Szelektív hulladékgyűjtés

A kukatárolóban a lakók már láthatták a szelektív gyűjtőket, amelyekbe a papír- és műanyaghulladékot dobhatják. Kérjük, használják a kukákat, gyűjtsék külön a hulladékot, ezzel nem csak környezetüket védik, de a háznak, azaz saját maguknak is pénzt takarítanak meg. Ha kérdéseik lennének, mit hova dobjanak, a szelektiv.hu-n mindenre választ kaphatnak. a legfontosabbakat azonban mi is összefoglaltuk néhány pontban.

1. A szelektív kukákba soha ne dobjon nem odavaló, vegyes, szelektálatlan hulladékot, mert ezzel lakótársai munkáját is tönkreteszi!

2. Csak tiszta hulladék dobható a szelektív gyűjtőbe, a szennyezett papír és műanyag (ételmaradékos pizzásdoboz, használt papírzsebkendő stb.) azonban nem! Ha lehetséges, egy gyors öblítéssel tisztítsa meg a műanyag dobozokat és ppalackokat!

3. A PET palackokat, tejesdo- és üdítős dobozokat kidobás előtt tapossa laposra!

4. A tejes- és gyümölcsleves dobozokat Budapesten a műanyag kupak- és kiöntő eltávolítása után a papírgyűjtőbe kell dobni.

5. A háztartási vegyszerek, fogkrémes tubus kiöblítve sem dobható a szelektív gyűjtőbe. Ugyanígy a pelenkát is a vegyes, kommunális gyűjtőbe kell dobni.

6. A lejárt gyógyszereket a patikákban, a használt elemeket, elromlott kisgépeket a műszaki áruházakban adhatja le.

Ha odafigyel a szelektív gyűjtésre, meg fog lepődni, mennyivel kevesebb szemetet termel majd.

VEGYE FEL

A KAPCSOLATOT

ÉRTÉKESÍTŐINKKEL