Részletek a kertről

A Mátyás tér látványképeit böngészve láthatják az érdeklődők, hogy "odabent", az épületszárnyak által körbezárt területen kertet képzeltünk el, ennek részleteiről azonban eddig nem sokat lehetett tudni. Most viszont bővebben is olvashatnak róla, milyen is lesz a kert.

A legfontosabb nyilván maga a látvány - nos, ebben nem lesz sok meglepetés, a kert úgy fog élőben is kinézni, ahogyan azt a lenti látványterv mutatja.

Mivel a kert gyakorlatilag az alatta lévő teremgarázs födémén kerül kialakításra, technikai értelemben akkor is tetőkertnek számít, ha a földszinten van. Ez egyébként meghatározza a lehetőségeket is, a 60-80 cm vastag könnyített termőföld nem alkalmas mamutfenyők, nyárfák ültetésére, de az óriásfákat valószínűleg nem is fogja hiányolni senki, így garantálható, hogy az alsóbb szinteken lévő lakásokat sem árnyékolják be a fák.

Mivel a kisgyerekeket a Mátyás téren a háztól pár méterre egy vadonatúj játszótér várja, ezért inkább egy csöndes, relaxálásra, tanulásra alkalmas kert kialakítása mellett döntöttünk. A gyepszőnyeget a teraszoktól fagyalsövény határolja el, így biztosítva a földszinti lakások intimitását. A képen is látható bokrok többféle, virágzó cserjék lesznek, többek között somot, rózsaloncot és gyöngyvirágcserjét is ültetünk. Padok sem csak a látványképen szerepelnek, öt, stílusában a kerthez illeszkedő tölgyfapadon lehet majd üldögélni és a lépőkövek ("tipegők") is a képen látható módon lesznek elhelyezve, a faburkolat pedig már el is készült.

A locsolásról programozható, automata öntözőrendszer gondoskodik, ez a késő éjszakai, hajnali időszakban működik majd. A kertbe vezető folyosót kulccsal nyitható ajtó zárja le, ez és az ide is elhelyezett kamera gondoskodik a kert és a földszinti lakások biztonságáról.

VEGYE FEL

A KAPCSOLATOT

ÉRTÉKESÍTŐINKKEL