is behúztuk. A villanyszerelők hozzáláttak a válaszfalakba kerülő védőcsövek bevéséséhez.

Hangszigetelő belső falak

-
2017.06.21. - szerda

Ahogy korábbi hírünkben is írtuk, a Babér utcában megkezdődött a falazás, a homlokzaton már láthatóak a klasszikus, vörös kerámiatéglák. Az épület belsejében is dolgoznak a kőművesek, itt azonban másféle falazóelemeket használunk.

Keresés a hírekben